The Ordinary Buffet + Copper Peptides 1%

09.10.2018 08:00


To, že The Ordinary namiešali Buffet + Copper Peptides 1% bolo celkom prekvapenie a veľa ľudí na tento produkt nadšene čakalo, pretože peptidy medi majú povesť úžasnej látky, ale sú veľmi drahé. Deciem jeden taký produkt má, je to asi najdrahší produkt ich najdrahšej značky Niod, CAIS2 sa volá a stojí niečo cez 40 Eur za 15ml. Ja už som naňho x-krát pozerala, ale nikdy som sa ho neodhodlala kúpiť, lebo som si nebola istá, či to za to stojí, takže som bola celkom rada, keď prišli s Ordinary aleterantívou.



Prečo sa oplatí vyskúšať toto najdrahšie Ordinary sérum? Pôvodný Buffet bol síce fajn, ale neočaril ma natoľko, aby som si ho kúpila znova, ale vylepšenej verzii s peptidmi medi som nedokázala odolať, aj keď tá cena je na Ordinary produkt priam astronomická, stále je to však asi najlacnejší spôsob, ako vyskúšať peptidy medi. Takže, ak ste už niekedy pozerali na tieto zázračné modré séra, toto je naozaj najlacnejší spôsob, ako to vyskúšať. Na trhu nie je veľa produktov, ktoré by obsahovali peptidy medi a pri tých, čo sú, sa ceny pohybujú v desiatkach Eur, často sú dva až trikát drahšie ako toto od The Ordinary.



Buffet + Copper Peptides 1% je vlastne takmer to isté, až na pár drobností z konca zoznamu ingrediencií, ktoré nerobia veľký rozdiel, ako pôvodný Buffet. Čiže množstvo super účinných peptidov ako Matrixyl 3000, Matrixyl synthe'6, SYN-AKE, Relistase, ARGIRELOX, to sú všetko komplexy peptidov, plus je tam ešte Probiotic complex a to všetko v 11 pre pokožku priateľských amino kyselinách a niekoľkých formách kyseliny hyalurónovej. A teda v tejto modrej verzii sú ešte aj peptidy medi, konkrétne GHK-Cu (Copper Tripeptide-1).



A čo sú vlastne peptidy? Sú to aminokyseliny, to som vám pomohla, čo? Podstatné nie je to, čo sú, ale to, čo robia. Niekedy sa o nich hovorí aj ako o kozmetickom botoxe, pretože pomáhajú pleť zpevňovať, vyhládzať a vypínať a tým pádom aj redukovať vrásky, ale tiež pomáhajú s celkovým stavom pleti, zlepšujú jej hydratáciu a kvalitu, proste taká super látka a v tomto sére ich je naozaj veľa.

Ale sú tam ešte aj peptidy medi a to je už trochu iná šálka kávy. Peptidy medi sú totiž tri amino kyseliny zviazané s meďou, tá meď sú veľmi malé čiastočky, ktoré dokážu preniknúť do pleti, nie je to, že by tam plávali kúsky medi ani nič podobné. Peptidy medi sa prirodzene nachádzajú v ľudskom tele, hlavne plazme, slinách a moči. Na pleť majú množstvo priaznivých účinkov, sú protizápaľové a majú silné antioxidačné účinky, čím celkovo zlepšujú stav pleti a pomáhajú ju chrániť. Zlepšujú ochrannú bariéru, tým zabraňujú úniku vlhkosti a vďaka tomu, zlepšujú hydratáciu pleti. Tiež podporujú tvorbu kolagénu a tým vypínajú a spevňujú pleť. Pomáhajú aj s hojením rán a jaziev. Buffet + Copper Peptides 1% je proste koktejl super prospešných látok pre pleť.



Toto sérum má takú klasickú gélovitú konzistenciu séra, veľmi podobnú tomu pôvodnému Buffet, ibaže teda toto je modré, čo je celko sranda, ale nemusíte sa báť, pleť po ňom neostáva modrá, porovnávacie fotky sú nižšie. Je na báze vody, takže na pleť ide v prvých vrstvách starostlivosti a keďže je to celkom drahý špáz, tak ja ho dávam hneď po vyčistení na pleť, maximálne trochu toneru, aby sa naozaj do pleti dostalo, určite by som pod neho nedávala nič ťažké ako oleje a podobne. Používať ho môžete ráno aj večer, podľa toho ako vám to vyhovuje a vhodné je pre všetky typy pleti. Inak, čo sa týka obalu, klasická Ordinary sklenená flaštička s pipetkou, tentokrát tmavá, aby sa peptidy medi nepokazili.



Buffet + Copper Peptides 1% sa celkom dobre kombinuje, hlavne čo sa žmolkovania a vrstvenia týka, s čím mávajú niekedy Ordinary produkty problém, toto sérum to nerobí. Čo sa týka kombinovania s ďalšími účinnými látkami, tak Ordinary ho neodporúča kombinovať so silným vitamínom C, silnými kyselinami a antioxidantmi. Ja som ho väčšinou používala samotné, len s nejakým príjemným olejom na vrch a hydratačným krémom, úplne mi to stačilo.

Na pleti je celkom príjemný a rýchlo sa vpije, neostáva žiadna lepkavá vrstva, ani nič podobné a teda ani vám neostane modrá pleť. Má takú veľmi jemnú kyselkavú vôňu, ale to vlastne je taká čistá vôňa kozmetiky, žiaden puch ani smrad, ďalší z častých problémov Ordinary. Výsledok pri tomto sére neuvidíte hneď, chvíľu to potrvá, ale po čase si všimnete, že vaša pleť sa cíti fajn, je hladšia, hydratovaná a vypnutejšia. Na vyhladenie výraznejší a hlbších vrások to chce samozrejme dlhší čas, ale určite ich to zmierni.

Mne sa Buffet + Copper Peptides 1% veľmi páči, moja pleť je s ním v takej príjemnej pohode, žiarivá, svieža,vyhladená, hydratovaná a spokojná, nie je to niečo konkrétne, že funguje to na tento problém, ale je to také celkovo prospešné sérum pre pleť. Určite sa k nemu niekedy vrátim, lebo aj keď je na Ordinary produkt drahé, vlastne je lacné - 28,90 Eur a po tejto skúsenosti a skúsenosti s Alpha-H Vitamin B sérom sa asi plesnem po vačku a vyskúšam aj ten CAIS2. Kúpite ho na theordinary.com, BeautyBay.com, feelunique.com a CultBeauty.co.uk.






#plet #serum #The-Ordinary

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com