Pestle&Mortar NMF Lactic Acid Toner

30.07.2020 08:00


Asi teraz bude taká malá séria o Pestle&Mortar produktoch, lebo za posledného pol roka prišli s dvoma novinkami a ešte by som chcela niektoré recenzie updatetnúť. Dnes to bude o druhej novinke, s ktorou prišli na Vianoce minulý rok a to hydratačnO exfoliačný toner NMF Lactic Acid Toner, ktorý obsahuje kyselinu mliečnu. Ak by ste chceli recenziu na druhú novinku, absolútne geniálne sérum s vitamínom C, tak klik sem.



Priznám sa, že keď pred Vianocami odhalili NMF Lactic Acid Toner ako nový produkt, tak som bola trochu sklamaná, lebo toner s kyselinou, konkrétne glykolovou, už majú a prišlo mi to zbytočne duplicitné. Ale po dlhšom používaní som si ho totálne zamilovala a úplne chápem, prečo ho spravili. Je totiž celkom iný, jeho efekt je trochu iný a je nesmierne vydarený.



Kľúčová ingrediencia je kyselina mliečna, čo je AHA kyselina, ktorá je oveľa jemnejšia ako najčastejšie používaná kyselina glykolová a preto je vhodná aj pre citlivú pleť, aj keď samozrejme treba byť vždy opatrný. Kyselina mliečna, okrem toho, že pleť jemne zbavuje odumretých buniek a tým pleť rozjasňuje, zmierňuje pigmentové škvrny a tiež vrásky a jazvičky, tak veľmi pomáha aj s hydratáciou pleti. Jej účinok je pomalší ako pri kyseline glykolovej, pretože má väčšie molekuly, ale vďaka tomu je o niečo bezpečnejšia, to samozrejme neznamená, že to s ňou môžete prehánať. Obsah kyseliny je v NMF Lactic Acid Toner 5,34% a pH je 3,8 a inak je úplne úžasné, že to rovno uvádzajú na obale. Viac o kyselinách nájdete v tomto videu.

Okrem kyseliny mliečnej NMF Lactic Acid Toner obsahuje ďalšie kľúčové ingrediencie a to:

Niacinamide alebo vitamín B3, čo je úplný skin hero v poslednej dobe a je to naozaj úžasná ingrediencia. Niacinamide pomáha obnovovať pleť, posilňovať ju, sťahovať póry, vyhládzať vrásky a tiež je skvelý na pigmentové škvrny.

Výťažok z indického egreša, ktorý je skvelý zdrojom super antioxidantu vitamínu C, vďaka čomu pleť rozjasňuje, pomáha s hyperpigmentáciou a vracia pleti prirodzený jas.

Výťažok z listov čierneho čaju obsahuje vysoké množstvo kofeínu, je bezpečný aj pre citlivú pleť, pomáha zmierňovať opuchy pleti, zvyšuje hydratáciu a pleť spevňuje.



Pri dlhodobom používaní NMF Lactic Acid Toner bude vaša pleť jasnejšia, tón zjednotený a pigmentové škvrny zmiernené. Takisto veľmi zlepšuje hydratáciu a celkovú pevnosť a textúru pleti. Keď tak teraz nad tým rozmýšlam, tak NMF Lactic Acid Toner je asi tiež jeden z dôvodov, prečo sa mi nespravili v tehotenstve pigmentové škvrny, pretože som ho používala celú druhú polovicu tehotenstva.

Používanie je jednoduché, naniesť na tampón a pretrieť ním pleť, vyhnúť sa okoliu očí. Môžete ho používať ráno alebo večer, osobne dávam prednosť večernému použitiu, ale určite stačí použiť raz denne, s kyselinami to netreba preháňať. Takisto pri používaní nezabúdajte na ochranu pred slnkom, pretože kyseliny robia pleť citlivejšiu na slnko. NMF Lactic Acid Toner je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivej, ale tak ako pri každej kyseline, treba byť opatrný a radšej začať pomaly.



Obal je tá ich geniálna fľaša s pumpičkou, ktorú stačí stlačiť s tampónom a nadávkuje presné množstvo, milujem tento ich obal. Objem je 200 ml, čo je viac ako má ich Exfoliate, preto aj tá o niečo vyššia cena. NMF Lactic Acid Toner treba spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenia.

No a nakoniec ešte porovnanie, lebo sa na to určite niekto opýta. Aký je rozdiel medzi tonermi od Pestle&Mortar, Exfoliate Glycolic Acid Toner a NMF Lactic Acid Toner? V skratke v zložení, ktoré je úplne iné. Ten základný rozdiel je v kyselinách, kyselina glykolová z Exfoliate je super účinná a rýchla, ale zároveň najviac iritujúca, aj keď tu je nakombinovaná tak, že by nemala robiť problém, stále je to však kyselina s najväčším potenciálom k iritácii. Kyselina mliečna má väčšie molekuly, preto pracuje pomalšie, ale vďaka tomu je jemnejšia a zároveň viac pomáha s hydratáciou pleti. Ak chcete rýchly a super exfoliačný účinok, vyberte si Exfoliate, úplne ideálny je, ak máte mastnú alebo zmiešanú pleť. Ak máte pleť skôr citlivú a dehydrovanú, tak je lepší NMF.

Ak hľadáte jemný exfoliačný toner, účinný na pigmentové škvrny a zároveň hydratačný, tak NMF Lactic Acid Toner je úplne dokonalý a momentálne môj najobľúbenejší kyselinový toner. Ak s kyselinami len začínate, tak toto je ideálny produkt pre vás. Kúpite ho buď priamo na pestleandmortar.com, alebo aj na niche-beauty.com a feelunique.com.


NMF Lactic Acid Toner bol PR darček.








#plet #PestleandMortar #toner #exfoliacia #aha #kyselina-mliecna

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com