Glow Recipe miniatúrky

04.02.2020 08:00


Myslím, že už som sa tu s tým niekde priznala, ale ak nie, tak ja nie som extra fanúšik ázijskej kozmetiky, niektoré produkty sú fajn, ale všeobecne ich nejak nevyhľadávam a často mi vadí, že je v nich priveľa silikónov a priveľa parfumácie. Čiastočne je to aj tým, že takáto kozmetika je formulovaná pre úplne iné podnebie a úplne inú pleť ako je naša stredoeurópska. Glow Recipe je tak trochu iný prípad, je to vlastne americká značka s kórejskými koreňmi. Všetko robia s ovocím a výťažkami z ovocia, ich produkty sú voňavé a farebné a majú byť multifunkčné a zábavné.



Glow Recipe deklaruje, že ich produkty obsahujú najkvalitnejšie prírodné ingrediencie a zároveň, že je to clean kozmetika. Clean, alebo teda čistý, je super obľúbený nič nehovoriaci marketingový výraz, ktorý v prípade Glow Recipe znamená, že ich produkty neobsahujú parabény, sulfáty a ftaláty a ešte ďalšie ingrediencie. Ku mne sa dostali na vyskúšanie tri miniatúrky, takže dnes to budú také mini recenzie.



Ako prvá je Avocado Melt Sleeping Mask, ja mám malú 10 ml miniatúrku a ani tú som nedokázala spotrebovať, pretože mi táto maska nerobí dobre. Neviem to so 100% istotou, ale nič iné som vtedy neskúšala, takže to asi bola táto maska. Spravila mi na čele také vysušené až ekzémové fľaky, ktorých som sa potom zbavovala skoro dva týždne. Pritom podľa popisu to znie ako fajn maska ideálna pre moju pleť.



Obsahuje 4 formy avokáda, extrakt, olej, maslo a samotné avokádo, bohaté na kyselinu olejovú a linolovú, okrem avokáda obsahuje ďalšie výživné oleje a maslá. Potom je tam manukový med, ktorý by mal byť tiež super výživný. A posledná kľúčová ingrediencia je PHA, poly hydroxy kyselina, najmodernejšia forma veľmi šetrnej kyseliny, ktorá má pleť pomáhať rozjasnovať.

Konzistencia tejto masky je také jemné takmer až gélovité masielok, celkom príjemné a ľahko sa rozotiera. Vonia jemne ovocne, nič extra silné. Môže sa používať na noc v tenšej vrstve ako posledný krok v rutine, vlastne ako krém. Alebo, ju môžete používať ako normálnu masku v hrubšej vrstve, ktorú po 10 minútach zmyjete. Vhodná je podľa Glow Recipe pre suchú, unavenú, citlivú a mdlú pleť, ale mne teda vôbec nevyhovovala, aj keď si myslím, že to nie je úplne zlý produkt a mnohým ľudom sa veľmi páči. Normálne veľké balenie je sklenené a majú ho v 30ml a 80 ml verzii.

Watermelon Glow Pink Juice Moisturizer mám 20 ml balenie z adventného kalendára, veľké balenie má 60 ml. Fľaštička je sklenená s fajn pumpičkou a chutnučko ružová. Toto je vlastne hydratačný krém pre zmiešanú a mastnú pleť bez obsahu olejov. Pre suchú pleť ako je moja sa Watermelon Glow Pink Juice Moisturizer dá používať ako sérum.



Je to úplne ľahučký chladivý gélik, naozaj takmer ako sérum, ktorý sa veľmi rýchlo vpije. Vonia tak sladko žuvačkovo a melónovo, úplne ako hubabuba. Kľúčová ingrediencia je extrakt z melóna, ktorý by mal byť bohatý na vitamíny, antioxidanty a amino kyseliny. Okrem toho obsahuje ešte hydratačnú kyselinu hyalurónovú a výťažky z jazmínu a pivonky. Používať ho môžete teda ako posledný krok a teda ako krém, alebo ako sérum na báze vody, takže ešte pred olejmi. Vhodný je pre všetky typy pleti. Nie je to úplne zlé sérum, ale osobne mi vadí tá vôňa hubabuba a poznám aj lepšie hydratačné séra, ale viem si predstaviť, že pre veľa ľudí je toto skvelý produkt.



Posledná miniatúrka je Blueberry Bounce Gentle Cleanser a tento produkt sa mi páčil najviac z týchto troch, ale zase nie natoľko, aby som si kúpila veľké balenie. Ak však hľadáte čistiaci gél, ktorý v sebe nemá agresívne peniace zložky a ovocne vonia, tak tento sa vám bude páčiť.



Bounce v názve znamená, že sa tak naťahuje a je tak zvláštne lepivý, možno trochu ako žuvačka. Je to priesvitný gélik, ktorý sa jemne napení, dobre sa rozotiera a aj zmýva vodou. Dá sa používať ako čistiaci gél, ale aj ako maska, keď si ho necháte na tvári trochu dlhšie. Zase vonia sladko ovocne, hlavne po čučoriedkach. Veľké balenie má pumpičku a kúpite ho 30 ml alebo 160 ml.



Obsahuje výťažky z čučoriedok, ktoré sú bohaté na antioxidanty, potom AHA kyseliny, ktoré pomáhajú odstraňovať odumreté bunky a rozjasňovať pleť, konkrétne je tam kyselina mliečna a kyselina glykolová. A tiež je tam kyselina hyalurónová, ktorá má pleť hydratovať.

Mne na ňom najviac vadilo, že ma štípal v očiach, aj keď som sa očiam vyhýbala, občas vám tam predsa len niečo natečie. Teraz, ako som si prečítala poriadne zloženie, tak chápem, že ma štípal kvôli tým kyselinám, ale asi mám rada čistiace gély bez kyselín. Inak fajn produkt, ktorý pekne pleť čistí bez toho, aby ju extrémne vysušoval.

Aj keď sú Glow Recipe fajn produkty, ani jeden ma nenadchol natoľko, aby som si kúpila veľké balenie a tiež sa im nepodarilo zmeniť môj názor na ázijskú kozmetiku, ale ak máte radi voňavé produkty a chcete skôr prírodnú kozmetiku, tak sa vám podľa mňa budú páčiť. Glow Recipe kúpite na cultbeauty.co.uk, Avocado Melt Sleeping Mask, Watermelon Glow Pink Juice Moisturizer a Blueberry Bounce Gentle Cleanser.




#plet #Glow-Recipe #serum #hydratacny-krem #pletova-maska #cistiaci-gel #cistenie-pleti #hydratacia

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com