Merumaya Mineral Cleansing Paste

08.01.2019 08:00


Odkedy prišla Merumaya v lete s týmto produktom, tak ste ma o ňom počuli hovoriť nespočetne veľakrát. Ja som ešte pred uvedením dostala od Merumaya testovaciu vzorku a už z tej som Mineral Cleansing Paste totálne prepadla a nevedela som sa dočkať, kedy ju konečne uvedú, aby som vám o nej mohla povedať, lebo toto je absolútne geniálny a výnimočný produkt a ešte k tomu má aj veľmi rozumnú cenu.



Mineral Cleansing Paste je čistiaci produkt, nie odličovací, je to vlastne taká pomerne nová kategória čistiacich produktov, už len preto, že má výnimočnú konzistenciu, je to naozaj taká super hustá pasta, ale nie je hutná, trochu to pripomína zubnú pastu, ale tam všetka podobnosť končí. Dalo by sa to nazvať peelingom, ale určite to nie je taký klasický peelingový čistiaci gél s guličkami, ó nie, toto je oveľa viac a je to celkom unikátne.

Je to vlastne veľmi jemný exfoliačný produkt, ktorý pleť čistí, jemne odstraňuje odumreté bunky a zároveň ju hydratuje a vyživuje, pretože je plný minerálov veľmi prospešných pre pleť. Táto čistiaca pasta je skvelá, ak trpíte rozšíreným pórmi, mdlou a sinavou pleťou, čiernymi bodkami, šupinkami, mastnou pleťou, suchou pleťou, dehydrovanou pleťou, nejednotným tónom a textúrou pleti, tmavými fľakmi, vyrážkami, akné a jazvičkami.



No proste je veľká šanca, že túto pastu potrebujete a aj keď netrpíte na žiadny z vyššie spomenutých problémov, tak toto je proste veľmi príjemný produkt, ktorý pleť krásne vyčistí, nakopne a vyživí, Merumaya produkty sú proste geniálne. A ako vždy pri Merumaya, tajomstvo tkvie v ingredienciách, ich produkty sú proste premyslené a skvele namiešané. V prípade Mineral Cleansing Paste sú kľúčové ingrediencie nasledovné:

Zinok, ktorý je veľmi dôležitý pre hojenie pleti. Meruamaya v tejto paste použila dve formy a obidve vo vysokej koncetrácii. Je dôležitý pre metabolické funkcie, ktoré udržiavajú pleť zdravú, vrátane enzymatickej aktivity, syntézy proteínov a bunkového delenia. Zinok tiež poskytuje pleti antioxidanty, ktoré ju chránia. Nedostatok zinku sa pripisuje kožným poruchám ako je psoriáza a ekzém. Antimikrobiálne vlastnosti zinku pomáhajú predísť akné a vyrážkam, preto túto pastu budete milovať, ak máte problematickú pleť.

Magnézium je protistresová a protiúnavová super látka, určite si občas dáte magnézium ako výživový doplnok a pre pleť je magnézium rovnako skvelé. Funguje ako molekulová baterka, ktorá poskytuje kožným bunkám energiu, aby sa dokázali brániť každodenným stresorom. Magnézium tiež napomáha metabolizmu mastných kyselín, ktoré sú potrebné na udržanie ochrannej bariéri pleti a tiež metabolizmu vitamínu C na tvorbu kolagénu.

Meď pomáha vytvárať elastín, ktorý udržuje pleť pevnú a pružnú. Je tiež veľmi dôležitá pre vstrebávanie železa a produkciu melanínu, potrebného pre opálenie pleti.

Železo je kľúčové pre okyslyčenie pleti, vďaka ktorému pôsobí pleť jasnejšie a sviežejšie. Správne okyslyčenie je tiež protizápalové a podporuje tvorbu kolagénu. Železo je tiež potrebné na tvorbu kožných proteínov.

Kremík je kľúčový pre tvorbu kolagénu, aby pleť ostala pevná a netvorili sa vrásky. Zlepšuje tiež elasticitu a pevnosť pleti.

CORINDON 100 zabespečuje mikrodermabráziu vďaka svojej púdrovo jemnej konzistencii. Pleť jemne exfoliuje a vyhládza, zanecháva ju super jemnú a rozjasnenú. Je veľmi jemný, takže ho môže používať aj citlivá pleť. A je biologicky rozložiteľný, takže neublíži rybkám a nepridáva plasty do oceánov.

Mandľový olej je bohatý na vitamín E, vďaka čomu poskytuje ochranu antioxidantov. Tiež je super hydratačný a zvláčnujúci, takže skvele vyživí aj suchú a citlivú pleť.

A ako vždy, aj v Mineral Cleansing Paste je typická Merumaya parfumácia, čo z používania robí veľmi príjemný zážitok. Viac o ich parfumácii a prečo tam je nájdete vo videu nižšie.



Používanie Mineral Cleansing Paste je veľmi jednoduché, naniesť na suchú alebo aj vlhkú pleť, podľa toho akú intezívnu exfoliáciu chcete, premasírovať a zmyť. Používa sa na čistú pleť, čiže večer po odlíčení v druhom kroku, alebo je táto pasta skvelá aj na ranné čistenie, kedy dokonale pripraví pleť na líčenie, tým ako ju vyhladí, vypne a hydratuje. Nepoužívala by som ju okolo očí, kvôli tej peelingovej vlastnosti. Tiež ju môžete zmiešať s ich odličovacím balzamom, keď ju chcete jemnejšiu a ja som ju raz použila aj ako rýchlu masku, ktorou som si vlastne aj umyla tvár a bolo to super.

Mineral Cleansing Paste je celkom hustá pasta, ale po pleti kĺže dobre, ak chcete aby kĺzala viac stačí pridať trochu vody, vtedy bude exfoliácia jemnejšia a menej intezívna. Na dotyk je inak veľmi príjemná, zamatová a tie exfoliačné čiastočky sú super jemné, jedny z najjemnejších, aké som vyskúšala, takže napriek tomu, že som v zásade proti fyzickému peelingu, tu mi vôbec nevadia, pretože sú také jemnučké, že pleti neublížia.



Tento produkt je vhodný je pre všetky typy pleti, najviac sa vám bude páčiť, ak ju máte suchú a perfektný je vďaka obsahu minerálov pre problematickú pleť, ale myslím si, že je prospešný naozaj pre všetky typy pleti, každému sa však asi bude páčiť pre niečo iné. Môžete ho používať denne, ale záleží to aj od toho nakoľko máte citlivú pleť, predsa len je to exfoliácia, s ktorou to netreba prehánať, takže určite začnite radšej menej často, aby ste si zbytočne neublížili. Aj keď je to jemný produkt, prehnať sa to dá aj s ním, takže na to myslite, hlavne ak máte citlivú pleť a tiež, ak používate kyseliny, pretože aj to je exfoliácia, netreba to prekombinovať.

Výsledok je úžasne vyhladená, jemná, hydratovaná pleť, plus pri dlhodobejšom používaní sa dostaví aj efekt minerálov, pleť bude jasnejšia, menej vyrážok, rýchlejšie hojenie, jemnejšia textúra, menej čiernych bodiek, jednoducho táto pasta dokáže celkovo zlepšiť stav pleti. Je to veľmi unikátny produkt, ktorý stojí za vyskúšanie a jediný podobný takýto výnimočný exfoliačný produkt, ktorý som ja vyskúšala, je Oskia Micro Exfoliating Balm, čo je tiež geniálny a veľmi podobný produkt, ale dvakrát tak drahý. Inak ešte dôležité k Merumaya, toto je vegánsky produkt, nepredáva sa v Číne, takže určite nie je testovaný na zvieratách a je vyrobený v EÚ, teda zatiaľ, uvidíme ako dopadne Brexit. Navyše Merumaya je malá nezávislá značka, ktorá robí starostlivosť o pleť na základe vedeckých poznatkov a nie bájnych rozprávok a legiend.

Ja som si Minerals Cleansing Paste veľmi obľúbila, používam ju vždy, keď mám veľmi vysušenú pleť, aby som odstránila odumretú vrstvu, alebo keď ju mám takú, že bleeh, proste nijakú, tak čistenie s týmto produktom ju krásne vyhladí, hydratuje a nakopne a make-up potom drží jedna báseň. Merumaya Mineral Cleansing Paste kúpite priamo na merumaya.com, viac o tom, ako sa u nich nakupuje vo videu nižšie, alebo na natureal.sk.







#plet #Merumaya #cistenie-pleti #exfoliacia #peeling

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com