Vichy Pureté Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil

19.03.2019 08:00


Toto bude short and sweet recenzia, akoby povedali Angličania, alebo to skôr hovoria Američania? To je jedno, inak som pôvodne napísala sweat namiesto sweet :D, krátke a upotené, no možno aj to. Na Vichy Pureté Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil toho zase až tak veľa nie je, preto to short, krátke a stručné, ale nie je to zlý produkt a hlavne je celkom dostupný.



Tento micelárny odličovací olej som kúpila už pomerne dávno, keď som robila veľké video s odličovacími olejmi, video nájdete pod textom a kúpila som ho vtedy hlavne preto, že to bola jedna z alternatív z lekárne. Olej je teda micelárny, čo mám pocit, že tam strčili len preto, že sú teraz micelárne vody celkom populárne a ľudia sa na to slovíčko chytajú. V podstate to znamená to isté, čo micelárna voda, teda, že sú tam micely, ktoré na seba skvele viažu nečistoty, akurát, že tu je to asi opačne, viac je tam oleja a miciel a menej vody, zatiaľ, čo v micelárnej vode je viac vody. Znamená to však, že na rozdiel od micelárnej vody, micelárny olej pleť nevysušuje a dobré je aj to, že ho musíte opláchnuť z tváre, pretože najväčšiu paseku robí micelárna voda vtedy, keď ju z tváre nezmývate.



Zloženie Vichy Pureté Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil nie je nijak zázračné, ani super. Hlavná zložka je minerálny olej, tu musím podotknúť, že neexistuje dôkaz, že minerálny olej je škodlivý, takže vám určite neublíži a už vôbec nie v prípade odličovacieho oleja, pretože ho zmyjete. Potom sú tam ďalšie látky, ktoré zabezpečujú mazlavosť a olejivitosť, ďalej je tam voda, no a najhviezdnejšia ingrediencia je kaméliový olej, ktorý je síce až úplne na konci, nejak extra veľa ho tam teda nebude, je to však celkom vzácny olej s priaznivými účinkami pre pleť ako napríklad hydratácia, vypnutie pleti, upokojenie a boj proti voľnými radikálom. No a nakoniec je tam ešte parfumácia, tento olej totiž celkom silno a výrazne vonia. Nie je to nepríjemná vôňa, ale celkom intenzívna a tak ľahko nevyprchá. Je to taká svieža kvetinová vôňa, ale ak teda nemáte radi parfumované produkty, alebo silnú parfumáciu, toto nebude pre vás. Konzistenciou je tento olej taký viac tekutý a vodový, ale stále je to olej, takže na pleti je príjemný a kĺzavý a fajn sa s ním robí masáž.



Vichy Pureté Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil sa používa úplne klasicky, nanesiete na suchú pleť pár pumpičiek, dve až tri, premasírujete, čím rozpustíte všetko make-up a nečistoty, podľa Vichy môže použiť aj na mihalnice a líčenie očí. Potom buď pridáte pár kvapiek vody a premeníte ho tým na mlieko a zmyjete nakoniec vodou, alebo namočíte uteráčik do teplej vody a zmyjete tým. Ja dávam prednosť uteráčiku a nakoniec vždy ešte trochu opláchnem pleť vodou. Tento produkt je ideálny na odličovanie, osobne by som ho veľmi na druhé čistenie nepoužívala, aj keď sa to samozrejme dá. Výsledok je pekne odlíčená a čistá pleť, ktorá ale nie je vysušená a napnutá, to je skvelé na odličovacích olej, že dokonale pleť vyčistia bez toho, aby ju zbytočne vysušili a podráždili. Tento odličovací olej je vhodný pre všetky typy pleti, s výnimkou super citlivej kvôli tej parfumácii. Fľaška je inak plastová, má objem 125 ml a veľmi dobrú pumpičku s vrchnáko, takže sa s ním dá aj cestovať. Spotrebovať sa má do 6 mesiacov po otvorení.

Vichy Pureté Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil je taký priemerný odličovací olej, svoju prácu spraví, ale inak nie je ničím zvlášť výnimočný, okrem toho, že je od celkom dostupnej značky u nás, ale zase nie je super lacný. Podstatné je, že vás naozaj dobre odlíči a pokiaľ vám nevadí výraznejšia vôňa, alebo ju dokonca máte radi, tak budete spokojní. Kúpite ho napríklad na lookfantastic.com.









#plet #Vichy #odlicovanie #odlicovaci-olej

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com