Saloos hydrofilný odličovací olej

09.04.2019 08:00


Základom starostlivosti o pleť je čistenie a v rámci toho poriadne a poctivé odličovanie. A na to sa mi najviac osvedčili oleje a balzamy, pretože žiadne obrúsky ani micelárna voda vám tak dokonale nerozpustia make-up a špinu, ako produkt na olejovej báze. Na výber je ich množstvo, odličovacích olejov aj balzamov a vedia byť veľmi príjemné, zároveň však aj veľmi drahé, ale keďže ich vlastne len spláchnete spolu so špinou do umývadla, tak nemá úplne význam do nich investovať horibilné sumy, preto sú podľa mňa skvelé hydrofilné odličovacie od Saloos za veľmi rozumnú cenu a dokonca máte na výber niekoľko vôní, takže vedia byť aj príjemne voňavé.



Zloženie nie je nič extra, ale je čisté, prírodné a funkčné. Základ všetkých Saloos odličovacích olejov je slnečnicový a sezamový OLEJ, potom sú tam nejaké stabilizátory, vitamín E a podľa typu oleja je tam pridaný aj nejaký esenciálny olej. Tých typov majú celkom veľa, dohromady 10, takže si tam určite nájdete niečo, čo vám bude vyhovovať. Ja mám Levanduľový, ktorý teda obsahuje levanduľový esenciálny olej a vonia veľmi jemne po levanduli, naozaj jemnúčko, nie je tam toho veľa. Takýchto voňavých majú viacej, medovku, ružové drevo, Ylang-Ylang a granátové jablko, všetky tieto sú vhodné pre všetky typy pleti. Jedine, ak máte pleť citlivú na esenciálne oleje, alebo veľmi citlivú pleť, tak by som sa im vyhla.

Majú však aj verziu pre citlivú pleť, to je naozaj super základný čistiaci olej a volá sa neutrálny, je tam len ten slnečnicový a sezamová olej, nutné stabilizátory a vitamín E. Potom majú ešte tri oleje vhodné pre mastnú a problematickú pleť, Tea Tree Manuka, Bergamont a Lemon Tea Tree. Posledný je Argan Revital, ktorý je úplne extra, lebo okrem zmesi esenciálnych olejov obsahuje ešte aj argánový olej, vďaka čomu má byť výživnejší, tento mám doma tiež. Argan Revital mne vonia tak čisto nijako olejovo, ako keby tam esenciálne oleje ani neboli, ale je tam ruža, levanduľa a lemon tea tree, takže, ak máte super citlivú pleť, tak ani tento nie je pre vás.



Osobne medzi tými dvoma, čo mám doma, levanduľový a argánový, nevidím rozdiel, prídu mi v zásade rovnaké a odlišujú sa len vôňou. Nemám vyskúšané všetky, ale myslím, že takmer všetky sú vhodné pre všetky typy pleti, s tým, že niektoré vám môžu vyhovovať o kúsok viac, to sa týka hlavne tých na mastnú pleť, ak máte mastnú a problematickú pleť.

Používanie týchto olejov je veľmi jednoduché, fungujú rovnako, ako všetky odličovacie oleje. Naniesť trochu na pleť, rozmasírovať a tým rozpustiť všetok make-up a špinu a potom zmyť. Ako pri všetkých takýchto produktoch máte dve možnosti, pridať pár kvapiek vody, tým sa olej premení na mlieko, ktoré ľahko zmyjete vodou, alebo namočiť uteráčik do teplej vody a zotrieť spolu so všetkou špinou. Ja osobne dávam prednosť druhej možnosti, ale je to jedno, záleží len na tom, čo vám vyhovuje viac. Saloos píše na obale v návode, že ich máte používať tak, že na vlhký tampón nanesiete pár kvapiek a vytvorenou emulziou si vyčistíte pleť, teda tampónom pretriete tvár. Toto mne osobne príde neefektívne a aj neekologické, ak nepoužívate tampóny, ktoré môžete oprať, ale ak vám to tak funguje a vyhovuje, tak je to samozrejme ok.



Úžasná je na týchto olejoch konzistencia, sú hodvábne jemné a tak akurát husté, ani príliš tekuté, ani príliš husté. Na pleti sú veľmi príjemné a skvele sa s nimi robí aj masáž tváre. Navrhnuté sú na odličovanie, ale ak vám to vyhovuje môžete ich používať aj na druhé čistenie, viac o double cleansing a o tom ako dokonale vyčistiť pleť vo videu nižšie.

Čo ale nie je úžasné na týchto olejoch je balenie a to je asi aj ich jediná chyba. Za prvé to, že napríklad v DM majú len tie najmenšie 50 ml balenia, ktoré nie sú veľmi výhodné, ale zase sú celkom praktické a malé, tie väčšie balenia majú na scojej stránke. A za druhé to dávkovanie, ja vždy vylejem priveľa, pretože to má relatívne široké hrdlo, z ktorého priamo lejete a mne to proste skoro vždy ubehne. Preto si tento olej prelievam do fľaštičky s pumpičkou, je to pre mňa tak lepšie. Fľašky sú inak sklenené a vrchnák majú plastový. Je to prírodná kozmetika, preto máte na obale vytlačený dátum spotreby, väčšinou je to tak rok, ale pri tých malých 50 ml baleniach, nie je problém ich za ten čas spotrebovať.

Saloos oleje kúpite napríklad v DM, tam však majú celkom obmedzený výber, určite ich nájdete v rôznych bio obchodoch a potom priamo na ich stránkach, kde majú aj väčšie balenia, 250 ml, 500 ml a 1 l, ktoré sú oveľa výhodnejšie. Saloos hydrofilné oleje sú skvelá a dostupná alternatíva, ak sa chcete vyhnúť minerálnemu oleju a dávate prednosť prírodnej kozmetike, určite stoja za vyskúšanie.






#plet #Saloos #odlicovanie #cistenie-pleti #odlicovaci-olej

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com