La Roche-Posay Anthelios XL Fluid

04.09.2018 08:00


Keď som nedávno natáčala video o produktoch na každodennú ochranu pred slnkom, tak som si uvedomila, že napriek tomu, že Anthelios XL Fluid od La Roche Posay spomínam asi v každom videu, kde riešim SPF, nikdy som naňho nenapísala samostatnú recenziu. Pritom je to geniálny a dostupný produkt a jedna z mojich top volieb na leto. Takže, tu je konečne recenzia, síce na konci leta, ale tento produkt je dobrý aj na každodennú ochranu a niektorých z vás možno ešte len slnečná dovolenka čaká.



La Roche-Posay je moja najobľúbenejšia značka z lekárne, pretože na rozdiel od ostatných je naozaj vhodná pre citlivú pleť a hlavne je neparfumovaná. Anthelios XL Fluid je jeden z ich asi najpredávenejších produktov, pretože je to naozaj skvele spravené SPF určené na tvár a vhodné na každodenné použitie.



Je to totiž nesmierne ľahký fluid, pomerne tekutý, ktorý sa skvele vpije, nespraví vám super hutnú vrstvu na tvári, nie je biely, teda nezanechá vašu pleť bielu, to znamená, že je to chemické SPF, skvele sa znáša s make-upom a nikdy sa mi nestalo, že by sa mi žmolkoval. A to najlepšie, perfektne chráni vašu pleť, nielen predtým spálením, ale aj predčasným starnutím spôsobeným UVA žiarením a pred pigmentovými škvrnami. Má totiž SPF 50+ (viac o SPF nájdete v tomto videu) a PPD 42, čo je číslo, ktoré hovorí o tom, ako dlho je vaša pleť chránená pred UVA, SPF hovorí o ochrane pred UVB. Teda PPD 42 znamená, že trvá 42 krát dlhšie pleti sa opáliť s takýmto krémom, oproti tomu ako dlho jej to trvá nechránenej.



La Roche-Posay Anthelios XL Fluid nie je super hydratačný, ale trochu hydratácie poskytne, najlepšie na ňom je, že ho naozaj na pleti takmer necítite, nie je mastný a skvele funguje. Je vhodný pre všetky typy pleti, aj pre mastnú. Častá sťažnosť pri krémoch na opaľovanie je, že upchávajú póry, nepočula som, že by sa niekto na toto sťažoval pri Anthelios XL Fluid. La Roche-Posay tiež tvrdí, že je nekomedogénny. Mne osobne póry neupcháva, samozrejme, že pri používaní SPF je dôležité dôkladné odlíčenie (viac tu) a tiež každá pleť je iná, ale všeobecne by tento krém nemal robiť problémy. Okrem toho je aj bez parabénov a parfumácie.

Skvelé na Anthelios XL Fluid je, že majú aj zmatňujúcu aj jemne farbiacu verziu, ani jednu som neskúšala, ale sú to ďalšie možnosti, ak chcete viac zmatnenia, alebo trochu krytia. A tento rok majú aj novinku a to vreckové balenie, ktoré si ľahko vezmete so sebou, aby ste si mohli obnoviť SPF. Samozrejme, aj pri Anthelios XL Fluid platí, že ak chcete 100% ochranu, tak ho musíte nanášať opakovane každé dve hodiny.

La Roche-Posay Anthelios XL Fluid je naozaj jedno z mojich top SPF, hlavne v lete. Ak hľadáte naozaj dobrú a dostupnú ochranu pre vašu pleť, tak určite odporúčam vyskúšať . Kúpite v lekárňach, alebo aj na feelunique.com a tiež na lookfantastic.com.









#plet #SPF #La-Roche-Posay

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com