DR. JART+ Ceramidin Cream

02.01.2018 08:00


K hydratačným krémom mám taký zvláštny vzťah, hlavne, čo sa týka blogu. Samozrejme, že ho používam denne, ale na rozdiel od pleťových sér, ktoré striedam podľa toho, čo potrebuje moja pleť, som často dlhé mesiace verná jednému. A napriek tomu, že ho používam denne, vám o tom aktuálnom často zabudnem napísať. Dnes to teda bude o hydratačnom kréme, ktorý používam od septembra - Dr. Jart+ Ceramidin.

Na tento krém som prepla po Pestle&Mortar Hydrate, čo je asi môj najobľúbenejší hydratačný krém všetkých čias, už mám doma tretie balenie do zásoby. Ale mala som pocit, že musím vyskúšať aj nejaké iné, čo keď náhodou sa nájde lepší. Tento od Dr. Jart+ je celkom populárny, je to kórejská kozmetika, ktorá má celkom zaujímavé produkty a v rámci tohto Ceramidin radu majú aj ľahší gélovitý a ťažší olejovitý na rovnakom princípe ceramidov, ak by ste náhodou chceli inú konzistenciu.

Ceramidy sú jedna z hlavných zložiek pokožky, ktoré tvoria bariéru a zabraňujú tým strate hydratácie a vniku mikroorganizmov do pleti. Starnutím pleť stráca ceramidy a tým je pleť namáhanejšia a prirodzene starne. Toto je moja zjednodušená verzia, ale o ceramidoch nájdete veľa, ak si ich vygooglite. Tento krém má pomerne zložité zloženie, ale tie kľúčové zložky sú:

  • Samozrejme Ceramidy, ktoré uvoľnujú postupne hdyratáciu.

  • Extrakt z koreňa sladkého drievka, ktorý má upokujúce vlastnosti a zmierňuje začervenanie.

  • Portulaka zeleninová a Aloe Vera - upokojujú pleť a hydratujú ju, inak som teraz našla portulaka zeleninová je zaujímavá aj v strave, obsahuje viac omega-3 mastných kyselín ako rybí olej.

  • Panthenol - zmierňuje známky citlivosti a zjemňuje pleť.

Okrem toho v Dr. Jart+ nenájde látky, ktoré sú považovaná za škodlivé, ako parabény, parfumáciu, sulfáty a podobne. Ja som s týmto krémom veľmi spokojná, veľmi rada ho používam, pretože je veľmi príjemný. To balenie pôsobí tak trochu lekársky, je to taká klasická tuba, ku ktorej máte aj taký kľúčik, aby ste vytlačili z neho všetko. Tú tubu mám celkom rada, je veľmi praktická.

Samotný krém tiež pôsobí lekársky, akokeby vám ho namiešali na predpis. Nemá žiadnu vôňu, farba je taká zvláštna hnedastá, ale na pleti to vôbec nie je vidno. Konzistencia je hustejšia, ale na pleti sa krásne akokeby rozpustí. Pleť je super hydratovaná a chránená celý deň, ale nie je mastná, teda chvíľu po nanesení trochu a potom je už len príjemne hydratovaná. Skvelý je tento krém podľa mňa na zimu, teraz do chladného počasia. Bezproblémov sa kombinuje s hocičím ďalším, zatiaľ som nenašla sérum, s ktorým by to bol problém. tTohto krému vám stačí trochu, toľko koľko mám vytlačené na prste na fotke, takže vydrží dosť dlho. Mne trvalo toto balenie do tejto fázy spotrebovať tri mesiace a ešte aspoň na tri týždne v tom balení určite je. DR. JART+ Ceramidin Cream je podľa krém vhodný skoro pre každého, veľmi príjemný a veľmi účinný, kúpite napríklad na českej Sephore - tu.



#plet #DrJart #hydratacny-krem #ceramidy

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com