Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta Peel Extra Strength Formula

27.06.2019 08:00


Tieto tampóny som škrečkovala už dlhšie, dokopy sa mi z rôznych goodie bags a vzoriek podarilo naškrečkovať 11, čo je množstvo, ktoré sa už dá otestovať. Sú totiž celkom dosť drahé, ak by ste ich chceli vyskúšať, viete kúpiť aj malé balenia po 5 kusov, ale to veľké balenie s 30 kusmi je nenormálne drahé. A čo je to za zázrak, že sú také drahé? Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta Peel Extra Strength Formula sú exfoliačné a anti-agingové tampóny na denné použitie, ktoré majú zmierňovať vrásky, redukovať póry, zmierňovať pigmentové škvrny, vyrážky a začervenanie a zároveň posilňovať pleť v boji proti voľným radikálom pomocou antioxidantov, obsahujú rovno 5 AHA a BHA kyselín a mali by fungovať aj na pleť, ktorej akokeby nič iné nepomáhalo.



Musím sa priznať, že keď som si teraz konečne poriadne prečítala zloženie, tak mi skoro oči vypadli z toho, aké je komplexné a už chápem tú cenovku. Tieto tampóny sú dvojkrokové, prvý tampón je exfoliačný a obsahuje 5 kyselín a to glykolovú, mliečnu, jablčnú, citrónovú a salicylovú. Ja som tam našla ešte aj mandľovú a okrem toho je tam ešte Witch Hazel, po slovensky hamamel virgínsky, čo je antibakteriálna a protizápalová látka . Ďalej extrakt z listov zeleného čaju, ktorý je tiež protizápalový a je to aj antioxidant. A ešte je tam aj extrakt z rebríčka obyčajného a kamilkový extrakt. Jediné, čo sa mi tam nepozdáva je parfumácia a alkohol, takže citlivejšia pleť si musí dávať pozor, ale keďže druhý krok je neutralizačný a neobsahuje ani alkohol ani parfumáciu, tak je to asi ok.

Druhý krok je teda neutralizačný a teda neutralizuje a reguluje činnosť tých kyselín z prvého kroku, okrem toho pleť vyživuje a chráni pomocou antioxidantov. Obsahuje vitamín A v dvoch formách, retinol a aj retinyl palmitate, čo som vôbec netušila, asi som si mala poriadne prečítať zloženie pred používaním, ale keď používate kyseliny aj tak treba poctivo chrániť pleť SPF, takže sa mi vlastne nič nestalo. Vitamín A je super látka, ktorá pomáha takmer so všetkým, oigmentovými škvrnami, vráskami, tónom pleti, akné a aj s pórmi. Ďalej je tam resveratrol, veľmi účinný antioxidant a ubiquinone, čo je koenzým Q10. A potom je tam ešte vitamín C, tiež v dvoch formách, ascorbic acid a ascorbyl palmitate, ďalší veľmi účinný antioxidant a rozjasňujúca ingrediencia, ktorá pomáha s pigmentovými škvrnami a celkovým tónom pleti. A nakoniec vitamín E a znova je tam aj výťažok z rebríčka obyčajného a kamilkový extrakt.



Používanie je časovo trochu náročnejšie, ale naozaj len trochu a výsledok stojí za to. Na čistú a suchú pleť treba najprv naniesť prvý exfoliačný kyselinový tampón. Poriadne si pretrieť tvár všade, tlačiť nemusíte, ak vám niečo ostane určite nezabudnite na krk a dekolt, prípadne aj ruky, alebo iné miesta, ktorým chcete dopriať starostlivosť. Potom treba počkať 2 minúty a celé to zopakovať s druhým neutralizačným tampónom a zase počkať dve minúty. Potom už je hotovo, netreba zmývať a môžete ďalej pokračovať s vašou bežnou starostlivosťou, teda sérum, olej, krém, SPF … Ochranný faktor je naozaj dôležitý, bez neho stráca používanie takého drahého produktu zmysel, určite chcete chrániť ten retinol, aby fungoval a takisto pri používaní kyselín treba chrániť pleť pred vznikom pigmentových škvŕn, lebo je citlivejšia na slnečné žiarenie.

Aj keď Alpha Beta Peel tampóny môžete používať denne, na moju pleť to bolo priveľa a asi po troch dňoch som ich začala používať každý druhý, niekedy až každý tretí večer. Toto je však veľmi individuálne a záleží na vašej pleti, ale asi by som radšej začala pomalšie a keď tak postupne zvyšovala frekvenciu. Ja som s nimi nemala žiadne problémy, teda alergickú reakciu, šúpanie alebo niečo podobné, sú naozaj veľmi dobre naformulované, ale pri každodennom používaní som cítila, že to smeruje k nejakému prúseru, takže som radšej ubrala a veľmi mi to tak vyhovovalo. Môžete si vybrať, či ich chcete používať ráno, alebo večer, mne osobne to dávalo zmysel večer.



Tieto tampóny trochu kyselinovo smrdkajú, lebo kyseliny proste smrdkajú, ale je v nich aj parfumácia, takže vlastne smrdakujú trochu ako pokazená voňavka, lebo tá parfumácia je veľmi slabá. Kým som si neprečítala zloženie, tak som si ani nemyslela, že je tam parfumácia. Nie je to však vôbec nejaký strašný smrad a dá sa to vydržať. Celkom praktické je to balenie, keďže sú balené jednotlivo, tak sa s nimi dobre cestuje a nevyschnú, ale asi to nie je úplne ekologické. To veľké 30 kusové balenie majú balené aj tak klasicky, nádobka s vrchnákom, v ktorej sú tampóny, ale tma je šanca, že vám vyschnú a nie je to lacnejšie.

Výsledok pri používaní Alpha Beta Peel Extra Strength Formula naozaj stojí zato. Dokonca pri týchto tampónoch uvidíte aj okamžitý výsledok, ktorý by mi asi unikol, keby som ich nemusela nafotiť. Normálne som ich používala večer, ale raz som ich použila pri rannom svetle a zväčšovacom zrkadle a kukala som ako puk, lebo hneď po použití bola moja pleť vypnutejšia, jasnejšia a hladšia. Pri dlhšom používaní som videla ako mi miznú pigmentové škvrny a pleť ostáva jemnejšia a hladšia. Ďalší benefit je, že čokoľvek ďalšie nanesiete po týchto tampónoch, tak sa to oveľa lepšie vstrebe do pleti.

Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta Peel Extra Strength Formula tampóny sú fakt drahé, ale stoja za to, ja sa k nim plánujem niekedy vrátiť. Určite by som skúsila aspoň to malé balenie, ak ste mali doteraz pocit, že nič nefunguje, lebo toto je celkom šupa. Teda určite by som si na začiatok kúpila len to malé balenie, keby vám náhodou nevyhovovali, lebo to veľké je fakt drahé. Ak sú však pre vás príliš drahé, tak existuje množstvo kyselinových alternatív, s ktorými sa možno výsledok nedostaví tak rýchlo, ale nakoniec sa dostaví. Recenzie na podobné produkty nájdete tu. Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta Peel Extra Strength kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk, niche-beauty.com alebo na lookfantastic.com.






#plet #exfoliacia #peeling #aha #bha #chemicky-peeling #Dr-Dennis-Gross #exfoliacne-tampony

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com