MV Organic Skincare Gentle Cream Cleanser

18.04.2019 08:00


Po MV Organics produktoch som pokukovala už veľmi dlho, ale zdali sa mi dosť drahé a vždy ma nakoniec zlákalo niečo iné. Ani nie rok dozadu som si povedala, že už musí niečo vyskúšať a voľba padla na Gentle Cream Cleanser, lebo to bola jedna z najlacnejších vecí, ktorá sa mi zdala rozumná a tiež preto, že milujem čistiace produkty a je to mňa rituál, takže si doprajem aj drahší produkt a tiež preto, že dobré krémové čistiace produkty sa mi nedarí veľmi nájsť, tak som bola naozaj zvedavá.



MV Organic Skincare je austrálska prírodná kozmetika a ich filozofia je čistá, jednoduchá a účinná kozmetika z prírodných ingrediencií. Nemajú veľa produktov, ale všetky vyzerajú veľmi lákavo a všetky majú skvelé recenzie, vrátane jemného čistiaceho krému, ktorý som sa rozhodla vyskúšať ja. Gentle Cream Cleanser dokonca vyhral aj nejaké ocenenia a je to jeden z ich najpopulárnejších produktov a mnoho celebrít ho má rado.

Tento čistiaci krém má byť super účinný, ale zároveň šetrný k citlivej pleti. Skvelý by mal byť pre problémovú, citlivú a podráždenú pleť. Úplne prvé, čo ma nadchlo bol obal. Obal je kovový vzduchotesný a nepriehľadný so skvelou presnou a uzamykateľnou pumpičkou, jeden z najpraktickejších obalov, čo som videla. Kúpila som si to menšie 70 ml balenie, ešte majú aj väčšie 120 ml, ktoré je samozrejme výhodnejšie.



Druhá vec, ktorá ma veľmi nadchla je konzistencia, inak môj prvý dojem môžete vidieť v tomto videu. Nesmierne príjemná hodvábne jemná a hustá, ale zároveň skvele rozotierateľná konzistencia, úplne božská. Do tretice by som chcela napísať ďalšiu skvelú vlastnosť, ktorá ma nadchla, ale pre mňa je to skôr mínus a to je vôňa.

Keď som ho objednávala, tak som si to nejak nevšimla a asi som podľa popisu očakávala aj niečo trochu iné, pretože má voňať po ružovom, harmančekovom a mandarínkovom esenciálnom oleji, čo mi znie takto na papieri ako fajn kombinácia. Naživo je to však pre mňa len tá mandarínka, ktorá prebije všetko. Toto je určite individuálne, ale mne to proste vonia citrusovo a to teda nie je moja najobľúbenejšia vôňa, navyše mám pocit, že takéto citrusové oleje ma občas dráždia a štípu, keď mám príliš vysušenú pleť.

Keď si odmyslím tú vôňu, tak zloženie je fajn, tie zaujímavé ingrediencie sú: kaméliový olej, toho je tam najviac, hneď po vode, je to skvelý hydratačný a ochranný olej. Ďalší je olivový olej, ktorý je tiež skvele výživný. Potom je tam vitamín E, čo je antioxidant a potom sú tam ešte extrakty z dvoch druhov zemolezu, ktorý má protizápalové vlastnosti. A nakoniec už vyššie spomínané esenciálne oleje.



Čo sa týka používania, tak je to celkom zaujímavé, pretože MV Organic Skincare uvádza celkom presné inštrukcie a pri inom používaní to vraj nebude fungovať až tak dobre. Takže postup je nasledovný, dve pumpičky na suchú pleť, vmasírovať krúživými pohybmi a potom priložiť uteráčik, podľa nich mušelínový, namočený v horúcej vode na tvár, počítať do päť a zotrieť a potom ešte zopakovať priloženie namočeného uteráčiku 2 až 4 krát. Tento produkt nebude fungovať správne, ak ho budete zmývať vodou, používať v sprche, alebo nanášať na mokrú pleť. Musím povedať, že aj mne sa najviac osvedčil približne takýto postup ako uvádza MV Organic Skincare.

Inak je tento jemný čistiaci krém na pleti nesmierne príjemný, tá krémová konzistencia je proste top. Na vôňu som si časom zvykla, aj keď stále nie som fanúšik, výsledok je však skvelý, krásne vyčistená pleť, ale zároveň hydratovaná a vláčna. Gentle Cream Cleanser je vhodný pre všetky typy pleti, aj keď je tam šanca, že ak ju máte extra citlivú napríklad na esenciálne oleje, tak nebude úplne pre vás, inak tam nevidím problém, mastná, zmiešaná, suchá, normálna, každej sa bude páčiť. Vhodný je na ranné aj večerné čistenie, ja som ho používala najviac na druhé čistenie večer, na odličovanie mi to prišlo ako plytvanie za tú cenu, ale môžete sa ním aj odličovať.

Tým, že je to prírodná kozmetika treba ho relatívne rýchlo spotrebovať, aj keď má skvelý svetlo nepriepustný a vzduchotesný obal. Od otvorenia by ste ho mali spotrebovať do 6 mesiacov, čo by pri tom menšom balení a dennom používaní nemal byť problém.

MV Organic Skincare Gentle Cream Cleanser je veľmi príjemný produkt, keď si odmyslím tú vôňu, na ktorú som si síce zvykla, ale citrusové vône nie sú moja šálka kávy a už vôbec v produktoch na pleť. Inak je naozaj skvelý, jemný šetrný, ale super účinný, dokonca mám pocit, že moja pleť pri pravidelnom používaní naozaj bola v takej super pohode, takže efekt a funkčnosť na jedničku. Mínus pre mňa je len cena a vôňa, ale ak hľadáte super jemný a efektívny krémový čistiaci produkt a tento má ešte aj bonus, že je prírodný, tak určite stojí za vyskúšanie. Veľmi mi inak pripomína Repair od Onest, ak by ste chceli niečo podobné, ale lacnejšie, ešte aj tá vôňa je podobná. MV Organic Skincare Gentle Cream Cleanser kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk alebo na naturissimo.com.








#plet #cistenie-pleti #odlicovanie #prirodna-kozmetika #MV-Organic-Skincare #cistiaci-krem

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com