Josh Rosebrook Vital Balm Cream

05.12.2019 08:00


Prvýkrát som o tento produkt zachytila v nejakom článku ženského magazínu, kde sa písalo, že je naňho čakací zoznam a večne je vypredaný a tiež aký je úžasný, čo ma samozrejme zaujalo, ale vzápätí ma odradila cenovka. Potom som od Josh Rosebrook vyskúšala Hydrating Accelerator a bola som neskutočne nadšená, takže bolo neodvratené, že musím vyskúšať aj Vital Balm Cream. Keď som sa potom rozhodla, že áno, idem si ho teda kúpiť, tak bol všade vypredaný, takže som musela čakať dva alebo tri mesiace, kým ho znova naskladnili, v tom článku neklamali.



Na koniec však prišiel ten čas, keď som konečne otvorila kelímok s týmto zázrakom. Nevedela som úplne presne, čo čakať, pretože podľa popisu to mal byť super výživný a zvláčňujúci balzam, ktorý je ale na pocit na pleti ako krém a ja som si to nevedela úplne predstaviť. Po prvom dotyku som však bola nadšená, lebo tá konzistencia je naozaj jedinečná. Je to husté až tuhé, ale pri dotyku s pleťou sa to rozpustí na krém, trochu olejový a výživnejší, ale stále je to pocitovo ľahké ako krém, len si nepredstavujte ľahučký gél krém, skôr taký normálny krém, ale vôbec by som to neopísala ako niečo ťažké a olejovité, ale stále je to super výživné a zvláčňujúce ako balzam. Je to také unikátne, že mám naozaj problém to opísať, ani to neviem k ničomu prirovnať, tak trochu jednorožec.




No a potom druhá unikátna vlastnosť Vital Balm Cream, ktorá ma dostala, je zloženie. Ako pri všetkých Josh Rosebrook produktoch je neuveriteľne dlhé, zaberá až dve strany krabičky a fakt nadupané. Nebudem ho tu rozoberať celé, ale vypichem tie kľúčové ingrediencie, ale aj celé zloženie je veľmi zaujímavé čítanie, ak sa tým rozhodnete prelúskať. Kľúčové ingredience Vital Balm Cream sú nasledovné:

Základ je Aloe Vera, ktoré je hlavne hydratačné a upokojujúce.

Potom sú tam super výživné a zvláčňujúce zložky ako maslo z manga, avakodávový olej, jojobový olej a bambucké maslo.

Potom je tam niečo, čo sa volá Indian Senna Seed, čo by mala byť rastlinná alternatíva kyseliny hyalurónovej a pomáhať teda s hydratáciou.

Ďalej nasleduje zoznam všetkých možných olejov a extraktov, ako napríklad brokolicový olej, malinový olej, borákový olej a tiež blue tansy, vďaka ktorému má tento krém tú úžasnú nebesky modrú farbu a ktorý dokáže pleť intenzívne regenerovať.

Nájdete tam však aj napríklad med a výťažok z kurkumy, ktorá je protizápalová a med je tiež antiseptický. Takisto je tam aj vitamín E.

No a nakoniec vôňu zabezpečuje vanilkový extrakt, vďaka ktorému tento krém vonia ako taký sladučký koláčik. Je tam aj levanduľa a ylan-ylang, ale ja tam cítim hlavne tú vanilku. Je to nesmierne príjemná a jemná vôňa, ktorá časom vyprchá.

Všetko sú to prírodné zložky, takže ak máte pleť citlivú na prírodné zložky, tak toto nie je pre vás ideálne, ale inak je podľa mňa Vital Balm Cream vhodný pre všetky typy pleti, extra špeciálne sa bude páčiť suchej, zrelej a dehydrovanej pleti. Je nekomedogénny, teda by nemal upchávať póry a ja s ním takú skúsenosť ani nemám, takže je vhodný aj pre mastnú a problematickú pleť.



Používanie je jednoduché, Vital Balm Cream ide ako posledná vrstva po tom, čo nanesiete všetko ostatné. Ja pod neho nedávam veľa, len toner, ľahké hydratačné sérum na báze vody, pleťovú hmlu a už len samotný Vital Balm Cream, keďže je taký nadupaný, že viac nepotrebujem, ale je dobré mať pleť fajn hydratovanú a navlhčenú pred nanesením. Podľa Josh Rosebrook je ideálne použiť na vyčistenú pleť jeho Hydrating Accelerator, Active Infusion Serum a potom Vital Balm Cream, túto kombináciu som nikdy neskúšala, keďže nemám to sérum, ale s Hydrating Accelerator funguje skvele.

Naniesť ho stačí trošičku, asi toľko ako je na fotke vyššie, možno aj menej, keďže je super koncentrovaný. Na pleti sa krásne rozpustí, takže sa dá ľahko rozotrieť a celkom rýchlo sa vpije, pocitovo je to naozaj skôr krém, napriek nadupanému zloženiu. Celkom sa mi osvedčil v menšom množstve aj pod make-up. Používať ho môžete ráno aj večer, ja dávam prednosť tomu večernému použitiu.



Ak ho totiž použijem večer, tak sa ráno zobudím s dokonale oddýchnutou a vyživenou pleťou, ten efekt mi príde úplne zázračný. Takisto ho rada používam, ak je moja pleť podráždenejšia alebo dehydrovaná. Na deň je zase skvelý v tom, že pleť dokonale chráni, hlavne v takomto chladnom počasí. U mňa je Vital Balm Cream proste super nadupaný hrdina, po ktorom siaham, keď mám pleť dehydrovanú, unavenú a podráždenú.

Obal je klasický tégli, nie som si istá, či je to sklo alebo nejaký druh porcelánu, ale nie je to plast a je relatívne ťažký. Objem je 45 ml, čiže o 5 ml menej ako bežne býva krém, majú teraz aj menšie 22 ml balenie, vhodné na cesty alebo vyskúšanie. Keďže je to prírodná kozmetika treba si dať pozor na dátum spotreby, na krabičke je nalepená expirácia, v mojom prípade je to 7. februára 2020, pričom som Vital Balm Cream kúpila tento rok koncom februára, takže som mala na spotrebu skoro rok.

Ja som sa do Vital Balm Cream úplne zamilovala, obzvlášť na noc je to moja obľúbená voľba, ale teraz v zime, keď je naozaj chladno, je skvelý aj na deň, len trochu uberiem z množstva. Tento krém je veľmi jedinečný nielen svojou konzistenciou, ale aj zložením a ak chcete pleti dopriať niečo super výživné, prírodné, tak je to skvelá voľba, ktorú môžem odporúčať všetkými desiatimi. Vital Balm Cream od Josh Rosebrook kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk, natrusimo.com, amazingy.com a sonaturalbeauty.com.




#plet #hydratacny-krem #Josh-Rosebrook #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com