Havlíkův přírodní zázrak

13.12.2016 08:00


Ešte začiatkom otóbra sme boli na výlete v Prahe a to sa samozrejme nezaobišlo bez návštevy Havlíkovej apotéky. Zastavili sme sa, popravde najprv sme ho pol hodiny hľadali, v malom obchodíku v Starom meste na Jilskej ulici. Je to taký malý, milý, prevoňaný obchodík, celkom zašitý a bola tam veľmi milá predavačka. V pláne som mala dve veci přírodní zázrak a ranní masku, nakoniec som, ale nakúpila oveľa viac, keď už som tam bola, tak som neodolala.

Havlíkův přírodní zázrak bol teda plánovaný nákup, dopredu som bola rozhodnutá, že bez tohto z Prahy nejdem. Nakoniec som si vybrala 30 ml balenie, aj keď som pôvodne chcela to menšie, ale namieste sa celkom zapáčil, tak som si radšej kúpila väčšie. Veľmi sa mi páči ako v Havlíkovej apotéke balia produkty a hlavne, že na krabičke je zoznam všetkých ingrediencií aj s prekladom, nie len nič nehovoriace chemické názvy. Taktiež je pribalený veľmi podrobný leták so složením, účinnými látkami a aplikáciou. Na letáku je všetko celkom podrobne vysvetlené, čo je úplne super a nie je to až také bežné, veľké plus pre Havlíkovu apotéku.

Takže, čo je vlastne tento zázrak za zázrak? V prvom rade to nie je všeliek na všetky kožné problémy. Asi by som to neskúšala na akné, teda úprimne ma vôbec nenapadlo skúsiť to na vyrážky. Možno to stojí za pokus, keďže to obsahuje med a materskú kašičku, ale len na Havlíkuv přírodní zázrak by som sa nespolliehala. Hlavne je to však dobré na suchú a extrémne suchú pleť. Ja som to skúšala na všetky možné spôsoby, ako krém na noc, aj ako pleťovú masku a tiež ako krém na ruky. Ako pleťový krém to bolo v pohode, ráno sa nekonal žiaden zázrak, ale pleť bola celkom jemná a hydratovaná, aj keď ten smrad ma rušil pri zaspávaní. Úprimne to smrdí, mne ako izba bylinkárky v Zlatej uličke na Pražskom hrade, taký ten jemne potuchnutý, ale intezívny smrad byliniek a starého dreva. Dá sa to prežiť, ale nie je to príjemná vôňa. Ako pleťová maska sa mi to vôbec nepáčilo, podľa návodu si to treba natrieť na tvár v silnejšej vrstve a priložiť vhký teplý uterák, ktorý bol za chvíľu studený, nadalo sa dýchať a navyše som intezívne cítila ten bylinkový puch. Výsledok bol skôr nijaký, teda ja som účinok nevidela, skúsila som to raz a už sa mi to vôbec nechcelo skúšať znova. Takže ako masku skôr neodporúčam.

Najviac sa mi Havlíkův přírodní zázrak osvedčil ako krém na ruky, respektíve na veľmi vysušenú pokožku na tele. Ja mám všeobecne veľmi suchú pleť, dedičstvo po otcovi, naštastie nemám sklony k ekzému ako chudák môj brat. Ale viem mať pokožku vysušenú ako také hrozienko, ktoré najdete zapadnuté v gauči zo študentskej zmesi po 10 rokoch. Zároveň však neznášam mastný pocit na pokožke, to je pre mňa niečo strašné a táto masť mi vyhovuje v tom, že nie je mastná, skôr je to taký balzam, ktorý vytvorí na rukách alebo hocikde taký ochranný film, ktorý nie je mastný a pokožku hydratuje a vyživuje. Navyše je fajn, že je to bio. Obsahuje samé super výživné veci ako makadamiový olej, makadamové orechy majú neskutočný podiel tuku, makový olej, včelí vosk, rakytník, med, materskú kašičku, skvelá protizápalová latká, ktorá napomáha hojeniu, propolis, rozmarín a vitamín E. Toto zloženie je založené na receptúre zo 17. storočia, čo je naozaj dávno, myslím, že vtedy celkom vedeli, čo robia.

Havlíkův přírodní zázrak je mastička, ktorá je perfektná na super suché miesta, keď mám naozaj suché ruky, tak mi veľmi pomáha. Určite je tiež skvelý, keď máte atopický ekzém, pretože v zložení nie je nič, čo by pokožku dráždilo. Je možné, že celkom dobre funguje ako prevencia proti tehotenským striám, ale nemám to overené. Skôr je podľa mňa vhodný na telo ako tvár, ale myslím, že každý si musí vyskúšať sám načo mu vyhovuje najlepšie, určite je to multitasker. Cena nie je najnižšia, ale majú aj skúšobné 15 ml balenie, ktoré stojí pod 10 eur, keďsi nie ste istý a chce ho len vyskúšať, tiež majú aj výhodné 50 ml balenie.



#plet #hydratacia #Havlikova-Apoteka

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com