Často kladené otázky

20.11.2018 08:00


Ahojte, momentálne som na materskej a aj keď by som naozaj rada odpovedala na všetky vaše správy, tak to momentálne naozaj nie je možné. Na väčšinu otázok, ktoré mi od vás chodia nájdete odpoveď nižšie. Takže, ak vám neodpovedám, či už je to email, komentár niekde, alebo DM na Instagrame alebo Facebooku, je to asi preto, že odpoveď je tu, alebo niekde na blogu. Takisto nemám kapacitu zostavovať rutiny, kontrolovať rutiny a kontrolovať a skúmať zloženia produktov, ktoré ste si kúpili.

Aký mám typ pleti?


Moja pleť je suchá, niekedy citlivá, ale nie veľmi.


Mohla by si mi pomôcť zostaviť rutinu?


Takéto služby neposkytujem, nie je to fyzicky možné pri tom množstve dotazov, ktoré mi chodí a tiež neviem zostaviť rutinu podľa vágneho popisu z mailu alebo správy. Ak neviete s čím a ako začať pozrite si tento zoznam videí o základoch starostlivosti o pleť, alebo sériu Skin University, kde nájdete vysvetlené, čo by určite nemalo v rutine chýbať a čo všetko môže byť v rutine.


Mohla by si mi skontrolovať rutinu, či je správne? Prípadne ju doplniť ...


Rovnako ako pri predchádzajúcej otázke, takéto služby neposkytujem kvôli rovnakým dôvodom.


Mohla by si mi skontrolovať zloženie produktu, či je vhodné a správne pre mňa? Alebo pozrieť sa na zloženie niekoľkých produktov, ktorý je najlepší?


V poslednej dobe, častý dotaz, bohužiaľ, nemohla, lebo by som nerobila nič iné a tiež na to nemám kapacitu. Na blogu je video o tom, ako sa naučiť čítať zloženie, tu. Prvých pár zoznamov ingrediencií bude prelúskavať dlho, ale potom to už bude ľahšie a ľahšie a nebudete sa musieť zakaždým niekoho pýtať.


Otázka, či mám plastiky, alebo invazívne zákroky.


Úprimne mi to príde ako čudná otázka, hlavne, čo sa týka tých plastík. Nie som proti tomu, ale nikdy som necítila potrebu na sebe niečo meniť. Najčastejšie sa ma niekto pýta, či mám plastiku nosa. Nie, nemám, s takýmto nosom som sa narodila. Čo sa týka invezívnych zákrokov, ako vpichnutie kyseliny hyalurónovej, botoxu alebo nejakých iných zákrokov, nemám spravené nič, čo neznamená, že v budúcnosti niečo také nepodstúpim.


Kde objednávam produkty, alebo konkrétne značky?


Vždy je to uvedené pri recenzii k produktom, pri videách je vždy uvedený zoznam produktov aj s linkami na obchody, kde sa dajú tieto produkty kúpiť. Najčastejšie obchody, z ktorých nakupujem sú popísané v tomto videu aj so všetkými informáciami o doručovaní, cle atď.


Platí sa clo z BEAUTYLISH?


Z beautylish.com sa clo platí, ale zaplatíte ho rovno pri platení objednávky a balíček vám doručí priamo kuriér, zvyčajne je to DHL, nemusíte ísť na colnicu.


Ako funguje doručovania z online obchodov, ktoré sa spomínajú na zrkadielko.sk?


Bezproblémov, okrem beautylish.com sa nikde neplatí clo a väčšina obchodov využíva kuriérov, ktorý vám objednaný tovar pomerne rýchlo doručia, konkrétne podmienky vždy nájdte na stránkach obchodov. Takisto neviem odpovedať na otázky, ktorých konkrétnych kuriérov používajú obchody a ako dlho trvá doručenie, na tieto otázky vám najlepšie a najrýchlejšie odpovie zákaznícky servis daného obchodu.


Ktoré produkty z The Ordinary sa môžu používať v tehotenstve a počas kojenia?


Keďže nie som lekár, v tomto prípade neviem poradiť, odporúčam sa opýtať vášho lekára, alebo priamo The Ordinary a Deciem/Ordinary.


Aká kozmetika sa môže používať v tehotenstve a počas kojenia?


Keďže nie som lekár, v tomto prípade neviem poradiť, odporúčam sa opýtať vášho lekára, alebo priamo značky, ktorú chcete používať, napríklad na cultbeauty.co.uk si viete vyfiltrovať Pregnancy safe produkty.


Čo používať na odstránie pigmentových škvŕn a jazvičiek po akné?


Je to individuálne, záleží od pleti a škvŕn alebo jazvičiek, všeobecne najviac fungujú tieto látky Vitamín C, AHA kyseliny,retinoidy/retinol a Alpha Lipoic Acid od The Ordinary, viac o kyselinách v tomto videu.


Chcem vyskúšať The Ordinary, ale neviem, kde začať.


Ak si chcete objednať nejaké The Ordinary produkty a neviete sa zorientovať a vybrať si odporúčam tento článok so zostavenými rutinami podľa typu pleti a problémov, alebo toto video o tom ako začať s Ordinary. Odporúčam objednať na začiatok len pár produktov, niektorú z rutín, inak nebudete vedieť čo s čím. Po čase, keď zistíte, čo áno a čo nie, môžete rutinu doplniť, alebo obmeniť.


Moja pleť sa zrazu zhoršila, neviem, čo sa deje zrazu mám výražky, nevieš mi poradiť?


Akokoľvek by som snažila, nie som schopná odhaliť príčinu zhoršenia vašej pleti cez počítač. Príčin môže byť mnoho, od konkrétnych produktov, nevhodnej kombinácie produktov, stravy, alergie, životného štýlu, stresu, hormonálnych zmien... Chce to jednoduchý režim, ktorý vám nebude robiť zle, odporúčam pozrieť buď Pestle&Mortar alebo Merumaya a sledovať svoju pleť, či sa zlepšuje alebo zhoršuje a čo má na ňu vplyv. Neexistuje žiadna jednoduchá cesta alebo jeden zázračný produkt.


Mohla by si mi odporučiť dobrý hydratačný krém?


Hydratačný krém, ktorý môžem odporučiť vždy všetkými 10 a je podľa mňa najlepší a vhodný pre všetky typy pleti je Pestle&Mortar Hydrate.


Mohla by si odporučiť nejaké dobré produkty na odlíčenie?


Všeobecne sú najúčinnejšie oleje a balzamy, za mňa Emma Hardie Moringa Cleansing Balm, bareMinerals Oil Obsessed Total Cleansing Oil, Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil a Clinique Take The Day Off Cleansing Oil, ale napríklad aj čistiaci krém Dermacol Hyaluron Wash Cream je skvelý. Každému však vyhovuje niečo iné a na blogu je množstvo recenzií, nájdete ich tu


Mohla by si odporučiť nejaké dobré produkty na čistenie pleti, druhý krok double cleansingu?


U mňa sa v zásade striedajú tieto dva - Renaissance Cleansing Gel a Pestle&Mortar Renew, ale zase platí, každý sme iný a vyhovuje nám niečo iné, ďalšie recenzie nájdete tu.


Naozaj potrebujem robiť double cleansing?


Keďže na pleť nanesieme cez deň množstvo produktov, ktoré sú navrhnuté tak, aby na tej pleti ostali čo najdlhšie, pred samotným čistením je dobré ich odstrániť, lebo sa čistiacim produktom k samotnej pleti cez ich vrstvu ani nedostanete, to platí pre make-up a SPF/ochranný faktor, ktorý by sme mali používať každý deň, pokiaľ ideme von. Ale aj keď sa nelíčite, alebo nepoužijete ochranný faktor, stále máte na pleti od rána vrstvu starostlivosti o pleť, pot a špinu, ktorá sa tam usadila cez deň, preto je dobré takmer vždy pleť čistiť dvakrát, viac o tom ako ju dokonale vyčistiť v tomto videu.


Ako začať s kyselinami? Alebo aj verzia, trochu sa obávam Peeling Solution od The Ordinary, myslíš, že ho môžem skúsiť?


S kyselinami treba začať hlavne pomaly, opatrne, na čo najnižších koncetráciách, len pár krát do týždňa a ideálne s tými jemnými ako kyselina mliečna alebo mandľová, ideálne je začať s tonerom/tonikom, viac v tomto videu. Návod ako začať s kyselinami nájdete v tomto videu.


Prečo si najprv dávaš maskararu a až potom očné tiene?


Lebo som krepá a vždy maskaru nanesiem aj všade na viečko, mám na to dokonca aj pomôcku, aby to tak nebolo.


Ako mám kombinovať produkty Ordinary, ktoré som si nakúpila?


Príklady rutín sú tu, takisto pri jednotlivých recenziách je napísané ako ich používať, viac o kombinovaní účinných látok nájdete v tomto videu a ako vrstviť produkty v tomto videu, stručne v bodoch je to vysvetlené v tomto videu. Bohužiaľ, fyzicky nie je možné, aby som každému z vás napísala, ako má kombinovať produkty, ktoré si vybral.


Mohla by si mi odporučiť produkt na takýto problém, alebo takýto typ pleti?


Tak ako nedokážem zostavovať cez internet rutiny, tak neviem zmysluplne poradiť ani správny produkt pre vás na základe pár viet v emaily. Na to, čo mám vyskúšané nájdete na blogu recenzie, treba si vybrať na základe vašej pleti, finančných možností a preferencií, ktoré ja nepoznám a nemám kapacitu sa na nedopytovať. Značky, na ktoré sa ja spolieham a pravidelne sa k nim vraciam sú Pestle&Mortar, Merumaya, Deciem/Ordinary, Alpha-H a to sú aj moje top odporúčania.


Čo si myslíš o tejto značke [vlož konkrétnu značku] alebo produkte [vlož konkrétny produkt]?


Pokiaľ nie je spomenutá na blogu, nie je na blogu žiadna recenzia, tak si nemyslím nič a neviem sa vyjadriť k produktom a značkám, ktoré nepoznám a nemám vyskúšané.


Vyskúšala si tento produkt [vlož konkrétny produkt], alebo značku [vlož konkrétnu značku]?


Ja nemám vyskúšané všetko, ani sa to nedá, takže, ak značka alebo produkt nie je na blogu, tak som ho nevyskúšala, keďže blog robím už viac ako štyri roky, aj keď sú produkty, ktoré som samozrejme vyskúšala predtým, je veľká šanca, že sa odvtedy zmenili, preformulovali ich, takže moja 5 a viac ročná skúsenosť je irelevantná a takisto si to nemusím pamätať správne.


Ktorú značku si mám vybrať? Pestle&Mortar alebo Merumaya?


Ja mám rada obidve rovnako a keďže vás nepoznám, neviem nič o vašej pleti, ani o vašich preferenciách, tak by som doslova strielala na slepo. O Pestle&Mortar aj o Merumaya sú na blogu podrobné recenzie, ak sa naozaj neviete rozhodnúť, popozerala by som sa po ďalších recenziách.


Stratila sa mi objednávka z toho a toho obchodu, nemáš s tým skúsenosť? Ešte mi neprišla objednávka z toho a toho obchodu, nemáš s tým skúsenosť? Zle som zadala adresu pri objednávke, príde mi aj tak? Ako dlho trvá, kým príde objednávka z nejakého obchodu? Mám problém s objednávkou. Proste všetky otázky o objednávkach.


Na všetky tieto otázky vám najlepšie odpovie zákaznícky servis daného obchodu, čím skôr ho kontaktujete, tým skôr sa problém vyrieši. Ja osobne nemám ani s jedným z obchodov, z ktorých nakupujem a spomínam ich na blogu zlú skúsenosť. Aj keď sa vyskytol nejaký problém, vždy ho promptne vyriešili.


Je naozaj rozdiel medzi hydratačným sérom od Pestle&Mortar a The Ordinary?


Ja osobne preferujem Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum, lebo mi vyhovuje viac a je podľa mňa lepšie. Keby boli rovnaké, tak s radosťou míňam menej na The Ordinary, ale nie sú, je to asi ako rozdiel medzi Škodovkou a BMW. Rozdiel je hlavne v konzistencii a schopnosti hydratovať, ale každý sme iný a každému vyhovuje niečo iné, to, čo bude vyhovovať vám zistíte len tak, že vyskúšate rôzne produkty.


Používaš dermaroller? Máš s tým skúsenosť?


Dermaroller síce doma mám, aj som ho pár krát použila, ale podľa mňa to nie je niečo, čo by sa malo používať doma, skôr by som sa v tomto zverila do rúk skúsenej kozmetičky, podľa mňa je to nevhodná a nebezpečná pomôcka na domáce ošetrenie. Samozrejme je veľa ľudí, čo to zvládnu, ale je rovnako veľa, ak nie aj viac ľudí, ktorí si budú s takým niečím schopní ublížiť.


Kombinácia nejakých produktov mi žmolkuje, alebo kombinácia nejakých produktov a make-upu mi žmolkuje. Čo robím zle?


Dôvodov môže byť niekoľko. Prvý je, že nanášate priveľa kozmetiky, teda priveľké množstvo, alebo priveľa vrstiev, treba ubrať. Ďalší dôvod môže byť nedostatočne pripravená pleť, takže kozmetika sa horšie vstrebáva. Pleť treba mať dokonale čistú, zjemnenú a zvláčnenú pomocou tonera/tonika a/alebo pleťovej hmly, stačí aj ružová voda alebo termálna voda. Posledný dôvod je konzistencia produktov, niektoré produkty si spolu proste nesedia a nech budete robiť čokoľvek bude vám to žmolkovať. Je to samozrejme individuálne a záleží to aj od typu pleti, ak to proste nejde, treba hľadať iné kombinácie a iné alternatívy.


Naozaj potrebujem používať toľko produktov?


Aké množstvo produktov budete používať záleží len na vás a ešte na vašej pleti, niektorej stačí menej, iná, napríklad suchá, ako je moja, potrebuje viac. Tiež samozrejme závisí od toho, čo chcete dosiahnuť, ciest a možností je veľa, dôležité je počúvať svoju pleť. Základné produkty, ktoré je fajn mať v rutine sú vysvetlené v tomto videu.


Môžem spolu kombinovať tieto účinné látky ...?


Kombinovanie účinných látok je vysvetlené tu, stručne v bodoch je to vysvetlené v tomto videu.


Ako mám vrstviť a kombinovať tieto produkty ...?


Vrstvenie a kombinovanie je vysvetlené tu a tu, stručne v bodoch je to vysvetlené v tomto videu. Základy starostlivosti sú podrobne vysvetlené v sérii videí Skinuniversity

Ja vlastne neviem, aký mám typ pleti, vieš poradiť?


Poznať svoj typ pleti je základ pre správny výber produktov, ako zistiť, aký máte typ pleti, je vysvetlené tu.

Čo je podľa teba lepšie, hente alebo tento produkt? Čo si mám kúpiť?


Úprimne ja nemám kapacitu robiť porovnávacie recenzie na mieru podľa toho, čo zvažujete, takýchto otázok mi chodí strašne veľa. Toto je rozhodnutie, ktoré musíte spraviť sami, na základe vašej pleti, potrieb, rozpočtu... Každému vyhovuje niečo iné a moje odporúčanie vám by bolo len hádaním. Ak mám produkt vyskúšaný je recenzia na blogu a nájdete tam môj názor, ak ho nemám vyskúšaný neviem sa vyjadriť.

Čo si myslíš o Makeup Revolution Skincare/Inkey List/ a ďalšie podobné značky The Ordinary? Je to rovnaké ako The Ordinary?


Opäť platí, že ak to mám vyskúšané, nájdete recenziu na blogu. Vôbec neplánujem skúšať všetky podobné značky ako The Ordinary, bola by to strašná nuda, keďže tie produkty sú veľmi podobné.

Odkiaľ sú tampóny, ktoré používaš na toner/tonikum?


Takéto tampóny robí viacero značiek, nájdete ich pod názvom peelable cotton pads. Tie, čo pouužívam ja, sú z Muji.

Všetky otázky ohľadom jaziev, ekzémov, vážneho akné a iných komplikácii s pokožkou, vrátane alergických reakcií po použití nejakej kozmetiky, ktoré sú často spáleniny po kyselinách.


Ja nie som lekár ani kozmetička a takisto nemám všetky problémy a choroby kože, ktoré existujú, preto vám poradiť neviem a takéto otázky a problémy by ste určite mali konzultovať s odborníkmi.

Môžem používať retinol, AHA/BHA kyseliny aj v lete?


Ako používať aktívne látky ako kyseliny, retinol a vitamín C v lete je vysvetlené v tomto videu.

Ako si objednať zo stránky, ktorá neposiela na Slovensko?


Toto sa týka hlavne značiek, ktoré buď vôbec neposielajú na Slovensko, ani nie sú dostupné na obchodoch, ktoré by posielali na Slovensko, prípadne je veľmi drahé poštovné na Slovensko. Moje riešenie je dať si balík poslať do krajiny, kam posielajú a potom preposlať na Slovensko. Takýchto služieb je veľa, ja osobne mám dobré skúsenosti s nakupynemecko.cz, ale záleží od toho odkiaľ si objednávate. Určite treba mať dopredu zistené, či tam nemôže byť problém s clom a colnicou. Ja to najčastejšie využívam na Victoria Beckham Beauty.






Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com