Mylo Botanika

16.07.2019 08:00


Keď som minulý rok na jeseň zbadala túto novinku, teda vtedy novinku, od Mylo, tak som bola neskutočne nadšená, pretože už z farby mi bolo jasné, že zloženie je top. Tento olej je totiž jemne modrý, čo znamená, že obsahuje blue tansy, alebo rumanček marocký, alebo ho nájdete aj pod názvom vratič ročný. Blue Tansy je super zázračný olej, ktorý má sýto modrú farbu, určite poznáte pleťový olej Luna od Sunday Riley, tak ten je tak modrý, ibaže ten je trochu dofarbený, aj keď obsahuje aj Balue Tansy.



Blue Tansy je v poslednej dobe veľmi populárna ingrediencia, pretože má naozaj úžasné účinky na pleť, ale je to drahá ingrediencia, preto to niektorí dodávatelia a výrobcovia trochu odžubávajú, keď to mám povedať slušne a dofarbujú, alebo rovno dofarbujú olej z vratiča obyčajného Tanacetum vulgare, ktorý má však úplne iné chemické zloženie a tým pádom úplne iné účinky, ale tiež dokáže byť prospešný, len inak. Preto si dávajte pozor, keď sa rozhodnete Blue Tansy vyskúšať a kupujte z overeného zdroja.

A teraz k tým účinkom Blue Tansy, na pleť má nesmierne upokojujúci efekt, dokáže ukľudniť svrbivú a podráždenú pleť, tiež je protizápalový, antihistaminický a antimikrobiálny. Odporúča sa tiež používať pri ekzémoch a psoriáze, aj keď v takom prípade by som sa vždy riadila v prvom rade radami lekára. Tiež je vraj prospešný pri alergických reakciách a akné.



Obsahuje dve veľmi prospešné látky, chamazulene, čo je silný antioxidant a bisabolol, čo je látka, ktorá pokožku hydratuje, upokojuje, je protizápalová a antibakteriálna. Bisabolol je skvelý pre podráždenú, suchú a citlivú pokožku. Okrem toho Blue Tansy má aj aromaterapický účinok, je to veľmi príjemná sladká vôňa a mala by upokojujúco a pozitívne vplývať na našu náladu.

Okrem Blue Tansy tento olej ešte obsahuje macerát hviezdice prostrednej, ktorý upokojuje svrbiacu a zapálenú pokožku, používa sa na pleť trpiacu zápalmi, akné, ekzémom a aj psoriázou. Ďalej je tam extrakt ľubovníka bodkovaného, ktorý vzhľadom na špecifickú metódu extrakcie neobsahuje hypericín, ktorý spôsobuje citlivosť kože na slnečné žiarenie, to je z popisu Mylo. Obsahuje hyperforín, ktorý má protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti. Inak základom Botaniky je ricinový a slnečnicový olej, čo je pri odličovacích olejoch bežné.



Botanika je naozaj že hustý a mastný olej, preto skôr vhodný pre suchú a normálnu pleť, dokonca majú na stránke napísané, že nie je vhodný pre mastnú a pórovitú pleť. Je nesmierne efektívny a príjemný na pleti, skvele rozpustí make-up a nečistoty a zároveň pleť upokojuje a zvláčňuje. Takisto sa s ním veľmi dobre robí masáž, aj preto, že je mastný, ale aj pre tú vôňu, je to nesmierne relaxačné. Vonia tak sladko a bylinkovo, nie je v ňom žiadna umelá parfumácia, v zásade je to prirodzená vôňa ingrediencií, ale ak máte pleť citlivú na prírodné zložky a esenciálne oleje, tak by som bola samozrejme opatrná.

Používanie je jednoduché, nanesiete na suchú pleť, ja si dávam tri pumpičky, pretože sú celkom malé, potom dobre rozmasírovať. Potom môžete pridať trochu vody a rozpustiť ho, ale s týmto olejom to nejde úplne na mlieko a zmyť ho len vodou je veľmi ťažké, takže určite budete potrebovať uteráčik, klasicky namočený v teplej vode a s ním ide zmyť úplne dokonale. Tým, že je to taký mastnejší a výživnejší olej a nejde zmyť úplne, ostane vám na pleti trochu taký film, ktorý buď môžete dooplachovať vodou, alebo ho dáte dolu druhým čistením. Ale, nie je to vada a má to tak byť, nemusí to však každému vyhovovať. Ja osobne ho používam na odličovanie večer, na to je aj určený, teoreticky, ak to vašej pleti vyhovuje, ho môžete používať aj na ráno a tiež druhé čistenie, ale to asi bude vyhovovať len veľmi suchej pleti.

Odličovací olej Botanika je v sklenenej fľaške, ako všetky Mylo produkty a má skvelý pumpičkový dávkovač. Objem je 100 ml a treba ho spotrebovať do 12 mesiacov od výroby, keďže je to prírodná kozmetika. Ale Mylo robí kozmetiku v malých množstvách, takže ich produkty kúpite maximálne čerstvé.

Ja tento odličovací olej milujem, je nesmierne príjemný, efektívny, upokojujúci a skvelý pre suchú pleť. Zloženie je perfektné, navyše je to slovenská kozmetika a navyše ich obaly sa dajú vrátiť a budú znova použité, čo je úplne top. Kúpite na Mylo stránka.




#plet #odlicovanie #Mylo #odlicovaci-olej #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com