Pestle&Mortar Erase & Renew – The Double Cleansing System

05.09.2017 08:00


Začnem tak klasicky, asi už viete, že Pestle&Mortar je jedna z mojich najobľúbenejších značiek, možno dokonca aj najobľúbenejšia, dokazuje to toto video. Takže s čímkoľvek prídu, ja to musím vyskúšať. Ako úplne prvé som skúsila ich Pure Hyaluronic Serum, skvelé hydratačné sérum, ktoré bolo aj ich úplne prvý produkt. No a ich posledný výtvor bol Erase & Renew Double Cleansing System, čím majú takmer kompletnú starostlivosť o pleť.

Erase & Renew predávajú vlastne v darčekovom balení, v krásnej škatuli, ktorá inak nie je veľmi praktická, ale príde to naozaj krásne zabalené, v taške a so vzorkami samozrejme. Určite skvelé, ak chcete niekomu podarovať, inak nepraktické a oveľa viac sa oplatí kúpiť veľké 100 ml balenia produktov. Ale zase na vyskúšanie sú tieto 50 ml balenia fajn, preto som si ja najprv kúpila celú túto krabicu. Ešte predtým, ako som si kúpila veľké balenia, som oba produkty vyskúšala zo vzoriek. Prvý dojem bol, že Renew musím určite mať, Erase ma veľmi neohúril, ale povedala som si, že mu dám šancu, predsa len jedno použitie nie je veľa a mala som pocit, že moja vzorka je pokazená.

Ak sa rozhodnete kúpiť celý systém dokopy, tak krabica je naozaj luxusná a všetko je na nej skvele popísané a vysvetlené. Obsahuje Erase - vymaž, čo je odličovací balzam a Renew - obnov, čo je čistiaci gél a ešte jeden uteráčik, ktorý má z jednej strany froté a z druhej gázovinu, typický odličovací uterák. Tieto uteráčiky sa dajú kúpiť aj v sade po troch. Popravde mám radšej tie od Emma Hardie, sú mäkšie, tento je taký tuhší. Možno častým používaním zmäkne, ale pri záplave Emma Hardie uterákov sa veľmi často k slovu u mňa nedostane, takže neviem. A teraz k tomu podstatnému Erase & Renew.

Erase je teda odličovací balzam, ktorý by mal bez problémov odlíčiť všetok make-up aj SPF. Obsahuje vyživujúcu zmes mokradkového oleja, oleja z jadierok hrozien, oleja z jadierok opuncie a enzýmov z tekvice. Tieto ingrediencie napomáhajú obnove pleťových buniek, bojujú proti voľným radikálom a pomáhajú pleti udržať hydratáciu. To, čo mňa na začiatok odradilo pri tej vzorke bola tá konzistencia. Ako milovník Emma Hardie Moringa Cleansing Balm som čakala niečo podobné ,voňavú hladkú homogénnu balzamovitú konzisteciu. Erase je celkom iný, tá konzistencia nie je homogénna, je táka akokeby zrnitá, niečo ako zcukornatený med. Trochu ťažšie sa to preto naberá, lebo z toho odpadávajú kúsky, nedrží to úplne pokope, ale je to len vec zvyku. Teraz keď som už skoro na dne som si zvykla, viem ako to mám naberať a vôbec mi to nevadí.

Po nanesení na pleť spraví presne to, čo Emma Hardie, rozpustí sa na luxusný olej, perfektné na masáž, dokonale to pleť čistí a zanecháju skvele hydratovanú. Tá vôňa je skôr taká kozmetická, ale v tom dobrom zmysle slova, taká príjemná vôňa čistoty a celkom som si ju obľúbila. Popravde som takmer kompletne prepla z Emma Hardie na Erase, keď som si naňho zvykla, tak je to naozaj skvelý produkt a dorovná sa Moringa Cleansing balzamu. Siaham po ňom čoraz častejšie, naozaj skvelý čistiaci/odličovací balzam. Čo sa týka jeho funkcie, mali by ste ho používať v prvom kroku na odlíčenie. Samozrejme môžete ním odličovať, funguje to skvele a je to aj príjemné, ale mne osobne sa to zdá priveľa peňazí na odličovanie, takže ho používam až v druhom kroku ako čistiaci balzam večer, rovnako ako tú Emmu. Určite si ho kúpim znova v tom veľkom balení, ale najprv musím minúť zásobu Moringa balzamu, aj keď ten si tiež určite kúpim znova, ako sa poznám, už len pre tú vôňu, to je závislosť.

Renew je čistiaci balzam, ktorý máte používať v druhom kroku čistenia pleti a tiež ráno. A z Renew som bola úplne nadšená, pretože je veľmi podobný Oskia Renaissance Cleansing Gel, ale mám pocit, že je účinnejší. Nevonia veľmi pekne, teda aspoň mne vonia ako fenistil, ale je to veľmi jemná vôňa a musím si veľmi pričuchnúť, aby som ten fenistil citila. Je to teda gél, ktorý sa na pleti zmení na olej. Obsahuje superoxid dismutáza, čo je antioxidant, donedávna som netušila, že existuje a tento by mal chrániť pred superoxidom, najčastejším voľným radikálo v ľudskom tele, tým pádom by mal bojovať proti predčasnému starnutiu pleti. Ďalej obsahuje enzými z papáje a manga, ktoré majú zlepšovať textúru pleti a rozjasňovať ju. Tiež ešte obsahuje mokradový olej, ktorý má čistiť zanesené póry.

Na pleti je nesmierne príjemný, tiež sa rozpustí na olej, takže si znova viete spraviť masáž. Pri nanesení trochu hreje, čo je tiež veľmi príjemné. Ja ho veľmi rada používam hlavne ráno, pleť je potom čistá rozjasnená a dokonale pripravená na ďalšiu starosltivosť a zvyšok dňa. Skvelé je to balenie, uzavreté a nepriehľadné, takže účinné látky ostanú naozaj účinné, plus tá pupimčka je geniálna, rovnakú majú aj na hydratačnom kréme Hydrate, nádavkuje vám presné množstvo. Absolútne exceletný produkt, ktorý u mňa pravdepodobne nadlho nahradí Oskia gél, mám pocit, že pleť viac vyživená a aj viac rozjasnená. Ešte k tomu uteráčiku, podľa Pestle&Mortar si máte Erase, ten balzam, zmyť navhlčeným uteráčikom tou stranou s gázovinou a v druhom kroku Renew tou froté stranou.



Nejak sa vlastne Pestle&Mortar podarilo nahradiť moje dva najobľúbenjšie produkty na čistenie pleti - Emmu Hardie aj Oskia Renaissance Cleansing gel, ktoré u mňa kraľovali niekoľko rokov, nieže by som ich teraz kompletne zavrhla, ale je fajn mať alternatívu, ktorá je navyše skvelá. Pestle&Mortar je vegánska kozmetika, v ktorej nenájdete žiadne zlé veci, typu parabény, parfumáciu a podobne, ak by ste chceli viac informácii majú naozaj skvelú stránku, kde majú popísané a vysvetlené všetko. Erase & Renew kúpite priamo na stránke Pestle & Mortar, majú super rýchle doručenie kuriérom a vždy pribalia veľa skvelých vzoriek. Oba produkty sa dajú kúpiť aj samostatne vo väčšom 100 ml balení, ktoré sa samozrejme oplatí viac, ale keď chcete vyskúšať, alebo sa pustiť do double cleansingu, tak táto kazeta je skvelá. Ja už netrpezlivo čakám s čím novým prídu, mohol by to byť očný krém, to by ma fakt potešilo.



#plet #PestleandMortar #cistiaci-gel #odlicovaci-balzam #cistenie-pleti #odlicovanie

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com