Hourglass Vanish Seamless Finish Liquid Foundation

19.09.2019 08:00


Keď som sa konečne odhodlala pred rokom vyskúšať Hourglass Vanish Seamless Finish Foundation Stick, tak som bola nadšená, takže keď prišli s Vanish make-upom v tekutej verzii, hneď som ho chcela vyskúšať, lebo tú tyčinkovú verziu milujem, je to jeden z mojich top make-upov. Keďže som už mala vyskúšanú tyčinkovú verziu, ktorej odtieň mi sadol ako riť na šerbel, tak som sa ani s výberom odtieňa nemusela trápiť a hneď, ako sa dalo, som si Vanish Seamless Finish Liquid Foundation objednala v odtieni Alabaster.



Táto Vanish krémová verzia je ešte viac pigmentovaná ako tá tyčinková, ale je naozaj super ľahká. Nemáte vôbec pocit nejakej ťažkej hrubej vrstvy na tvári, ale pigmentácia je naozaj exceletná. Inak je to taký stredne krémový make-up, ani príliš tekutý ani príliš hustý, celkom dobre sa rozotiera, teda hlavne, keď ho skúšate na ruke.



Totiž mne aj pri tej stick verzii chvíľu trvalo, kým som prišla na to, že musím používať štetec, že prstami, čo je nanášanie, ktorému dávam prednosť, jednoducho nedosiahnem taký dobrý výsledok. Túto chybu som už pri tej tekutej verzii nespravila, rovno som skúšala štetce a hubky, ale aj tak sa mi nie vždy podarilo dosiahnuť uspokojivý výsledok. Bola som z toho už tak zúfalá, že som si kúpila aj ten ich špeciálny štetec k Vanish make-upom, ale aj tak to nie je úplne ono. Na fotke nižšie swatch úplne vľavo je stick verzia a zvyšné dva sú tekutá verzia.



Na fotkách to až tak veľmi nevidno, lebo tento make-up má super krytie a na fotkách vyzerá jednoducho lepšie, ale naživo často pôsobí na mojej suchej pleti takým voskovým neprirodzeným dojmom a je ho vidno, proste nie je úplne neviditeľný. Ten tyčinkový vyzerá tak ako keby som ani žiadny make-up nemala, ale tento mi občas čudne zvýrazní póry, ktoré tam pomaly ani nie sú, na suchých miestach sa zgrcne a celkovo vyzerá menej dobre.



Z veľkej časti je to podľa mňa mojím typom pleti, tento make-up je asi lepší pre normálnu až mastnú pleť, nie pre suchú ako moja. Keď si totiž dám pod neho niečo mastné, tak vyzerá lepšie, len sa ešte horšie nanáša, niekedy mi potom ide ťažko rozotrieť až ho potom vlastne celý zošúcham, no hovorím nie je to ideálne, ale na fotkách vyzerá celkom dobre. Naozaj som skúšala všetky možné kombinácie nanášania a podkladu, rôzne štetce, hubky, prsty, mastné krémy, oleje, primery a najlepší výsledok bola kombinácia tento make-up, Hourglass Ambient Light Correcting Primer a Vanish Seamless Finish Foundation Brush, ale stále sa mi aj tak viac páči ten v tyčinke.



Krytie je inak naozaj exceletné, super ľahký make-up s geniálnou pigmentáciou, len niekedy, keď som chcela trochu pridať, tak sa mi v druhej vrstve zgrcol, takže z mojej skúsenosti sa na rozdiel od tej tyčinkovej verzie nedá veľmi vrstviť. Ďalšiu neplechu mi robieva ešte okolo očí, s niektorými očnými krémami si vôbec nesedí a tiež sa tam čudne zgrcáva. A ešte jedna vec, Hourglass tvrdí, že na celú tvár stačí pol pumpičky, mne nikdy nestačilo, potrebovala som vždy celú, lebo som to nevedela poriadne rozotrieť a ostávali mi fľaky.



No proste má veľa múch a jednou z nich je aj fakt, že je parfumovaný, čo ma dosť prekvapilo, lebo Hourglass produkty nebývajú parfumované a už vôbec nie tak výrazne. Výdrž je inak excelentná, ak sa mi ho dobre podarí naniesť, tak drží ako pribitý celý deň. Čo sa týka odtieňa, tak na výber je ich 32, sú skvele popísané aj s podtónmi, takže sa dá dobre vybrať. Ja som si teda kúpila ten istý ako v tyčinkovej forme - Alabaster a nie je úplne rovnaký, je trochu viac žltý a tmavší, zniesla by som svetlejší, ale dá sa to skorigovať púdrom, napríklad Hourglass Diffused Light, ale teda ďalší mínusový bod u mňa.




Finiš je taký ani matný, ani lesklý, proste prirodzený, čo mám pri make-upoch rada. V porovnaní s tou tyčinkovou verziou je však o kúsok matnejší, ale to je podľa mňa aj tým, že je viac silikónový. Ako som už písala vyššie pre môj typ pleti to nie je úplne ono, ale mal by byť vhodný pre všetky typy, lebo nie je zmatňujúci, alebo super hydratačno lesklý.

Obal je sklenený, má inak taký nezvyčajný lichobežníkový tvar, pumpička je fajn. Čo je blbé, že je to relatívne malý objem za tú cenu, len 25 ml, ale zase je to intenzívne pigmentované, takže ho potrebujete trochu menej ako štandardného make-upu. Spotrebovať ho treba do 18 mesiacov od otvorenia.

Pre mňa je Vanish Seamless Finish Liquid Foundation skôr sklamaním, čo sa mi pri Hourglass produktoch nestáva. Nemôžem povedať, že je úplne zlý, ale pre môj typ pleti, teda suchú, nie je úplne ideálny. Myslím, že normálnej a mastnej pleti sa bude páčiť viac. Ja dávam prednosť Vanish Seamless Finish Foundation Stick a tento tekutý asi posuniem ďalej, lebo ho nepoužívam rada a doslova som sa do používania musela nútiť, ale to neznamená, že je to úplne zlý make-up, len mne nevyhovuje. Hourglass Vanish Seamless Finish Liquid Foundation kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk alebo feelunique.com.






#make-up #Hourglass #makeup

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com