Onest Refresh a Repair

02.10.2018 08:00


Dnes začnem tým, čím som skončila pri predchádzajúcej recenzii na Onest produkt a to je ich stránka. Pretože pri Balance maske to bol len taký môj pind, pri ich čistiacich produktoch mi to spôsobilo celkom problém a myslím, že je to celkom kľúčová záležitosť, hlavne, ak vezmeme do úvahy, že Onest produkty sa veľmi nedajú kúpiť niekde v obchode a väčšina z nás si ich objedná online.



A v čom spočíva môj pind tentokrát? No, v zásade je to to isté, absencia ingrediencií, ale v tomto prípade mi to reálne skomplikovalo výber. Keďže obidva produkty majú vyzdvihnuté ako kľúčové ingrendiencie tie isté látky, tak ja som za ten svet nevedela prísť na to, akýže by to mal byť medzi nimi rozdiel, okrem toho, že jeden je krémový a druhý gélový. Takže vzhľadom na svoj typ pleti, čo je pleť suchá, som si vybrala krémový - Repair. Lenže ja a Repair sme si úplne nesadli, nie že by bol zlý, ale bol taký, že ok a mne stále vŕtalo v hlave, že aký je teda ten druhý, keď sú prezentované pomerne rovnako, tak som si kúpila aj Refresh. Inak mňa celkom pletú aj tie názvy, lebo sú veľmi podobné a dlho mi trvalo, kým som ich začala rozlišovať. A až keď som držala v ruke aj ten druhý, som úplne pochopila všetky rozdiely, ktoré sa mi vôbec nedarilo vyčítať z popisu, takže táto recenzia bude z veľkej časti aj o tom, aký je medzi nimi rozdiel, lebo v tomto prípade musíte vedieť čítať medzi riadkami, inak sa z toho nevyblbnete.



Koniec pindu, poďme na recenziu. Úplne na začiatok, obidva tieto čistiace produkty sú fajn, ale ja osobne mám oveľa radšej Refresh a pravdedopne to budete mať tiež tak, že vám jeden z nich tiež bude vyhovovať výrazne viacej, záleží od vašich preferencií. Ale poďme pekne poporiadku, sú teda dva Refresh a Repair a základný rozdiel je, že prvý je gélový, ale nepenivý, proste ten dobrý gél bez SLS a mydla a druhý je krémový.



Obidva sú v podobných fľaškách, bielych, plastových, nie veľmi veľkých a celkom elegantných, len Repair, to je ten krémový, má pumpičku, mimochodom veľmi dobrú a uzamykateľnú pumpičku a Repair, to je ten gélový, má šroubovací vrchnák, takže by sa tiež nemal pri cestovaní vyliať a proste si ho len cez dierku nalejete do dlane. Osobne sa mi to veľmi nepáči a radšej mám pumpičky, lebo pri takýchto liacich produktoch sa vždy bojím, že vylejem priveľa, ale s týmto sa mi to zatiaľ nestalo, takže je to asi dobre vymyslené, ale aj tak by som radšej mala pumpičku. Ešte je tam jeden celkom zvláštny rozdiel, čo sa týka obalu, Repair má 130 ml a Refresh 135 ml, ale stoja rovnako.

Kľúčové ingrediencie sú pri oboch prezentované rovnaké a sú to:

Epidermálna kyselina hylauronová z červenej repy je rýchlejšia a trikrát efektívnejšia ako tradičná kyselina hyaluronová. Reštrukturalizuje pleť a má kumulatívne hydratačný účinok – s každou aplikáciou sa stupeň hydratácie zvyšuje. Vďaka tomu je pokožka odolnejšia voči škodlivým účinkom znečisteného prostredia.

Kvety ibišteka sú bohaté na kyselinu pyrohroznovú a kyselinu citronnovú, ktoré zabezpečujú prirodzenú exfoliáciu a obnovu buniek. Tým navracajú pleti jednotný tón a dodávajú jej jas. Tá exfoliácia je v oboch prípadoch veľmi, ale veľmi jemná, netreba sa toho báť.

Morská soľ zlepšuje cirkuláciu a zmäkčuje pleť bez pocitu mastnoty. Je bohatá na morské minerály a dodáva pokožke živiny.

Antibakteriálne fermentované probiotiká podporujú zdravú vyváženú pleťovú mikroflóru. Ich vysoká koncentrácia posilňuje imunitu pokožky, chráni pred škodlivými účinkami znečisteného ovzdušia a pleť ukľudňuje.



A teraz poďme na to podstatné a to je ten rozdiel. Refresh má jemne kyslé pH a je to teda gél, ale veľmi jemný a nepenivý, zanechá pleť čistú, veľmi sviežu a hydratovanú. Krásne vonia po ružiach a to je pri ňom aj prezentované, že je s ružovou vodou, preto tá vôňa, ale ružovú vodu obsahuje aj Repair. Refresh vytvára veľmi jemnú penu, ako som už písala nie sú v ňom žiadne penivé ingrediencie ako mydlo alebo SLS, ktoré by pleti ubližovali a vďaka tomu, je jeho použitie veľmi príjemné a šetrné. Stačí vám ho trocha, ako je na fotke nižšie a spraví vám krásnu hustú penu, ktorá dokonale pleť vyčistí. A ten najväčší rozdiel je, že neobsahuje oleje, takže ak neznášate oleje, toto je pre vás ideálny produkt.



A teraz Repair, ktorý je teda krémový a na rozdiel od Refresh obsahuje oleje a tiež koloidný ovos. Mal by byť viac hydratačný a viac sa o pleť starať, ale úprimne nevidím veľmi rozdiel v tomto medzi týmito dvoma. Repair tiež neobsahuje SLS a mydlo a tým pádom tiež vôbec nie je penivý. Onest píše, že je bez umelej parfumácie, ale to neznamená, že je bez vône. V skutočnosti vonia celkom intenzívne citrusovo, čo je podľa mňa celkom škoda, lebo bez toho oleja z citrónovej trávy by asi tiež voňal po ružiach a možno po ovse, ťažko povedať, lebo tá citrusová vôňa prebije všetko. Takže, ak nemáte radi citrusové vône, toto nebude pre vás. Mňa osobne tá vôňa celkom prekvapila, plus, ak mám veľmi vysušenú pleť, tak ma produkty s citrosou vôňu zvyknú štípať, plus sú všeobecne považované za iritujúce, toto je pre mňa vlastne jediné mínus a dôvod, prečo mám radšej Refresh.

Inak konzistencia Repair je úžasná. Je to veľmi hustý, veľmi príjemný krém, naozaj super príjemný na pleti a super hydratačný a to vďaka obsahu olejov. A to konkrétne oleja z marhuľových jadier a skvalánu, čo je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencií. Ó a vlastne ešte obsahuje koloidný ovos, ale nepoviem vám, čo presne robí, ani načo tam je, lebo to nikde nieje vysvetlené, ale aspoň to znie cool.



Obidva tieto čistiace produkty sa používajú úplne klasicky naniesť na tvár, premasírovať a zmyť, zase tak, ako vám to vyhovuje, či už vodou, tampónom, alebo uteráčikom. V prípade Refresh sa má nanášať na vlhkú pleť a v prípade Repair na suchú. Ja Refresh, to je ten gél, zmývam len vodou, lebo tak mi to vyhovuje, ale pri Repair, čo je ten krém, si pomáham uteráčikom. Obidva sú skvelé na druhé večerné čistenie, alebo na ranné čistenie. Ja mám najradšej na ráno ten Refresh, aj pre tú vôňu. Obidva sú vhodné na všetky typy pleti, keďže sú naozaj jemné a šetrné. Čo sa týka odličovania, tak ma popravde ani nenapadlo to skúšať, lebo mi to príde ako plytvanie, ale určite by si poradili aj s make-upom do nejakej miery, osobne však dávam na odlíčenie prednosť niečomu olejovitému.

Ako som už písala vyššie obidva sú skvelé a super čistia pleť, ale môj obľúbený je Refresh. Určite stoja za vyskúšanie, pretože je to skvelá prírodná a dostupná kozmetika, len si treba premyslieť, ktorý by vám vyhovoval viac, ale výsledok bude podobný. Onest Refresh aj Repair, ako aj ďalšie ich produkty kúpite na anemonegarden.sk a ak už budete objednávať určite si tam prihoďte aj ich masku - Balance - lebo tá je úplne geniálna, recenziu na ňu nájdete tu.




#Onest #cistiaci-gel #cistenie-pleti #odlicovanie #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com