Jo Malone Basil & Neroli

06.12.2016 08:00


Môj meninový darček. Ja som pri voňavkách extrémne vyberavá, vlastne ani nepoznám osobu, ktorá by bola rovnako prieberčivá ako ja. Vonia mi veľa voňaviek, len nie na mne, naozaj máloktorú vôňu znesiem na sebe. Voňavka so mnou musí dokonale splynúť, inak ju stále cítim a ruší ma. Minulý rok som objavila úplny klenot Jo Malone Peony and Blush Suede, ktorú akoby vytvorili pre mňa jemná kvetinovo púdrová vôňa. Absolútne dokonalá, úplne ma vystihuje a som s ňou maximálne spokojná.

Ale v lete som dostala chuť na zmenu, že by to predsa len chcelo niečo sviežejšie na leto a navyše s tou 100ml fľaškou sa strašne zle cestuje. Tak som zašla, kam inam, ako do Jo Malone v KaDeWe. Chudáka predavača, ktorý bol inak veľmi milý, som strašne potrápila, pretože som chcela niečo podobné ako Peony and Blush Suede, len sviežejšie a zo všetkých tých voňaviek, čo majú nič nebolo. Ono sú všetky naozaj krásne, len nie pre mňa. Nakoniec sme skončili pri strašnej šupe, Silver Needle Tea z kolekcie Rare Tea, ktorá stála 250 eur, alebo tak nejak, proste veeeľa. Je to krásna vôňa, ale až tak padnutá na hlavu nie som a loto som tiež nevyhrala. A tak som odišla s dlhým nosom. Skúšala som ešte aj iné parfumy, ale stále to nebolo ono.

No a potom prišiel september, kedy Jo Malone vždy uvádza novú vôňu a prišlo to, neuveriteľné ako sa len trafili. Už keď som videla ten popis, tak som mala tušenie, že to bude super, lebo neroli vonia vždy úžasne. Pri prvej možnej príležitosti som utekala do KaDeWe a tá vôňa bola presne to, čo som celé leto hľadala. Jemná, svieža, kvetinová a trochu púdrová. Haluz je, že ju majú zaradenú v citrusových vôňach, pritom vôbec nie je citrusová, keď niečo naozaj nemám rada sú to citrusové vône. Basil & Neroli sa skladá z bazalky (hlava), neroli (srdce) a bieleho pižma (základ). V prvom momente vonia naozaj ostro bylinkovo až korenisto, ale potom sa rozvinie do jemnej vône neroli, ktorá je absolútne dokonalá s jemným púdrovým podtónom, ktorý pretrváva naozaj dlho.

Celé je to veľmi svieže, letné a kryštáľovo čisté. Neroli, tak ako pivonka nie je až tak často používaná v parfémoch, najznámejší je asi Tom Ford Neroli Portofino, ale ten tiež patrí skôr do aktegórie, keď vyhrám loto. Tiež sa nachádza aj v Chloé Love Story, čo je parfum, ktorý som istý čas používala, ale na rozdiel od Jo Malone Basil & Neroli je oveľa sladší. Presne to je to, čo je na Jo Malone Basil & Neroli, ale aj Peony & Blush Suede, také dokonalé, napriek tomu, že sú to kvetinové vône, vôbec nie sú sladké, ale svieže a čisté. Keď na seba nastriekam Basil & Neroli, tak sa prenesiem zo zachmúreného Berlína, niekam, kde je slnečno, vzduch je voňavý, veľa zelene, útesy, more a ja si lebedím niekde na terase. Tentoraz som si kúpila, narozdiel od Peony & Blush Suede, menšie 30 ml balenie, ktoré stojí 50 eur. Výhodnejšie je 100 ml, ktoré stojí 100 eur, akurát je dosť nepraktické. Táto 30 ml flaštička je veľmi elegatná a maličká, veľmi praktická do kabelky, ani nie je veľmi ťažká. Jo Malone sa nedá veľmi objednať online, to chce aj tak dosť veľkú odvahu objednávať voňavku, ktorú nepoznáte, ale mali by ho mať v Douglas vo Viedni na Kaerntner Strasse a keď budete v Londýne určite sa choďte pozrieť do ich obchodu.



#telo #parfem #Jo-Malone

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com