Caudalie Gentle Buffing Cream

15.03.2018 08:00


Väčšinou, keď hovorím o exfoliácii, tak mám na mysli kyseliny, ale ešte predtým, než som objavila čaro kyselín, som milovala presne takýto typ produktov - hydratačné a jemné peelingy na tvár. Moje obľúbené boli L’Occitane peeling s bambuckým maslom a Korres Wild Rose Buffing Cream. Ten L’Occitane už našťastie nerobia, bol síce hydratačný, ale boli v ňom vlastne podrvené kúsky orechov, či také dačo, vstávajú mi pri tej myšlienke teraz vlasy dupkom, lebo jediné, čo to spravilo bolo, že mi to dokonale poškriabalo tvár. Ten Korres by som si tuším kúpila znova, lebo bol naozaj jemný, rozjasňujúci a veľmi príjemný na ráno.

No a keďže toto býval môj obľúbený typ produktu, tak ešte stále tomu občas podľahnem a niečo také si kúpim, aj keď dávam prednosť chemickému peelingu. Všeobecne si myslím, že chemický peeling je lepší, prospešnejší a šetrnejší, ale občas narazím na nejaký fyzický peeling od značky, ktorú mám rada a vtedy neodolám, ako napríklad tento Gentle Buffing Cream od prírodnej značky Caudalie. Popravde, som vlastne čakala, že to bude niečo ako ten Korres Wild Rose, ale je to trochu niečo iné. Toto je vyslovene peeling, proste taká tá pasta so zrniečkami, ktorou si viete pekne zbrúsiť odumreté bunky.

Samotný krém je skôr ľahký, vôbec nie mastný, fajn hydratačný, ľahko sa rozotiera, má jemnú, takú celkom typickú Caudalie vôňu, skôr ovocnú. Celkovo je veľmi príjemný na používanie a tie zrniečka sú naozaj jemné, takže to nie je ani super drsné šúchanie. Niekedy pri takýchto produktoch máte problém nakoniec dostať tie zrniečka z tváre, ale pri tomto peelingovom kréme idú celkom ľahko zmyť. Nikde som sa však nedopátrala, čo sú to tam vlastne za zrniečka, ale keďže ide o prírodnú značku, tak predpokladám a dúfam, že nie sú plastové, ale je to niečo z ryže alebo hroznových jadierok, alebo také niečo, keďže 97% ingrediencií je prírodného pôvodu.

Môže sa používať jeden až dvakrát týždenne. Naniesť na vlhkú a vyčistenú pleť, vmasírovať krúživými pohybmi, samozrejme vyhnúť sa okoliu očí a potom zmyť. Pleť je po použití jemnejšia a hydratovaná, ale je naozaj jemný, takže ten výsledok nie je veľmi ohurujúci. Obsahuje napríkad jojobový olej, hroznový olej a med, preto je skôr upokojujúci a pekne hydratačný. Je vhodný pre všetky typy pleti a naformulovaný je tak, aby bol vhodný aj pre citlivú, takže aj keď normálne neznášate takéto produkty, tento byl mal byť znesiteľný.

Caudalie Gentle Buffing Cream nie je žiaden zázrak, ale jemný a celkom účinný fyzický peeling, ktorý pleť nevysuší, ani nedráždi. Ak jednoducho takéto šúchacie peelingy milujete, toto je fajn prírodná voľba. Ak by ste chceli účinnejší takýto typ peelingu odporúčam Oskia Micro Exfoliating Balm, tiež Caudalie má aj intezívnejšiu verziu, ale tú nemám odskúšanú. Caudalie Gentle Buffing Cream kúpite napríklad na feelunique.com.



#plet #peeling #Caudalie #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com