Jo Malone The Beauty Of The British Isles

12.06.2022 08:00


Pri poslednej recenzii Jo Malone som úplne zabudla, že bude ešte jedna limitka tento rok, okrem vianočnej, úprimne tretí rok na materskej a môj mozog už kompletne hybernuje :D Ale teda prišla a ja som bola pár týždňov trochu zmätená, či ju vôbec chcem skúšať, lebo tento krát mi tie názvy absolútne nič neevokovali a ani popis sa mi nezdal nič extra, ale nakoniec ma premohla zvedavosť a dve som objednala a teda dobre som urobila. Jedna skončí u mamy a tá druhá je čistá láska.



Táto kolekcia odkazuje na krásu britských ostrovov a kúpanie v prírode, preto sú aj flakóny krásne tyrkysové, majú však stále klasický Jo Malone tvar, akurát ich špatí akože drevený vrchnák, ale zase nie je to až také strašné. Dohromady sú v nej 4 vône, ja som si vybrala dve vône, ktoré sú úplne nové, Aqua Lemon a Crystal Campion.

Aqua Lemon sa skladá z mandarínky (hlava), lemon petitgrain (srdce), čo je výťažok z listov citrónovníka a cédrového dreva (základ). Niekde by tam mala byť aj mäta. Má pripomínať kúpanie v bazéne v meste, hmm možno tak v Taliansku, lebo teda neviem, či v Británii bežne rastú citrusy, ale inak je to veľmi príjemná vôňa, citrusová, svieža, vzdušná a letná.



Najprv vonia trochu sladko trpko ovocne a potom prechádza do veľmi sviežej citrusovej vône, ktoré ako keby odľahčená tým cédrovým drevom, takže nie je taká ťažká, plus ja tam cítim zeleň, takú rannú sviežu zeleň, časom dokonca až skôr ihličnany. Je to ako také chladnejšie ráno niekde na juhu Talianska. Veľmi svieže a zároveň letné. A inak táto vôňa je úplne unisex podľa mňa a táto poputuje k mojej mame, lebo to nie je úplne moja šálka kávy.

Zato druhá vôňa Crystal Campion je úplne moja šálka kávy. Najprv ma odradil ten názov, lebo popravde vôbec som netušila, čo je campion a celé mi to znelo nejak čudne. Ale potom som si prečítala, z čoho presne sa skladá a teda musela ísť ku mne do zbierky.



Crystal Campion sa skladá zo žltej čiernej ríbezle (hlava), campiom (srdce), čo je taký jemný kvietok a nakoniec ISO E (základ), čo je syntetická molekula, ktorá je drevitá, jantárová a pižmová, proste taká teplá vôňa, inak celkom dosť používaná, napríklad v Eccentric Molecules.

Crystal campion vonia najprv ovocne, ale sviežo nie veľmi sladko, a potom prechádza do fialiek, ruží a ešte ďalších kvetín, ktoré neviem identifikovať, ale v takej veľmi ľahkej sviežej forme. A nakoniec sa tam vkradne troch tepla, ako keby slnka, ale stále je to celkom intenzívne kvetinové. Nie je to ťažká vôňa, je taká krištáľovo čistá, čo inak celkom dobre sedí aj s popisom. Má pripomínať skrytú čistú zátoku, okolo ktorej rastú kvety, predpokladám, že rieky. Mne veľmi pripomína jednu YSL vôňu, myslím, že to bola Parissien, ktorú som mala veľmi veľmi dávno, len toto je taká odľahčená verzia. Naozaj veľmi príjemná letná kvetinová vôňa a vôbec nie je sladká, ale je nesmierne svieža a veselá.

Zvykla som kupovať Jo Malone na feelunique.com ale prestali posielať na Slovensko, tak tentokrát som ich kúpila na lookfantasitc.com majú ich aj na Douglas ale trvá nekonečne dlho, kým tam vôbec novinky dorazia, možno ich majú v predajni v Auparku v Bratislave.




#telo #parfem #Jo-Malone

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com