The Ordinary Alpha Lipoic Acid 5%

21.11.2017 08:00


Viete, v čom je skvelé Ordinary? Naučí vás rozoznávať a vyhľadávať ingrediencie. Takýto môj posledný objav je Alpha Lipoic Acid 5%. V skutočnosti ju má Ordinary už dlho, ale ja som si ju všimla až teraz na jeseň, keď vytvorili novú kategóriu antioxidantov a ja som si ju musela samozrejme celú objednať. Veľmi som tie produkty neskúmala a vôbec som nevedela, čo mám čakať. Minimálne z popisu sa mi zdalo čudné, že Alpha Lipoic Acid nie je ani na báze vody ani na báze oleja, vôbec som si nevedela predstaviť, čo za čudnú konzistenciu to je. Takže, keď prišiel balíček (rozbalovanie môžete vidieť tu), tak ma celkom prekvapilo, že je to taký akokeby olej, ale vlastne to nie je olej, lebo to nie je mastné, len to trochu pripomína olej s jemným chemickým odórom. A čo teda je Alpha Lipoic Acid, okrem toho, že je to taký čudný olej-neolej?

Alpha Lipoic Acid je alfa lipoická kyselina a je to vlastne silný antioxidant, čo dáva zmysel, keďže je v kategórií antioxidantov, však? Bežne sa nachádza v ľudskom tele a tiež v potravinách, napríklad v špenáte, ružičkovom kele, brokolici, červenom mäse, v pečienkach a v niektorých strukovinách ako hrach napríklad, ale tiež aj v zemiakoch. Alpha Lipoic Acid je ale vraj super antioxidant, rozumej niečo ako Batman, ktorý bojuje proti voľným radikálom. Tiež vraj pomáhať regenerovať iné antioxidanty, ktoré už sú v ľudskom tele, ako vitamín C a E. Mala by tiež zvýšiť produkciu kolagénu. Zaujímavá informácia, na ktorú som narazila niekoľko krát je, že Alpha Lipoic Acid je 400 krát silnejšia ako vitamín E a vitamín C dohromady, čo je celkom slušná šupa, ak je to teda pravda.

A čo by mala robiť pre pleť? Alpha Lipoic Acid by mala zlepšovať textúru, tón, zmierňovať vrásky, tiež vraj môže pomôcť s jazvami. Navyše táto od Ordinary má vysokú koncentráciu 5%, čo som čítala, tak nad túto hranicu, už môže spôsobovať podráždenia ako začervenanie a pálenie, takže od Ordinary dostanete bezpečné maximum. Kvôli tejto koncentrácii by sa nemala používať častejšie ako tri krát do týždňa, mne to väčšinou vyjde raz do týždňa. Stačí vám pár kvapiek, naozaj jej netreba veľa a môžete ju prípadne zmixovať s nejakým olejom, vlastne ju môžete vrstviť a kombinovať s hocičím, treba len dodržať jediné pravidlo vo vrstvení, Alpha Lipoic Acid nasleduje hneď po sérach na báze vody. Ja ju zvyčajne používam úplne samotnú, alebo v kombinácii s 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil, super by bola podľa mňa aj v kombinácii so skvalánom.

Ďalšia veľmi dôležitá vec je, že Alpha Lipoic Acid je veľmi citlivá na slnečné svetlo, preto ju treba uskladňovať v tme a používať len na noc. Ak je totiž vystavená priamemu slnečné svetlu tak degraduje. To je jedno také mínus a druhé je, že mne Alpha Lipoic Acid neskutočne smrdí, má to taký hovno-hnojový smrad. Najprv to smrdí len tak chemicky, ako nejaká chemická látka, ako som písala na začiatku a časom sa to krásne rozvinie to smradu. Zábavné je, že nie každému to smrdí a nie každému to smrdí rovnako, takže možno budete mať štastie a nebude vám to smrdieť. Mňa aj napadlo, že či som náhodou tú svoju fľaštičku nenechala na svetle a preto smrdí, ale smrdí to viacerým ľudom, takže úplne divná nie som a asi to proste niekomu smrdí. Asi zistím pravdu až, keď si objednám novú fľaštičku. Celkom pomáha zmierniť ten smrad, ak na vrch použijete ešte niečo, napríklad ten olej. Inak s tým smradom mám strašne zábavnú story, keďže vo fľaštičke to nie je cítiť a ani keď si to nanášate to necítite, mne pri prvom použití dosť dlho trvalo, kým som zistila, že to, čo mi smrdí, som vlastne ja. Sedela som v obývačke v nedeľu večer, krútila nosom a nadávala na všetkých susedov, čo za smrady to varia. Asi po hodine mi docvaklo, že to môžem smrdieť aj ja, keďže ma ten smrad všade prenasledoval. Tak som išla za manželom, že čuchni si, či to smrdí a on, že fuuuuuuj smrdíš ako hovno. A potom mi v posteli ešte hovoril, že otoč sa odo mňa na kraj postele, smrdíš ako hovno. Tak som vyvinula stratégiu, že si Alpha Lipoic Acid dávam až tesne pred spaním, keď môj muž spí, vtedy to on necíti vôbec a ja iba chvíľu.

Teraz sa pravdepodobne pýtate, prečo sa otravovať s produktom, ktorý je super citlivý na svetlo a ešte k tomu možno smrdí? Pretože ten výsledok je super geniálny a priam až neuveriteľný. Skutočne som prvý krát neverila vlastný očiam ráno, ale s každým ďalším použitím sa mi to len potvrdilo. Krásna vyhladená, zjemnená, rozžiarená pleť, stiahnuté póry, skoro ako elixír mladosti, ktorý vám na chvíľu pripomenie akú peknú pleť ste mali v dvanástich. Fakt neuveriteľný výsledok, efekt je okamžitý a ešte je to aj lacné. Vždy, keď použijem Alpha Lipoic Acid moja pleť sa ako keby reštartuje a vráti v čase, keby mi to tak nesmrdelo, tak mám veľké nutkanie používať ju každý druhý večer. Určite odporúčam vyskúšať, kúpite na deciem.com, beautybay.com, lookfantastic.com, alebo na cultbeauty.co.uk.

UPDATE 4.3.2021 Momentálne je toto sérum nedostupné, Deciem ho vylepšuje, nepovedali, kedy bude dostupné, ako náhradu odporúčajú všetky séra z kategórie antioxidanty.



#plet #serum #The-Ordinary #antioxidanty

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com