Pobrexitové nákupy

21.01.2021 08:00


UPDATE 5.12.2022 Najnovšie informácie nájdete tu

Kopia sa mi v správach otázky ohľadne nákupov z Veľkej Británie, tak vám sem dám výcuc, čo majú obchody na stránkach a prípadne budem aktualizovať, ak z niektorého objednáM. Asi sa to bude ešte veľakrát meniť, kým sa to utrasie, navyše momentálne dodacie lehoty komplikuje ešte aj pandémia, takže ak od niekadiaľ niečo objednáte pripravte sa na niekoľko týždňové čakanie.

Ak máte nejaké špecifické alebo dodatočné otázky obráťte sa priamo na obchody, ktoré vám daju najpresnejšiu a najrýchlejšiu odpoveď. Rovnako ohľadom problémov s objednávkami alebo doručením je najlepšie obrátiť sa priamo na obchod. Toto je len informačné zhrnutie a nemusí byť aktuálne a správne.

Cultbeauty.com spravili EU verziu obchodu, kde máte ceny v eurách, treba ísť na Cultbeauty.com, nie Cultbeauty.co.uk. Nemajú žiadne ďalšie poplatky, teda žiadne clo ani DPH. Ak sa od vás budú vyžadovať poplatky máte kontaktovať customer service. Doručenie momentálne môže trvať dlhšie a aktuálne nie je možnosť DHL Express. Viac tu.

SpaceNK.co.uk má rovnako stránku už aj v eurách, rovnako je DPH zahrnuté v cene, ak budete platiť clo máte kontaktovať zákaznícky servis, snažia sa zariadiť doručovanie tak, aby sa clo neplatilo. Momentálne môže duročenie trvať dlhšie. Ja som objednala pred viac ako týždňom a zásielka je stále kdesi na ceste. Viac nájdete tu UPDATE 22.1.2021 včera mi prišiel balík cez DHL express a vypýtali si 25 eur, čo bolo 10 eur clo a 15 eur poplatok pre DHL za to, že vybrali clo, písala som na customer servis a zatiaľ čakám na odpoveď.

Feelunique.com rovnako objednávky by nemali byť zaťažené DPH a clom, nemajú to síce na stránka, ale ak sa vám to náhodou stane, tiež by som kontaktovala zákaznícky servis. Rovnako sú dodacie lehoty dlhšie, kvôli pandémii. Viac nájdete tu.

Lookfantastic.com má sklady aj v EÚ, takže obejdnávky sú bezproblémov, v prípade, že nejaký produkt posielajú zo skladov v GB, tak by malo byť clo aj DPH zaplatené. Ak ste to náhodou nezaregistrovali, tak majú aj CZ verziu eshopu. Viac nájdete tu.

Deciem.com vrátanie The Ordinary, doručujú bezproblémov, nepredpokladajú poplatky, ak sa vyskytnú budú zaplatené Deciem. Zase namjú to na stránke, ale, ak budete mať problém, kontaktujte ich zákaznícke centrum. Viac nájdete tu.

Dr Sam's momentálne nedoručuje, hľadajú možnosti. Viac nájdete tu.

Merumaya preverujem, nemajú na stránke nič.

Beautybay.com rovnako by to malo byť bezproblémov, zase pokiaľ nejaké nastanú kontaktujte ich zákaznícky servis. Očakávajte omeškanie zásielok, ja som obejdnala medzi sviatkami a až teraz vo štvrtok by mala prísť. Viac nájdete tu, momentálne inak doručujú cez Slovenskú poštu.

Naturisimo.com malo vždy v podmienkach, že clo a DPH neriešia, je to na zákazníkovi, takže momentálne, kým sa to utrasie sa vám môže stať, že budetemusieť extra platiť, overila by som si to ešte priamo s ich zákazníckym servisom, ak si chcete od nich objednať.

Obchody, ktoré sú v EÚ a nemusíte nič z tohto riešiť nájdete tu.






Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com