Beauty e-shopy

05.12.2022 13:00


Takýchto článkov mám na blogu viacej, ale je čas napísať nový a zjednotiť to, lebo za posledné roky nastalo veľa zmien a stále sa ma to niekto pýta, hlavne clo je veľký strašiak. Takže tu nájdete všetky obchody, ktoré mám odskúšané a nakupujem z nich a tiež podmienky, za ktorých sa z nich dá nakupovať.

Najprv všeobecné informácie, všetky seriózne obchody majú podmienky nákupu uvedené na stránkach, takže tam nájdete najaktuálnejšie info, prípadne, ak sa opýtate priamo obchodu dostanete tiež najpresnejšie informácie. Ale všeobecne platí, že pokiaľ je e-shop z EÚ, alebo má sklady, z ktorých posiela v EÚ, nie je žiadny problém. Krajiny mimo EÚ, kam už patrí aj Veľká Británia (Írsko je v EÚ) musia prejsť colným konaním, niekedy to má obchod poriešené tak, že daň a clo vám náratajú rovno pri nákupe, niekedy si to musíte zaplatiť.

V súčasnosti musia už všetky zásielky, aj tie s hodnotou pod 22 Eur prejsť colným konaním. Väčšina kuriérsky spoločností, vrátane Slovenskej pošty, poskytuje colné konanie, ktoré bezproblémov vyplníte elektronicky a zaplatíte kartou, budú od vás vyžadovať doklady ako objednávka, potvrdenie o zaplatení a popis tovaru po položkách, ale nie je to nič hrozné. Zároveň platí, že všetky zásielky nad 150 Eur podliehajú clu a DPH, takže čokoľvek si objednáte nad túto sumu, určite budete platiť extra.

Každý obchod má hranicu, od ktorej je poštovné zadarmo, až na pár výnimiek, vždy to viete ľahko dohladať priamo na stránke obchodu, občas sa tá hranica mení, preto to nejdem písať ani do tohto zhrnutia, ale zvyčajne sa to pohybuje v rozmedzí 40 až 100 Eur.

Ešte sa mi stáva, že mi niekto v panike píše, že mu prišlo, že má vyplniť colné konanie a teraz sa bojí, pri niektorých objednávka je to teraz naozaj povinnosť, ak ste však platili clo už v obchode, tak sa nemáte čoho báť, musíte len vyplniť nejaké info. Ak ste však neplatili clo, tak je veľká šanca, že vám ho vyrúbia, preto si všetko zistite ešte predtým než urobíte objednávku.

Cultbeauty.com

Tu nakupujem asi najviac, dosť často natrafíte aj na zľavy, alebo goodie bags. Absolútne bezproblémov, majú sklady v EÚ, takže žiadne clo ani colné konanie. Momentálne doručuje vačšinou Packeta/Zásielkovňa. Doručenie je do 10 dní, niekedy je to pár dní, niekedy aj dva týždne s víkendami.

Niche-beauty.com

Moja druhá najčastejšia destinácia, je to nemecký obchod, doručujú cez DHL, ale na Slovensku to preberá najčastejšie Slovak Parcel Service. Žiadne clo ani colné konanie. Tiež majú pravidelne zľavy a Goodie bags a mavájú aj super výpredaje.

Beautybay.com

Trochu iný výber značiek, tiež mávajú fajn akcie. Doručenie úplne bez problémov, bez cla a colného konania, len trvá trochu dlhšie, tak do dvoch týždňov. Dosť menia doručovateľov a teraz aktuálne neviem koho využívajú, je dosť možné že Packeta/Záielkovňa.

SpaceNK.com

Tiež absolútne bez problémov, občas sa mi stáva, že musím vyplniť colné konanie, ale clo už je zaplatené. Majú tam niektoré značky, ktoré inde nie sú Rose Inc, Tatcha… Najnovše posielajú cez global-e, čo je fajn z pohľadu cla, ale zdvihli poštovné a už neexistuje poštovné zadarmo :(

Feelunique.com

Prebrala ich Sephora, takže je to teraz trochu divokejšie, ale mám info, že stále rovnako bezproblémovo doručujú, len majú troch rozbitú stránku. Takisto doručenie úplne bez problémov bez cla a colného konania, trvá trochu dlhšie, ale do dvoch týždňov by mal balík prísť. Veľký výber značiek, pravidelné zľavy a ak sa registrujete z vypníte profil môžete mať neobmedzenú zľavu na dve značky podľa vášho výberu, ja mám momentálne Chanel a Hourglass, raz za pol roka to môžete zmeniť.

Lookfantastic.com

Majú už stránku aj v češtine, ja stálne nakupujem na tej anglickej, lebo tam majú väčší výber. Doručenie je bez problémov, bez cla aj colného konania, zvyčajne celkom rýchle, tiež je to tuším najčastejie Packeta/Zásielkovňa.

Beautylish.com

Toto je americký obchod, ale nájdete tam značky, ktoré nikde inde nie sú, ako Wayne Goss a Good Molecules. Clo zaplatíte už priamo v obchode, niekedy ale treba ešte vyplniť aj colné konanie, inak je doručenie úplne v pohode a príde celkom rýchlo, zvyknú používať Fedex alebo DHL.

cloud10beauty.com

Je írsky ocbhod, majú dobrý výber značiek a mávajú skvelé zľavy. Doručenie je absolútne bez problémov, žiadne clo, pretože Írsko je v EÚ. POdľa toho, čo si vyberiete je to buď DHL alebo pošta, možno sa to zmenilo.

Amazon.de

Nájdete tam kadečo, niekedy za naozaj dobré ceny, poštovné je rôzne a nie vetko vedia poslať na Slovensko. Na veci predávané priamo Amazonom je poštovné zadarmo nad 39€, nájdete tam aj rôzne nemecké niche značky.

Deciem, The Ordinary a Niod

Doručenie absolútne bez problémov z EÚ skladov, bez cla a colného konania, aj celkom rýchlo, zadarmo nad 25 Eur. Momentálne myslím posielajú buď cez DPD alebo Packeta/Zásielkovňa. Inak zľavy majú dva krát do roka a vždy ich zdieľam na Instagrame, tak ma sledujte, pravidelne sa niekto na toto pýta.

Apivita

Tu som síce už dlho neobjednávala, ale jeden čas som na nich veľmi fičala, skvelá grécka prírodná kozmetika a tiež majú pravidelne zľavy. Používajú Fedex a nad určitú sumu je to zadarmo. Žiadne clo ani colné konanie.

Chanel

Ak zhánate niečo od Chanel, oplatí sa objednať priamo od nich, v našich kamenných predajniach je to bieda úplná a v e-shopoch to tiež býva problém, takže ja v poslednej dobe objednávam priamo. Funguje to super, objednávka príde aj celkom rýchlo, nad určitú sumu je poštovné zadarmo, doručuje to tuším Packeta/Zásielkovňa.

Rose Inc

Sa dá kupiť ja na SpaceNK.com, ale tam je sortiment trochu obmedzený. Balík ide síce z USA a trvá to relatívne dlho, cca tri týždne, ale clo som neplatila, len som vypĺňala colné konanie tuším, ale teda v zásade bezproblémov. Fajn je, že priamo na stránke máte hneď novinky a pravidelne majú 25% zľavu, takže sa to oplatí viac.

Victoria Beckham Beauty

Victoria je taká osina v zadku, má skvelé produkty, ale vlastne sa nedá zohnať na Slovensku, mávali ju na Cultbeauty.com, teraz ju nájdete na Net-a-porter.com, viď nižšie. Ja to robím tak, že si objednávam priamo zo stránky a dávam si ju preposlať z Nemecka cez preposielaciu službu, napríklad nákupy v Nemecku, zaplatím extra za preposlanie, ale keďže od istej sumy je to priamo zo stránky zadarmo , tak je to tak na rovnako a funguje to super. Nemusíte riešiť clo ani colné konanie, dodanie je relatívne rýchle do týždňa.

Dr. Sam's

Kozmetika, ktorá stojí naozaj za vyskúšanie, posielajú síce priamo z Veľkej Británie, ale ide to cez nejaký spotredkovateľský sklad, takže je to bez cla a colného konania.

Lisa Eldridge

Jej produkty stoja naozaj za vyskúšanie, dodanie je úplne v pohode bez cla a colného konania a celkom rýchle, posielajú zo skladov niekde v EÚ. Poštovné je zadarmo nad 59. A nie nemáva zľavy, niekedy je človek rád, že vôbec stihne kúpiť odtieň, ktorý chcel :D, predáva sa ako teplé rožky.

Naturisimo.com

Obchod s prírodnou kozmetikou, od Brexitu som tam neobjednávala, ale objednávky do 150 Eur by vám mali prísť v pohode s tým, že clo zaplatíte rovno pri nákupe. Pre objednávky nad 150 Eur viď info v úvode.

Amazingy.com

Je nemecký obchod s prírodnou kozmetikou, majú veľmi dobrý výber značiek a doručenie je absolútne bez problémov, nad určitú sumu zadarmo.

thegreenjunglebeautyshop.com

Je kanadský obchod s prírodnou kozmetikou a majú stránku určenú priamo pre EÚ, nájdete tam celkom zaujímavé značky. Clo by ste mali zaplatiť už v pokladni a malo by to prísť bez problémov, ale pravdedobne bude treba vyplniť colné prehlásenie.

Gitti

Je nemecká značka, ktorý začala s výbornými lakmi na nechty, ale teraz už majú aj skincare a makeup a mimochodom aj skvelé produkty starostlivosti o ruky a nechty. Doručenie je bezproblémov a rýchle priamo z Nemecka.

Asos

Je síce obchod s oblečením, ale nájdete tam aj kozmetiku, občas sa tam oplatí pozrieť. Doručenie je v pohode bez cla a colného konania.

Net-a-porter.com

Je tiež obchod s oblečením, len trochu iný level ako Asos a tomu zodpovedá aj výber značiek, nájdete tam napríklad aj Victoria Beckham. Doručenie je v pohode bez cla a colného konania, výška nákupu na poštovné zdarma je celkom vysoká.

placedestendances.com

Je tiež obchod s oblečením, konkrétne francúzsky, inak majú tam celkom fajn výber a nájdete tam aj fajn výber francúzskej kozmetiky. Doručenie je absolútne bez problémov, bez cla a colneho konania, relatívne rýchle. Ja tam inak dosť veľa oblečenia nakupujem.

Fenty

Nikdy som priamo neobjdnávala, ale je tam tá možnosť, stránka má často produkty, ktoré sú inde vypredané, clo a DPH zaplatíte priamo v pokladni. Môže sa stať, že budete musieť vyplniť colné konanie.

Kosas

Je značka, ktorú milujem, ale sú tak trochu osina v zadku, lebo na EÚ trh sa ich produkty dostávajú neksutočne pomaly a poštovné z ich stránky vzrástlo do astromických výšok počas pandémie. Čiže dá sa to, clo a DPH zaplatíte rovno pri nákupe, možno budete musieť vyplniť colné konanie, ale poštovné je tak vysoké, že je to skoro polovica nákupu.

Caroline Hirons

Máva super výhodné boxy, dajú sa objednať, ale balík vám prejde colným konaním a musíte zaplatiť clo a DPH, naštastie pri objednávaní DPH nezaplatíte, ale rátajte tak cca 30% z výšky objednávky navyše, stále sa to však celkom oplatí. Doručuje inak DHL, takže to colné konanie sa vypĺňa v pohode.

Pestle&Mortar

Moja milovaná značka ;) Je to írska značka a z Írska aj posielajú, neplatíte žiadne clo ani DPH, ani to nejde cez colnicu, plus majú zazmluvnené DHL Express, takže balík vám príde naozaj rýchlo, zvyčajne do 2 dní, s výnimkou období, kedy je toho veľa, napríklad čierny piatok, vtedy to boli tuším 4 dni.






#online-nakupy

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com