Zrkadlenie 18.12.2016

18.12.2016 18:00


Tento týždeň bol hlavne oskúšaní nových produktov, balení darčekov a vianočnom pečení. Hrala som sa hlavne s novou gélovou linkou od Bobbi Brown, ktorá je v úžasnej tmavo modrej farbe. Kvôli nej som si kúpila aj nový štetec od Zoevy na linky. A konečne som si kúpila novú zimnú bundu, chcela som ju s takou veľkou peknou kožušinou okolo kapucne, niečo v štýle Anna Karenina, ale zase je to overený Geox, s ktorým som v pohode vydržala teploty do -20 v Kanade.

Piekla som klasiku perníky, recept od svokry a vanilkové rožky, recept od babke, ale aj moju špecialitu tarts. Tarts s javorovým sirupom a pekanovými orechmi som zvykla kupovať, keď sme žili v Kanade. Sú to krehké košíčky plnené sladkou plnkou s javorovým sirupom a pekanovanovými orechmi. V Kanade ich kúpite v každých potravinách, sú naozaj vynikajúce, takže som sa ich naučila robiť, lebo mi občas chýbali. Recept je pomerne jednoduchý, keďže ho zvládam aj ja. Natočila som ho, ale nájdete ho aj nižšie spísaný.



Recept

Cesto
100 g hladkej múky
80g Hery
2-3 lyžice vody
štipka soli

Plnka
110ml javorového sirupu
85 g hnedého sukru
55g masla
1 vajce
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
štipka soli
pekanové orechy

Postup:
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a sformuje hladké a pružné cesto.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kolieska, ktoré vkladáme do formičiek na košíčky
Vymiešame 55 g masla a 85 g hnedého cukru na hladkú hmotu, potom pridáme javorový sirup, vajce, vanilkový extrakt a štipku soli. Vymiešame na jednoliatu zmes, nemusí byť úplne hladká.
Na dno každého košíčka dáme jeden pekanový orech a potom plníme plnkou. Na koniec na naplnené košíčky ešte naukladáme pekanové orechy.
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 45 min pokiaľ nie sú okraje košíčko jemne zlaté a plnka na vrchu skaramelizovaná.




Môže vás zaujať

Môj obchod

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com