REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic

21.11.2019 08:00


REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic som dostala od kamarátky v rámci výmeny kozmetiky, pretože jej smrdel :D Ja už som to viackrát hovorila, ale mám potrebu to napísať aj tu, exfoliačné kyseliny normálne smrdia a ak produkt s nimi vonia, je to najskôr vďaka parfumácii, takže ja radšej trochu smradu vydržím. Ale teda dobre pre mňa, jednoducho som prišla k toneru, ktorý som si aj tak chcela kúpiť a kamoška prišla k super paletke očných tieňov od tarte, win-win.



REN je taká čistá prírodná kozmetika a ich zloženia bývajú celkom inovatívne a iné. Inak to nie je ani v tomto prípade. Ready Steady Glow Daily AHA Tonic je síce exfoliačný toner s AHA kyselinami, viac o nich tu, ale neobsahuje kyselinu glykolovú, ktorá je síce najefektívnejšia, ale aj najdráždivejšia. Namiesto nej obsahuje oveľa šetrnejšiu kyselinu mliečnu. Ďalej výťažok z vŕby, čo je vlastne BHA kyselina salicylová, skvelá na uvoľnovanie pórov a čierne bodky. A nakoniec kyselinu azelaovú, ktorá síce nie je úplne exfoliačná, ale je skvelým pomocníkom pri rozjasňovaní pleti a tiež pomáha s pigmentovými škvrnami.

Okrem týchto kyselín v tomto toneri nájdete ešte nejaké ovocné výťažky, ktoré tiež pomáhajú s rozjasnením pleti ako napríklad mandarínkový olej, pomarančový olej a grapefruitový olej. Ako všetky tonery, aj toto je len vodička, ktorú je ideálne nanášať pomocou tampóna v úplne prvom kroku po vyčistení pleti. Stačí jedna pumpička na tampón a pretrieť si tvár, ale vyhnúť sa okoliu očí, nezabudnúť na krk.



Ready Steady Glow Daily AHA Tonic je vhodný pre všetky typy pleti, len citlivá si musí dávať pozor, tak ako pri všetkých kyselinách. Vzhľadom na zloženie môže byť extra prospešný pri problematickej pleti a takisto pri pigmentových škvrnách. Používať ho môžete ráno aj večer, dvakrát denne, ja osobne dávam prednosť použitiu len raz denne a to večer. Čo sa týka kombinovania s ďalšími účinnými látkami, dávala by som pozor pri séra s kyselinami a retinoidmi, viac o kombinovaní tu.



Čo sa týka tej vône, má taký kyselkavý zápach, ale nič strašné, rýchlo to vyprchá. Mne sa veľmi páči zloženie, na pleti je tento toner príjemný, ale keďže moja pleť je zvyknutá na kyselinu glykolovú, tak výsledok je u mňa menej badateľný, pleť je však určite jemnejšia a rozjasnenejšia. Pri pravidelnom používaní, ak vaša pleť nie je zvyknutá na super silné kyseliny, by ste výsledok mali vidieť do dvoch týždňov. Pár krát sa mi s týmto tonerom stalo, že ma v kombinácii s niektorými sérami štípal tak, že som si musela umyť tvár. Inak, ak vás kyseliny tak veľmi štípu, nesnažte sa to vydržať, určite si umyte tvár. Jemné štípanie, ktoré do pár minút zmizne je v pohode a dá sa očakávať, ale keď to veľmi páli a nedá sa to vydržať, určite zmyť. Myslím, že mne sa to stalo kvôli tým séram a nie tomuto toneru, respektíve sa mi podarilo zvoliť nevhodné kombinácie, stalo sa mi to asi dvakrát, keď som experimentovala so vzorkami. Pokiaľ som používala overené produkty, tak s Ready Steady Glow Daily AHA Tonic som vôbec nemala problém. Tento toner má úplne geniálnu fľašu s pumpičkou a vrchnákom, ktorý otvoríte jednou rukou, proste dokonalá fľaša na toner. Spotrebovať ho treba do 12 mesiacov od otvorenia.

REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic je fajn toner, aj keď nie môj najobľúbenejší, to zloženie kyselín je však celkom výnimočné a za rozumnú cena máte veľký objem so super fľašou. Určite stojí za vyskúšanie, obzvlášť, ak si nerozumiete s kyselinou glykolovou. REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic kúpite napríklad na lookfantastic.com, feelunique.com, cultbeauty.co.uk alebo na naturisimo.com.




#plet #toner #REN #aha #exfoliacia #peeling

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com