Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream

09.09.2021 08:00


Protini Polypeptide Cream od Drunk Elephant som chcela vyskúšať veľmi dlho, zloženie vyzerá super, popísané účinky znejú skvele, existuje množstvo nadšených recenzií, napríklad na cultbeauty.com má naozaj výborné hodnotenie. Tak som ho s nadšením na jar otvorila a niekoľko mesiacov bojovala, kým som sa dokopala k tejto recenzii. Vrátila som sa k jeho používaniu niekoľkokrát, kým som pochopila, že naozaj nie je pre mňa, ale poďme pekne po poriadku.



Čo sa týka zloženia, tak to znie úplne až rozprávkovo, naozaj krém, ktorý je dapuný všetkým možným a prospešným pre pleť. Žiadne zbytočnosti a teda nie je tam ani tá podozrivá 6, čo Drunk Elephant nemá rád, ako SLS, alkohol, silikóny atď, za to skvelé kľúčové ingrediencie, ktoré sú nasledovné:

Komplex signálnych peptidov, ktorých je 9 a ktoré majú pleť vypínať, spevňovať a zlepšovať pružnosť a elasticitu.

Extrakt z kmeňových buniek z Nymphaea tetragona, čo by malo byť lekno, má byť zdroj antioxidantov a výživných látok, tiež má byť hydratačný a upokojujúci pre pleť.

Fermentovaný extrakt zo sóje, čo by mal byť vitamín B a zdroj kyseliny listovej, mal by zlepšovať elasticitu pleti.

A posledný je Acetylglutamín, čo je amino kyselina, ktorá pomáha upokojovať a posilňovať pleť.

Okrem toho je tam napríklad glycerín, kyselina hyalurónová a vitamín E. Protini by mal mať ph 4.0, ktoré by malo byť ideálne pre pleť. Je bez silikónov a parfumácie, takže vonia, tak nijak v zásade, ako krém.

Všetko znie super a teraz príde pre mňa kameň úrazu a to je konzistencia. Na prvý pohľad super pôsobí tak ľahko, niekde bola opísaná ako hodvábna gélová, čo aj sedí, je príjemná pri nanáša. Lenže potom len tak nejak sedí na pleti, proste nič, len tam je, mám pocit, že keď tento krém použijem večer, tak ráno sa zobudím a on tam stále nepohnute je, niečo možno pleť použila, ale inak tam len sedí pekne na povrchu.



Snažila som sa dopátrať, že čím to je, že či ja som divná a po prečítaní desiatok recenzií som došla k záveru, že pre suchú pleť proste nie je dobrý, lebo je málo zvláčňujúci a hydratačný a len tak sedí na povrchu. Takisto som v tých recenziách našla, že pre zmiešanú mastnú pleť, tiež nemusí byť ideálny, keďže sa z neho zvykne vyhádzať. Ale teoreticky by mal byť vhodný pre každý typ pleti, akurát pre tú moju nič nerobí, je málo zvláčňujúci a zázračné omladenie som si tiež nevšimla, ale akože na noc v kombinácii s dobrými sérami bol ok.



Čo sa týka používania, tak Protini treba nanášať ako posledný krok, potom už len SPF, lepšie je menšie množstvo , nie celú pumpičku. Môžete ho používať ráno aj večer a kombinovať s hocičím, kyseliny, vitamín C aj retinoidy. Pod make-up bol tiež celkom ok, nežmolkoval, len teda som tam cítila tú vrstvu krému. Protini je v tom skvelom obale s pumpičkou, objem je 50 ml a treba ho spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenia.

Niečo na tomto kréme musí byť, keďže nájdete nespočetne veľa nadšených recenzií, ale zároveň nie je úplne pre každého, mne teda vôbec nevyhovuje a to som si dlho nahovárala, že sa mi to len zdá, ale proste nie je pre mňa. Zloženie je nadupané, určite dokáže pleti pomôcť, len nie každej. Predtým než investujete, pretože je celkom drahý, skúste radšej najprv malé balenie, napríklad toto. Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream kúpite napríklad na cultbeauty.com alebo SpaceNK.




#plet #hydratacny-krem #Drunk-Elephant

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com