Aesop Primrose Facial Cleansing Masque

07.11.2017 08:00


Ja som na túto masku úplne zabudla, teda používam ju stále, ale úplne som zabudla vám o nej povedať. Kúpila som ju ešte niekedy začiatkom leta, koniec júna, alebo začiatok júla a odvtedy je to moja top voľba, keď ide o čistiacu masku.

Je to úplne prvý produkt, ktorý som vyskúšala od Aesop, aj keď som na ich produkty pozerala už dlhšie. Aesop je prírodná austrálska kozmetika, ktorá má celkom zaujímavé produkty, niektoré sú veľmi populárne. Túto masku som výnimočne kúpila offline, v Berlíne má Aesop kútik v KaDeWe, celkovo je prízemie KadeWe raj pre milovníkov kozmetiky. Keďže som sa nevedala rozhodnúť medzi dvoma Aesop maskami, tak som sa tam radšej išla pozrieť na živo. Veľmi milá predavačka mi ukázala všetky ich čistiace masky, pýtala som špeciálne na čistiacu masku pre suchú pleť a jej top odporúčanie bola Parsley Seed Cleansing Masque, ale keď mi dala na ruku nebola som z nej veľmi nadšená. Je to maska, ktorá je naozaj šetrná k pleti, hydratačná a plná antiaxidantov, ale nie je to najlepšia čistiaca maska. Dala mi z nej totiž vzorky, tak som ju vyskášala a nič extra, je malá šanca, že si kúpim veľké balenie. Nie je to zlá maska, ale mňa proste nenadchla.

Zato Primrose Facial Cleansing Masque ma nadchla hneď ako mi ju naniesla na ruku, napriek tomu, že je určená na normálnu až mastnú pleť. Má veľmi hutnú, až takú ilovitú, trochu mazlavú konzistenciu. Keď ju vyberáte z kelímka, je to ako keby ste naberali kúsky hliny, ale inak sa nanáša a rozotiera pomerne ľahko. Po nanesení trochu hreje, čo je veľmi príjemné. Postupne uschne a stvrdne, ale nie je to taká super tvrdá maska, že neviete vôbec pohnúť tvárou, ale trochu to obmedzí mimiku. Má veľmi príjemnú jemnú kvetinovo-ovocnú vôňu, ale skutočne nie silnú. Po nanesení na čistú pleť sa má nechať pôsobiť 15 minút, ja ju nechám vždy dovtedy až kým úplne neuschne a potom zmyť, ja ju najradšej zotieram teplým vlhkým uterákom. Zdá sa mi to takto najefektívnejšie, keďže je celkom tvrdá a týmto spôsobom sa ľahšie rozpustí.

Napriek tomu, že nie je úplne vhodná pre suchú pleť, vôbec nie je tak vysušujúca ako iné čistiace masky. Trochu mi stiahne póry a vypne pleť, ale nemám hneď potrebu si dať hydratačnú masku, ako to mávam po všetkých čistiacich maskách, s výnimkou Omorovicsa Deep Cleansing, ale tá je neporovnateľne drahšia ako Aesop. Primrose Facial Cleansing Masque skutočne intezívne a hĺbkovo čistí, dokonca celkom pomáha na čierne bodky na nose, nezbavíte sa ich úplne, ale dokáže ich pomerne slušne zmierniť. Ja ju používam minimálne raz za týždeň preventívne na hĺbkové čistenie pleti. Skvelá je aj keď začínam mať pocit, že sa bude niečo diať a vtedy to veľakrát táto maska aj zachráni, alebo urýchli, čo tiež nie je zlé. V takomto prípade si ju nedávam na celú tvár, ale len na moje problematické miesta - bradu, nos a okolo pier, alebo len na samotný rašiaci problém. Kľúčové ingrediencie sú muškát omamný, prvosienkové semienka a šalvia lekárska. Okrem toho je v maske samozrejme kaolín, voda a niekoľko olejov, vďaka čomu nie je tak veľmi vysušujúca.

Ja som z tejto masky skutočne nadšená a mám pocit, že som objavila malý klenot, ku ktorému sa bude pravidelne vracať. Nie je to najlacnejšia čistiaca maska, ale má pre mňa super benefit, že nevysušuje kompletne pleť a napriek tomu dokonale čistí. Kúpite ju na cultbeauty.co.uk, majú tam len veľké 120 ml balenie, ale dá sa kúpiť aj menšie 60 ml, ak sa niekde dostanete k Aesop.



#plet #Aesop #pletova-maska #cistiaca-maska #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com