Jo Malone Spring Blossoms

17.05.2020 08:00


Keď som videla na Instagrame, že Jo Malone má zase limitované kvetinové vône, tak som sa nesmierne potešila, lebo tieto kolekcie sú moje najobľúbenejšie. A potom prišla celkom dilema a zároveň aj udivenie. Ako človek v čase pandémie kúpi voňavku a čo ich to vôbec napadlo v takomto čase uvádzať nové vône. Ono to totiž bolo pár týždňov dozadu, v Berlíne práve otvorili obchody, ale keďže Jo Malone butik je relatívne ďaleko a ovoniavať voňavku v rúšku mi prišlo ako celkom idiotský nápad, tak som to riskla a objednala dve online.



Keď už trochu Jo Malone poznáte, tak sa to dá aj online, lebo na ich oficiálnej stránke sú ich vône celkom dobre popísané a väčšinou sa mi aj páčia na očuch tie, čo sa mi páčili aj podľa popisu. A aj tento bezočuchový nákup celkom vyšiel a z obidvoch vôní som nadšená.



Jo Malone Water Lily je úplne nová vôňa a skladá sa z neroli (hlava), lekien teda water lily (srdce) a bieleho pižma (základ). Prvý moment je veľmi jemne citrusový, ale skôr zamatovo, veľmi netradične, to je to neroli, ktoré je skôr trpké. Potom vôňa prejde do jemných tónov lekien, bielych kvetov a ja tam ako keby aj cítim vodu a teplo. Nakoniec je tá sviežosť a kvetinovosť zabalená do jemnej púdrovej vône pižma. Celkovo je to skôr teplá a zamatová, jemne púdrová vôňa, ale zároveň je taká akokeby vodná a svieža. Mne to evokuje rybníčky v parku so zlatými rybkami a leknami, kam som chodievala ako dieťa a tiež mi to evokuje teplý letný dážď.



Druhá vôňa je Osmanthus Blossom a priznám sa, asi som mala trochu zatemnenú myseľ čerstvej matky, lebo neviem, prečo presne som si myslela, že sa mi bude páčiť, ale páči sa mi tak veľmi, až som prekvapená. Jo Malone Osmanthus Blossom sa skladá z petitgrain (hlava), kvetov osmanthus (srdce) a kašmírového dreva (základ). Petitgrain je esenciálny olej z listov trpkého pomaranča, čiže asi nejaká dvojička neroli, čo sú kvety trpkého pomaranča. Úprimne o kvetoch osmanthus počujem prvýkrát, po slovensky je to osmant alebo vôňokvetka, je to strom alebo krík s takými drobnými bielymi kvietkami, ktorý je vraj rozšírený v Ázii a ževraj sa z nich robí aj čaj. Kvety by mali voňať po marhuliach a broskyniach. Táto vôňa je preto viac ovocná a sviežejšia oproti Water Lily.

Prvý moment je jemne sladkastý a ovocný a potom prejde do takej zvláštnej kvetinovo-trpkej vône, ktorá sa nakoniec zjemní a tá trpkosť vyprchá. Niečo mi táto vôňa pripomína, ale neviem to identifikovať, nejakú klasickú voňavku, ktorú poznám z detstva, ale fakt neviem ktorú. Je síce ovocná, ale tak veľmi netypicky a vôbec nie je sladká, skôr je až taká zelená. To som celkom zabila, že zelená, ale cítim tam proste zelené časti rastlín a nie kvety. Ja osobne nemám rada ovocné vône, ale Jo Malone ich vie spraviť tak, že ich milujem.

Veľmi sa mi páčia aj tieto flakóny s mliečnym sklom v jemných pastelových farbách, sú také éterické a veľmi elegantné. Inak ešte jedna vec na záver, takmer zakaždým, keď dám na Instagram fotku s Jo Malone vôňami, niekto sa sťažuje, že málo vydržia. Osobne tú skúsenosť nemám, tiež je to o tom, čo je pre vás málo a ako vôbec parfém používate, teda, kam si ho striekate. A taktiež si myslím, že voňavka z vás nemá byť cítiť na metre a ešte hodiny potom, čo ste boli vo výťahu, nie je to príjemné pre ostatných. Ale, samozrejme, môže to byť pre každého individuálne, pre mňa osobne však Jo Malone má porovnateľnú výdrž s vôňami typu Chloe, Dior, YSL a podobné.

Ak máte radi kvetinové jemné a ľahké vône, tieto dve z kolekcie Spring Blossoms určite odporúčam, sú skvelé. Je tam ešte jedna Yuja Cologne, nad ktorou vážne rozmýšľam a ešte aj Silk Blossom, ktorú mali aj minulý rok a je skvelá, recenziu nájdete tu. Jo Malone kúpite napríklad na lookfantastic.com, majú tam obe tieto vône, alebo v ich butikoch a tiež v Douglas.




#Jo-Malone #parfem #telo

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com