Merumaya Concentrated Spot Treatment

26.02.2019 08:00


Géliky a tinktúry na vyrážky, myslím, že všetci sme ich vyskúšali hromady, lebo keď nám niečo vyraší na tvári, väčšinou v tú najnevhodnejšiu chvíľu, tak proste skúšame všetko možné, čo nás zbaví neželaného kamoša. Ja som tiež vyskúšala kadečo, od nápadov so sódou bikarbónou, čo prekvpaivo občas naozaj fungovalo, cez tea tree oil, ktorý na mňa vôbec nefunguje, až po rôzne géliky určené na vyrážky. Všetky tieto produkty buď neurobia nič, proste žiadny efekt, alebo v mojom prípade, aj keď fungujú, ako napríklad kyselina salicylová od The Ordinary, tak majú často aj neželaný vedľajší efekt, ktorý je občas horší ako samotná vyrážka.



Kyselina salicylová je totiž dosť silná a dokáže pleť extrémne vysušiť až spáliť, čo je pre moju suchú pleť čistý zabijak a výsledok je potom naozja občas horší, ako keby som len tú vyrážku len pretrpela, bez pokusu sa jej zbaviť. Samozrejme, mastná alebo zmiešaná pleť s tým nebude mať až taký problém, ale tiež môže mať takéto vedľajšie účinky, hlavne pri častom používaní veľkého množstva. A toto je pre mňa v zásade problém všetkých takýchto tinktúr na vyrážky, ktoré som doteraz vyskúšala, buď v seba majú kyselinu salicylovú a fungujú, ale zároveň mi ja ubližujú, alebo, ak sú jemné, že mi neublížia, tak zase nefungujú. Takže pre mňa to bola vždy voľba, žeb buď budem trpezlivá a nejak to s tou vyrážkou vydržím, alebo budem riskovať vysušenú a spálenú pleť, až kým som nevyskúšala tento gélik od Merumaya.

Concentrated Spot Treatment, teda koncentrovaná starostlivosť o vyrážky v preklade, pomáha s týmito 4 príznakmi vyrážok:

Uvoľnuje upchaté póry a zabraňuje ich vzniku.

Reguluje nadbytočný kožný maz.

Bojuje proti baktériám, ktoré spôsobujú akné a vyrážky.

Tlmí začervenanie a zápal.

Tento gélik je tak múdro naformulovaný, že naraz bojuje proti zápalom a vyrážkam, ale tiež sa o pleť stará, tak aby sa minimalizovali jazvičky a pleť sa nevysušovala a bola minimálne podráždená. Obsahuje tri aktívne látky, pri ktorých je dokázané, že pomáhajú s vyrážkami a akné. Kľúčové ingrediencie sú tieto:

AC.NET bojuje proti vyrážkam, pomáha redukovať veľkosť pórov a vybalansovať zvláčnenie pleti reguláciou kožného mazu, tiež reguláciou hyperkeratózy (nadmerné rohovatenie kože) a bakteriálnej proliferácie, teda množenia baktérií.

SYTENOL, ktorý obsahuje bakuchiol, čo je prírodná obdoba retinolu a pomáha spomaliť zápalové enzýmy a tvorbu mazu a zároveň je antobakteriálny a antimykotický.

MEDIACALM je upokojujúca látka, stimuluje uvoľnenie antiiritujúcich neuromediátorov v pleti.

KYSELINA SALICYLOVÁ odstraňuje odumreté bunky z povrchu pleti a tým pomáha vysušiť vyrážky.

Concentrated Spot Treatment sa používa jednoducho, ráno večer vmasírovať malé množstvo na postihnuté miesta, teda na vyrážku. Ja osobne to robím po tom, čo pleť vyčistím a nanesiem toner a pleťovú hmlu, ešte pred akoukoľvek ďalšou starostlivosťou, lebo chcem, aby sa to dostalo tam kam má, čo najjednoduchšie a najrýchlejšie. Kombinovať to môžete s čímkoľvek, ale ja sa pri nanášaní ďalšej starostlivosti trochu vyhýbam miestu, kde som to naniesla, ono tá ďalšia starostlivosť tam aj tak časom stečie.



Konzistencia je taký ľahký gélik, ani tekutý ani hustý, ktorý sa veľmi dobre vpije. Gélik je v maličkej 10 ml tube, ale stačí vám ho naozaj máličko. Má fajn pumpičku a vrchnáčik. Tým, že je to ta taká malá tuba, tak si ho viete ľahko zobrať so sebou a naniesť aj cez deň, keď potrebujete, pretože tento gélik môžete nanášať aj opakovane viackrát cez deň, je to celkom fajn, lebo naozaj pleť nevysušuje a pomáha.



Pre mňa Concentrated Spot Treatment funguje skvele, nehovorím, že za noc zázračne vymaže vyrážku, ale priebeh býva oveľa miernejší, menej začervenania a zápalu a takisto rýchlejšie zmizne. Celkovo je ten priebeh taký úrychlený, takže buď rýchlo vytiahne hnis, alebo ju natoľko potlačí, že proste rýchlo sama zmizne, bez toho, aby vystúpila. Naozaj mi pleť zbytočne nevysušuje a nedráždi, takže ho skutočne používam aj opakovane cez deň.

Pre mňa zatiaľ najlepší gélik na vyrážky, keď už je skoro zmiznutá a len tam ostáva trochu fľak, tak ešte nasadím HealGel a za chvíľu mám naspäť bezchybnú pleť. Má len jedinú chybu a to je parfumácia, normálne mi v Merumaya produktoch nevadí, dokonca ju mám veľmi rada, ale tu mi príde trochu zbytočná, ale to je len malá chybička z môjho pohľadu, ak však máte veľmi citlivú pleť môže to byť pre vás problém, inak je tento gélik vhodný pre všetky typy pleť pleti a skvelý pre problematickú. Merumaya Concentrated Spot Treatment kúpite priamo na Merumaya stránkach alebo na natureal.sk.






#plet #Merumaya #akne #spot-treatment

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com