Zrkadlenie 16.9.2018, alebo prečo zo mňa nikdy nebude správny bloger

16.09.2018 19:00


Celé leto sa mi nepodarilo vyplodiť zrkadlenie, ani nie preto, že by sa nič nedialo, ale preto, že ja jednoducho nemám potrebu zdielať všetko. Proste mi to príde čudné a zbytočné, asi je to tým, že som so sociálnymi sieťami nevyrástla, mladším ročníkom to asi ide automaticky. Možno je to aj tým, že nemám extrémne extrovertnú povahu, nemôžem povedať, že by som bola introvert, ale nie som ani extrovert, som tak niekde v strede. Tiež nie som ani narcis, aj keď to znie strašne čudne, keď si uvedomíte, čo všetko tu zdielam, ale pravda je taká, že nezdielam zase až tak veľa. A tiež mi to často príde ako strata času a dosť neužitočná vec. No a na hlavnejší dôvod asi je, že ja chcem daný moment žiť a nie ho dokumentovať, celkovo to u mňa platí o živote. Jednoducho, keď predo mňa v reštaurácii postavia tanier, tak ja začnem jesť a posledné, načo myslím, je fotka. Keď som na krásnom mieste, tak si vychutnávam to miesto a ľudí, s ktorými som a vôbec nemyslím na to, ako super by to vyzeralo na Instagrame a kde by som mala zápozovať, popravde ma pózovanie, ale že nenormálne nebaví.

Občas si aj hovorím, že by som mala zdielať viac, ale proste to nejde. Dokonalý príklad sú fotky z letiska a lietadla. Dosť často, keď idem na letisko si poviem, že by som asi aj mala, ale ako niekto, kto lieta viac, ako by mu bolo milé, to totálne nechápem. Všimli ste si inak, že málokto fotí vlakové stanice, alebo dokonca autobusové, ale letiská vidíte stále, pritom to je tak strašná nuda, všetky letiská vyzerajú viac menej rovnako a internet naozaj nepotrebuje ďalšiu fotku krídla s oblakmi, fakt nie. No a toto sú asi hlavné dôvody, prečo zo mňa nikdy nebude ten správny bloger, ale občas zo seba asi dostanem aj Zrkadlenie aj s pár nekozmetickými tipmi, takže tú sú uplnulé dva mesiace z Instagramu.



Najintezívnejšie som posledné dva týždne riešila kvapkajúcu vodu zo stropu, to je ten kýbel na fotke vyššie, ak ma sledujete na Instagrame, tak se to asi videli. Ale teda susedia nad nami mali niečo s odtokmi v kúpeľni a prejavilo sa to tak, že nám v chodbe zo svietidiel kvapkala voda, strašná sranda to bola, čo vám povie. Týždeň nám tu totiž kvapkala voda do dvoch kýblov a ja vďaka tomu už plne chápem, čo znamená kvapká ti na karbit. Najzaujímavejšie na tejto situácii bol fakt, že naša budova má platenú firmu, ktorá má prísť ASAP, keď sa niečo stane, no a tejto firme trvalo 6 dní, kým prišla riešiť, že nám kvapká zo stropu. Keď mi ešte raz niekto bude rozprávať ako super je v Nemecku a aký sú Nemci efektívny, tak už asi začnem, hmm no neviem, čo, ale pekné to nebude... Toto je jedna z výhod emigrácie, že pochopíte, že nikde na svete nie je všetko dokonalé, že žijeme vo falošných predstavách o iných, ale aj vo falošných predsudkoch. Nemyslím si, že Nemci sú zlí, tak ako si to nemyslím o nikom. Život mimo Slovenska ma naučil, že nič nie je len čierne, alebo len biele, že ľudia sú rôzni všade a to mi dáva obrovskú slobodu a nadhľad. Ale aby som to zhrnula, už nám nekvapká, všetko v pohode.

V minulom zrkadlení som vám písala o kaderníckom salóne, čo som vyskúšala a tentokrát, keď som bola koncom v augusta v Bratislave, tak moja kaderníčka mala zase dovolenku a ešte mali aj dovolenku v tom salóne, čo som vyskúšala v júli, takže som bola nútená vyskúšať ďalší. Tentokrát padla voľba na KDRKO, musíte sa tam na rozdiel od Jean Louis David objednať, ale majú super online systém. Ja som bola na Karpatskej a starala sa o mňa Naďa a výsledok bol naozaj super. Ak hľadáte dobrý salón určite odporúčam vyskúšať, majú ešte jednu pobočku na Karadžičovej.

Ďalší tip mám na nový obchod - amazingy.com, ktorý som objavila, v Berlíne majú aj predajňu, ale sú hlavne online shop a majú skvelý výber prírodnej kozmetiky. Odtiaľ mám aj túto cestovnú verziu Josh Rosebrook Hydrating Accelerator, ktorý je proste geniálny, majú fajn poštovú politiku a posielajú aj na Slovensko.

Ďalšia vec, ktorú som testovala toto leto, je hodvábna obliečka na vankúš, aby sa vám nerobili vrásky, otlaky od vanúška a nelámali vlasy. Hodváb je tiež skvelý v tom, že nevpije krémy a ďalšiu starostlivosť, tak ako bavlna, takže viac ostane tam, kde má a teda na vašej tvári. Ale to najpodstatnejšie, takáto obliečka vôbec nemusí byť super drahá, ja mám svoju z Amazonu a stála 15,99, keď pogooglite nájdete veľa takýchto, aj v iných farbách. Naozaj to funguje a stojí to za vyskúšanie.

V lete som znova prečítala celú sériu z antického Ríma od Katie Quinn, tentokrát v správnom poradí a všetky v origináli a musím povedať, že ak chcete niečo oddychové, ale príjemne zaujímavé a historické, toto sú skvelé knižky, naozaj dobre napísané. Druhá kniha, ktorá sa mi veľmi páčila, bola The Mistress of Paris od Catherine Hewitt. Je o jednej z najznámejších a najúspešnejších kurtizán 19. storočia, nesmierne zaujímavý pohľad do života žien vtedy a do toho, aké mali možnosti. Inak táto konkrétna kurtizána bola aj inšpiráciou pre Nanu od Emile Zola. Ja mám veľmi rada knihy o zaujímavých a silných ženách, o ktorých vám určite nepovedali na hodinách dejepisu.

Zo seriálov sa mi v poslednej dobe najviac páčil Atypical o autistickom chlpacovi, naozaj super, vtipné, ale aj veľmi poučné a už má dve série. A druhý je Disenchantment, veľmi vtipná rozprávka o nie celkom klassickej princeznej Obidva sú inak z Netflixu. A inak konečne som videla Far From A Madding Crowd a bolo to skvelé, asi si musí prečítať aj knihu.






#zrkadlenie

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com