The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

25.07.2017 08:00


Uff, toto bude asi dlhé a pomerne dlho som to aj odkladala, ale už sa nedá inak. Niacinamide, také čudné slovo, popravde nebola som nijak očarená popisom na stránke Ordinary, keďže ho namixovali so zinkom, tak ho primárne odporúčajú na aknóznu pleť a mastnejšiu pleť, keďže pomáha s zmiernením tvorby kožného mazu. Nič z toho nie je môj hlavný problém, takže som samozrejme celkom váhala, ale po prečítaní niekoľkých recenzií, ktorá boli raz v superlatívoch, inokedy pomerne sklamané, som si povedala, že ho musí vyskúšať, že čo to je teda zač.

Už som to pár krát spomínala, že by som si priala, aby som v škole dávala viac pozor na chémii a celkovo, aby si mi tie chemické názvy lepšie držali v hlave, pretože ja ich neustále zabúdam a tak som teraz pri písaní tohto článku asi 4 krát objavila, že niacinamide je forma vitamínu B3. Je toto vôbec možné? Aj keď niacinamide znie super vedecky a super záhadne, trochu mystifikácie od Ordinary, myslím, že vitamín B3 je pre všetkých celkom zrozumiteľný termín. Všetci vieme, že naše telo potrebuje vitamíny a B3 normálne získavame z červeného mäsa, kuraťa, morky a rýb ako losos alebo tuniak, ale tiež aj zo zelenej listovej zeleniny ako paradajky a špargľa. Ak máte vyváženú stravu, tak by vášmu telu chýbať nemal, ale prečo môže byť užitočný na pleť?

Na Ordinary stránke sa píše, že niacinamide redukuje vyrážky, akné a upchaté póry, snáď to prekladám dobre. Plus v tomto sére je vysoká koncentrácia niacinamidu podporená zinkom a nejakou kyselinou (pyrrolidone carboxylic acid), ktorú nemám silu prekladať, aj tak by som to domotala, ktorá má pomáhať udržať v rovnováhe tvorbu kožného mazu. Ordinary teda namixovalo sérum, ktoré by malo byť prospešné pre aknóznu a mastnú pleť, ale vo všetkej úcte k Deciem a ich fantastickej marketingovej stratégii, toto strelili trochu mimo. Toto konkrétne sérum je namixované pre skôr mastnú a aknóznu pleť, preto pre ľudí s normálnou a suchou pleťou znie ako absolútne nevhodné. Lenže ja som si trochu pogooglila a zistila som, že vitamín B3 má oveľa viac účinkov ako len redukcia kožného mázu a protizápalové vlastnosti. V podstate je to pomerne všestraná ingrediencia užitočná takmer pre každého, takže ak nemáte práve mastnú pleť, stále môže byť pre vás toto sérum prospešné. Ja som ho vypotrebovala viac ako polovicu a musím povedať, že som nakoniec videla celkom veľký účinok.

Takže, čo všetko dokáže vitamín B3?

  • Zlepšuje imunitu pleti.

  • Zlepšuje ochranu pleti, pretože podporuje tvorbu ceramidov.

  • Vďaka zlepšeniu ochrany pleti, sa zlepšuje aj tolerancia na retinoly, takže celkom dobré je použiť niacinamide ako prípravu pred retinolom.

  • Redukuje začervenanie a podráždenie pleti, vďaka tomu, že zlepšuje jej ochranu.

  • Reguluje tvorbu kožného mazu.

  • Chráni pleť pred poškodením UV žiarením.

  • Zlepšuje hyperpigmentáciu a zabraňuje hyperpigmentácii a pigmentovým škvrnám.

  • Podporuje tvorbu kolagénu a tým zpevňuje pleť.

  • Zjemňuje vrásky.

  • Je to antioxidant, ktorý redukuje dopad oxidačného stresu a zlepšuje schopnosť pleti bojovať proti voľným radikálom.


Ha, ten zoznam je fakt dlhý a myslím, že niacinamide je skutočne zázračná ingrediencia, ktorá stojí za vyskúšanie. Ja už rovno hľadám ďalšie sérum s vitamínom B3 na vyskúšanie, voľba zatiaľ padla na Alpha-H Vitamin B Serum. Keď som pravidelne používala Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, tak som skutočne videla výsledky, teda nie v kontrole kožného mazu, to potvrdiť nemôžem, keďže ten problém nemám, ale mala som pocit, že moja pleť je menej citlivá, dobre vyživená, hydratovaná, aj keď samotné sérum nie je super hydratačné, ako keď použijete kyselinu hyalurónovú, ale skutočne asi pomáha udržať vodu v pleti. Dokonca som mala pocit, že celkom dobre pomáha aj keď sa mi začne tvoriť vyrážka, urýchli to a nie je to také dramatické. Niacinamide 10% + Zinc 1% má ľahkú gélovitú textúru, rýchlo a dobre sa vpije, takže sa dá fajn a ľahko kombinovať. Má takú typickú kozmetickú vôňu, nič nepríjemné ani výrazné, proste kozmetika. Môže sa používať ráno aj večer, ja ho najradšej používam na noc, ale použijem ho niekedy aj ráno. Inak, čo sa týka toho kombinovania, ja ho takmer vždy s niečím kombinujem, minimálne s krémom na noc. Často krát som mala tendenciu skombinovať ho s nejakým vitamínom C, ale vždy som sa spamätala, keďže priamo na stránke malo Ordinary upozornenie, že sa nesmie kombinovať s žiadnym vitamínom C, aspoň niečo si tá moja hlava deravá pamätá. Môže sa však používať na striedačku, preto som ho ja najčastejšie používala večer a ráno som siahala po Ascorbyl Glucoside Solution 12%. Neskôr som však natrafila na blog tohto úžasného chlapca, chemika, kde tvrdí, že by to nemal byť problém, ale aj tak som sa ešte nerozhodla to risknúť a skombinovať ich, aj keď mi to úplne dáva zmysel, pretože sa ich vlastnosti skvele dopĺňajú.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% stojí 5,9 Eur a kúpite ho napríklad na BeaUTYbAY.COM. Budem sa opakovať, ale najviac sa oplatí objednávať priamo na theordinary.com, viete si nakombinovať produkty od všetkých ich značiek, napríklad Niod, Chemistry alebo Hylamide, poštovné je zadarmo nad 25 Eur, neplatí sa clo, príde to normálne kuriérom, niekedy to trvá pár týždňov, pretože majú vysoký objem objednávok. Tiež viete Ordinary kúpiť aj na CultBeauty.co.uk.



#plet #serum #niacinamide #The-Ordinary

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com