Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

14.11.2017 08:00


Moje prvé dojmy z Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask ste mohli vidieť ešte na jar v tomto videu. Potom cez leto som túto masku veľmi nepoužívala, lebo som to nechcela prehánať s chemickým peelingom a tiež som testovala AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution od Ordinary. A popravde v lete ma skutočne táto maska nelákala asi aj pre vôňu, ale do tohto počasia je úplne ideálna. Pumpkin Enzyme Mask je jeden z tých super populárnych produktov na Youtube a myslím, že je to aj jedna z ich najpredávanejších masiek a ja už som ju mala na zozname riadne dlho.

Legendárna je aj pre svoju vôňu, ktorá sa mne osobne zdala zo začiatku až príliš silná, ale časom som si zvykla a je celkom príjemná. Je to taká sladká škoricová vôňa koláča, naozaj to nesmrdí ako chemický peeling, ako to býva pri takýchto produktoch. Okrem vône má Pumpkin Enzyme Mask výhodu, že je to tri v jednom - exfoliácia pomocou enzýmov z tekvice, peeling pomocou AHA kyselín, čo je inak podľa mňa to isté, je tam teda dvojitá chemická exfoliácia pomocou enzýmov a AHA kyselín. A to tretie je, že leští pleť, teda vyhládza s kryštálikmi oxidu hlinitého. A toto sú aj tri kľúčové ingrediencie - AHA kyseliny, enzými z tekvice a kryštáliky oxidu uhličitého. Takže toto je vlasstne super učinný chemický peeling kombinovaný s fyzickým peelingom perfektný pre mdlú pleť bez života. Skvelá je tiež, ak máte problém s make-upom, že nedrží pekne a máte suché šupinaté miesta, kde sa zgrcáva, tak Pumpkin Enzyme Mask vám perfektne pleť vyhladí. Peter Thomas Roth ešte tvrdí, že to vyhládza aj vrásky, ale to je pri chemickom peelingu vždy len zdanie, pretože sa zošúpe vrchná vrstva kože a vrásky na chvíľu zmiznú, ale nemá to trvalý účinok. Ale pomáha to teda obnovovať pleť tým, že sa odstránia odumreté bunky.

Pumpkin Enzyme Mask sa má naniesť v tenkej vrste na čistú pleť a potom vmasírovať krúživými pohybmi mokrými prstami, to je ten fyzický peeling, ktorý môžete vynechať, ak máte citlivejšiu pleť. Ja dosť často zabúdam na tie mokré prsty, ale bez nich to je dosť nepríjemné a drsné šúchanie, takže s anakoniec vždy spamätám. Pa nanesení sa má nechať pôsobiť 3 až 7 minút podľa citlivosti pleti, to pôsobia tie AHA kyseliny a enzýmy. Osobne by som si nenechávala dlhšie, aby ste si náhodou neublížili, minimálne zo začiatku. No a nakoniec samozrejme zmyť, výsledok je vyhladená jemná pleť, aj keď v prvom momente môže byť trochu začervenaná, malo by to celkom rýchlo zmiznúť. Takisto zlepšuje tón a štruktúru pleti, proste máte peknú obnovenú pleť. Vhodná je pre všetky typy pleti, okrem super citlivej, pri tej treba byť všeobecne opatrný s chemickým peelingom.

Textúra tejto masky mi propomína džem, aj farbou to pripomína džem a dokonca aj vôňou, akurát tento by ste naozaj nemali ochutnávať. Je to vlastne taký gél, nie je to tak lepkavé ako džem a sú v nej také veľmi jemné čiastočky, to sú tie kryštáliky oxidu hlinitého, ktoré zabezpečujú ten fyzický peeling. Pumpkin Enzyme Mask sa môže používať jeden až dvakrát do týždňa, ja ju používam skôr raz za týždeň. Ideálne je použiť ju večer, kedy má pleť čas sa cez noc upokojiť. Samozrejme, tak ako pri každom chemickom peelingu treba myslieť na to, že pleť je citlivejšia na slnko a používať ochranný faktor.



Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask je jedna z tých drahší masiek, ale je naozaj účinná a tiež príjemná. Navyše dostanete 150 ml, čo je naozaj veľa a vydrží vám to naozaj dlho. Takže, ak chcete investovať do príjemného chemického peelingu, určite odporúčam. Ak by ste chceli túto masku vyskúšať, tak mávajú také skvelé malé testovacie sady, v ktorých býva aj Pumpkin Enzyme Mask spolu ďalšími maskami od Peter Thomas Roth, celkom zaujímavá je Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask, napríklad takúto alebo takúto. Samotnú masku kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk. Ja musím ísť teraz niečo uvariť z tých tekvíc, ktoré som kúpila kvôli fotkám :D



#plet #pletova-maska #Peter-Thomas-Roth #exfoliacia #peeling

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com