Indie Lee Rosehip Cleanser

09.01.2018 08:00


Indie Lee Rosehip Cleanser som mala na wishliste na CultBeauty veľmi dlho. Myslím, že úplne na začiatku ma pritiahla tá ružová farba a fakt, že to obsahuje šípky, nie tie, čo sa hádžu do terča, našťastie. No a potom som začala skúmať konečne tonery a jeden, ktorý má top hodnotenia na CultBeauty, je od Indie Lee CoQ-10 Toner, tak sa už nejak splietli do kopy a skončili u mňa.

Indie Lee je prírodná značka, ale úprimne je to pre mňa taký prehnaný americký marketing. Teda je to americká značka a keď som teraz otvorila ich stránku, že vám sem o nej napíšem niečo múdre, tak na mňa vyskočilo, že je eco-chic. Čo do… je eco-chic? Úplne počujem tú otázku, pretože presne toto vypadlo aj zo mňa. Ja mám rada prírodné produkty, pokiaľ samozrejme fungujú, ale začína ma otravovať miera, s akou sa s tým manipuluje v reklame, pripomína mi to zlaté 90te roky telemarketingu na Slovensku. Našťastie v prípade Indie Lee je obsah skutočne skvelý a tým pádom im odpustím ten teatrálny humbuk okolo. Navyše sa snažia byť naozaj maximálne priateľský k životnému prostrediu a obaly sú sklenené, čo síce nie je také skvelé na cestovanie, ale človek nemôže mať všetko. Takisto to znamená, že je ten obal pomerne ťažký a určite neodporúčam, aby vám padol, keďže je to sklo a asi sa rozbije.

Ale poďme k samostnému cleansru, hmm toto znie divne, čistiacemu produktu, aj keď toto tiež znie ešte divnejšie, ako niečo na záchod... Čo je teda Rosehip Cleanser zač? Popravde ja som čakala niečo viac olejovité, takže prvé použitie bol celkom šok, pretože v skutočnosti je to pomerne tekutý gél. Mne sa veľmi páči tá vôňa, jemná a nevtierá, trochu v ňom cítiť ruže. Vonia to ako veľmi luxusné tekuté mydlo vo veľmi luxusnom hoteli, proste luxusne. Používa sa jednoducho na vlhkú tvár malé množstvo, premasírovať, zmyť. Celkom to pení, napriek tomu, že v ňom nie je pridané nič typu SLS, čo by spôsobovalo to penenie, čo je skvelé pre suchú pleť, vlaste pre hocijakú pleť. Ten gél odličuje aj make-up, dokonca aj očný, ale osobne dávam prednosť balzamom alebo olejom, ale funguje aj tento gél, ak máte radi takúto formu.

Čo je však extrémne pôsobivé je to zloženie: Aqua, Sodium Olivate (Fatty Acid from Olive), Glycerin, Rosa Rubiginosa Seed Oil, Chondrus Crispus, Eriobotrya Japonica Extract - to je všetko, nič viac, dobré nie? Trochu rušivý je pre mňa ten glycerín, ale keďže to zmyjete vodou, tak to nie je také zlé ako micelárna voda. Ale ak hľadáte čistú prírodnú minimalistické kozmetiku, lepšie ako toto zloženie to asi bude, jedine čistý olej potom. Indie Lee tvrdí, že tento gél pomáha udržať hydratáciu v pleti, mne sa občas stane, že je to pre mňa predsa len trochu vysušujúci produkt, hlavne ak používam viac kyseliny v danom období. Nie je to také, ako keby som použila nejaký gél, ktorý by mi úplne stiahol tú pleť, ale občas cítim, že je napnutejšia, ako by mala byť. Takže napriek tomu, že by mal byť vhodný pre všetky typy pleti, si myslím, že ideálny je pre normálnu a zmiešanú pleť, suchej a citlivej pleti môže robiť problémy. Ja som naňho nemala nejaké prehnané reakcie, ale čo som čítala recenzie môže sa to stať. Ale, ak máte suchú pleť, môže pre vás aj tak fungovať, je to veľmi individuálne.

Základná ingrediencia Indie Lee Rosehip Cleanser je šípkový olej, tak ako to naznačuje názov, to znamená, že obsahuje vitamín C a to znamená antioxidanty, preto ho veľmi rada používam ráno. Nejak sa mi proste hodí na ráno, kedy skvele vyčistí pleť od zvyškov starostlivosti o pleť z večera, nakopne ju antioxidatmi a príjemne ma osvieži, plus tá vôňa. Inak ho môžete používať aj večer, ja ho najčastejšie používam večer, ak na sebe nemám žiadny make-up, alebo ako druhý čistiaci produkt. Často si ho so sebou odliaty beriem na cesty, lebo je celkom všestranný. Aaa, vlastne ešte to podstatné naozaj dobre čistí pleť. Jedinú výhradu mám k tej pumpičke, ktorá je síce uzamykateľná, ale tak nejak sa mi zasekáva, nie je to však nič hrozné a možno ja mám len nejaký vadný kus, alebo som vadná ja, keďže som dosť nešikovná, možno som ju pokazila.

Aby som to zhrnula, Indie Lee Rosehip Cleanser je veľmi príjemný prírodný produkt s minimalistickým zložením, ktorý mi pripomína veľmi luxusné tekuté mydlo na tvár s antioxidantmi. Objem je celkom veľký 120 ml, takže tá cena je veľmi priaznivá a vydrží vám celkom dlho. Kúpite na CultBeauty.co.uk.



#plet #Indie-Lee #cistiaci-gel #cistenie-pleti #odlicovanie #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com