Pestle&Mortar Superstar Retinol Night Oil

11.07.2017 08:00


Keďže je Pestle&Mortar moja veľmi obľúbená značka (zaujímalo by ma koľkokrát už som túto vetu napísala, ale naozaj je to pravda), tak som vždy nadšená z každého nové produktu, ktorý vytvoria a neviem sa dočkať ďalších. Ale v prípade Superstar Retinol Night Oil som bola tak trochu sklamaná, pretože som nikdy cielene nepozerala po retinoloch a nemala som pocit, že moja pleť už potrebuje retinol, preto som aj dosť dlho váhala s kúpou, aj keď na zozname bol vždy. Potom som si v zime povedala, že aj keď moja pleť síce na to nevyzerá, tak už mám predsa po 30tke a trochu retinolu jej určite neuškodí. Ale, čo ma nakoplo definitívne, bolo video Caroline Hirons Fave Fives: Retinols (Vitamin A), kde prirovnala Superstar k Sunday Riley Luna, ktorý je veľmi populárny a veľmi drahý. Tiež povedala, že je to veľmi jemná forma retinolu, skvelá na začiatok, keď sa rozhodnete retinol používať a tak bolo rozhodnuté.

Superstar Retinol Night Oil sľubuje zredukovanie pórov, zjemenie vrások, vyrovnanie tónu pleti a zlepšenie štruktúry pleti. Hlavná zložka je Hydroxypinacolone Retinoate, ešteže nemusí toto slovo vysloviť a stačí CTR+C, čo je nová generácia retionidov, ktorý funguje podobne Tretinoin (Retin-A), ktorý je na predpis, ale bez iritácie a vedľajších účinkov. Okrem retinolu Superstar Retinol Night Oil obsahuje ešte:

  • Olej z hroznových jadierok, ktorý redukuje veľkosť pórov, vypína pleť a zlepšuje elasticitu, tiež pomáha liečiť akné. Inak olej z hroznových jadierok býva často v Caudalie produktoch, ktoré milujem.

  • Šípkový olej, mrkvový olej a slnečnicový olej - skvelé anti-ageingové oleje, spoločne stimulujú rast buniek a opravujú poškodenú pleť.

  • Olej z čiernej rasce destilovaný parou a olej z granátového jablka bojujú proti voľným radikálom a zabraňujú starnutiu pleti.

  • Olej z čiernej ríbezle má upokojujúce a protizápaľové účinky, vyživuje suchú pleť a obnovuje prirodzenú žiaru pleti.

  • Nechtíkový olej obsahuje karotenoidy, ktoré sú dôležité pre spomalenie starnutia pleti a pomáhajú hojiť popraskanú a iritovanú pleť. Tiež chránia pleť pred slnečným žiareným a pomhajú upokojiť pleť s akné a psoriázou.

  • Jojobový olej pomáha s akné, redukuje jazvy a tiež hĺbkovo hydratuje.
Mix týchto olejov obsahuje vitamíny A, E, C a B a tiež Omega 3 a 6 mastné kyselina. Inak veľa z týchto zložiek je organických a nič v Superstar Retinol Night Oil nie je živočísneho pôvodu, takže je vegánsky. Pestle&Mortar je skutočne čistá kozmetika bez všetkých zlých vecí ako parabény, parfumácia a podobne. Navyše je vyrábaný v Írsku a pokiaľ je to možné z ingrediencií dostupných v Írsku respektíve v Európe. Toto je jeden z dôvodov, pre ktorý ich milujem, maximálne prírodné a lokálne ingrediencie a zároveň nesmierne efektívna a príjemná kozmetika, žiadne plané sľuby.


Superstar Retinol Night Oil je v elegantnej čierne flaške s pumpičkou. Obal je nepriehľadný a vďaka tomu je minimalizované vystavenie obsahu vzduchu a slnku, takže aktívne látky zostávajú naozaj aktívne. Na druhej strane vôbec netušíte koľko ho tam ostáva, takže moment keď sa minie asi bude nepríjemným prekvapením. Poznáte to večer z kúpeľne zaznie zúfalý výkrik “NIEEEE!!!” a vy sa snažíte dostať posledné vzácne zvyšky z obalu a rozmýšlate ako dlho potrvá dostať sa k novému baleniu. Ale predpokladám, že tento olej vydrží pomerne dlho, pretože na celú tvár vám stačí jedna pumpička, čo je pomerne malé množstvo. Stačí ju rozotrieť na čistú pleť a na vrch môžete dať krém, alebo čokoľvek ďalšie, čo chcete. Ja ho najčastejšie používam samotný a s ničím ho nekombinujem. Používam ho podľa stavu pleti, niekedy pár krát za týždeň, inokedy aj v týždeň v kuse, podľa toho ako cítim, že moja pleť potrebuje.

Musím povedať, že napriek tomu, že som váhala, či ho vôbec vyskúšať, som nesmierne rada, že som sa tak nakoniec urobila. Tento olej je skvelý, úžasne pleť hydratuje, zjemňuje, skutočne sťahuje póry, aj keď v mojom prípade nie sú také strašné, ale tých pár to minimalizovalo. Pleť je ráno skvele vyživená, vypnutá, oddýchnutá, pri dlhdobom pravidelnom používaní zjemňuje vrásky aj jazvy. Čo som si ešte všimla, tak skvele pomáha na vyrážky, keď cítim, že sa ide udiať nejaká neplecha na mojej tvári, tak začne používať Superstar Retinol Night Oil a prebehne to oveľa rýchlejšie a miernejšie. Olej samotný je pomerne tekutý, takže to chce cvik v nanášaní, zo začiatku mi pretiekla veľká časť pomedzi prsty, ale naučila som sa, že ho má striekať do dlane, nie na prsty, potom sa mi ľahšie rozotiera. Textúra je inak veľmi ľahká a rýchlo sa vpije. Nemá nejakú špecifickú vôňu, vonia ako kozmetika, v tom dobrom slova zmysle, nerušivo a neutrálne.

Ja som si Superstar Retinol Night Oil neskutočne obľúbila, tak ako všetky Pestle&Mortar produkty nakoniec, aj keď je dosť drahý, tak tie peniaze za to stáli. Superstar Retinol Night Oil kúpite priamo na Pestle&Mortar, poštovné je zadarmo, majú skvelý zákaznícky servis, nikdy som nemala problém, vždy balíky posielajú cez spoľahlivých kuriérov a prídu expresne rýchlo. Navyše vždy pribalia zvorky ich ďalších produktov, takže máte možnosť ich vyskúšať.



#plet #serum #pletovy-olej #PestleandMortar #retinoid #nocna-starostlivost #retinol

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com