Apivita Sea Lavender a Deep Cleansing Green Clay Face Mask

12.12.2017 08:00


Otestovala som prvé dve masky Apivita z tej veľkej várky, čo som si objednala a musím povedať, že som znova ešte len viac nadšená z tejto značky. Ako prvé na vyskúšanie som si vybrala kombináciu čistiacej a hydratačnej masky - Green Clay a Sea Lavender. Zvyknem si takto dávať dve masky po sebe a takáto kombinácia celkom dáva zmysel.

Ako prvé so použila čistiacu masku s Green Clay, čo je zelený íl a teda je skutočne zelená, takže vyzeráte tak trochu ako Shrek. Maska má veľmi hustú, ale jemnú a hladkú konzistenciu a veľmi ľahko sa rozotiera. Používa sa klasicky, nanesiete na čistú pleť, necháte pôsobiť 10 minút, za ten čas zaschne, ale nestvrdne, dá sa celkom hýbať tvárou. Má veľmi príjemnú jemnú vôňu medu, respektíve propolisu, jemne medovú a sladkú. Trochu ťažšie sa zmývala, normálne vezmem namočený uteráčik a maska sa rozpustí, pri tejto to veľmi nešlo, takže som musela normálne vodou a občas odpadávala v takých kusoch, ale nie je zlupovacia, len tak pevnejšie drží, ale nemusela som nejak extra šúchať pleť, takže to nie je až také strašné.

Kľúčové ingrediencie sú:

  • Zelený íl samozrejme, čistí do hĺbky, odstraňuje nečistoty, nadbytok kožného mazu, sťahuje póry a tiež zabraňuje vzniku čiernych bodiek.

  • Propolis a mydlica lekárska majú antiseptické účinky.

  • Organická šťava z aloe, pšeničné proteíny a organický výťažok z harmančeka zjemňujú pleť.

  • Slnečnicováý olej pleť omladzuje a zanechá ju vláčnu.

  • Organický levanduľový esenciálny olej má upokojujúce a regeneračné účinky.

A samozrejme voda je nahradená výťažkom zo zeleného čaju.

Napriek tomu, že je určená pre mastnú a zmiešanú pleť, ani moju suchú nevysušila, stiahla všetok maz, to áno a to je skvelé pre mastnú pleť, ale nemala som pocit suchej pleti, skôr takej vyhladenej, vyživenej ale zmatnenej. To najlepšie je, že neskutočne čistí póry a eliminuje čierne bodky, taký výrazný efekt má tuším len GlamGlow, ten biely, ktorý teda stojí niekoľko násobne viac a efekt nie je veľmi trvácny. Táto Apivita maska je však oveľa príjemnejšia na pleti a oveľaaa lacnejšia, fakt skvelá.

No a po tejto super čistiacej som si capla ešte hydratačnú s morskou levanduľou. Ja som si inak myslela, že to je nejaká špeciálna levanduľa vylovená z mora, ale to je levanduľa, ktorá rastie na pobreží. Zaujímavé je, že tam tú levanduľu ani nie je veľmi cítiť, tá vôňa je takmer totožná s Prickly Pear (opuncia) maskou od Apivity. Je to veľmi jemná a svieža, skôr ovocná vôňa. Ale táto maska má narozdiel od Prickly Pear oveľa hustejšiu konzistenciu, vďaka bambuckému maslu. Tá textúra je veľmi príjemná a hustá, ľahko sa rozotiera, príjemná na pleti. Zase sa používa klasicky, na čistú pleť, v celkom hrubej vrste, nechať pôsobiť 10 minút. Výsledok je krásne hydratovaná vypnutá a vláčna pleť.

Kľúčové ingrediencie sú:

  • Morská levanduľa, ktorá hydratuje do hĺbky, podporuje tvorbu kolagénu a omladzuje pleť.

  • Patentovaný propolisový extrakt, ktorý poskytuje pleti antioxidanty a tým chráni pleť pred nepriaznivým vplyvom prostredia a predčasným starnutím.

  • Organický nechtíkový olej a repkový olej poskytujú hydratáciu.

  • Levanduľový esenciálny olej upokojuje pleť.

  • Ružový esenciálny olej pleť hydratuje.

Rovnako ako pri tej čistiacej maske vodu nahradili výťažkom zo zeleného čaju.

Táto maska je veľmi príjemná a super hydratačná, ale úprimne nevidím veľké rozdiely medzi touto a tými dvoma predchádzajúcimi (recenzia tu), možno je v tejto niečo na bunkovej úrovni vďaka tým antioxidantom, ale to posúdiť neviem. Inak je vhodná pre všetky typy pleti, ak však chcete niečo ľahšie, gélovitejšie, tak tá s Aloe Vera je skôr pre vás.

Ešte by som chcela k tým sáčkom, normálne bývajú masky v takýchto sáčkoch, neskutočná osina v zadku, zle sa s nimi manipuluje, zle sa maska vyberá, potom je to všade, no proste celé zle. Apivita má však toto zvládnuté úplne na jednotku, sáčky sa ľahko oddeľujú, ľahko otvárajú, pozdĺž dlhšej strany a vlastne utrhnete celú tu stranu, takže máte takú kapsičku akokeby, z ktorej viete ľahko vybrať jedným prstom potrebné množstvo a dobre sa ten sáčik aj drží v ruke, lebo má akurátnu veľkosť. Akože vážne práve som napísala celý odstavec o sáčkoch, takže sú fakt super.

Celkovo tieto masky sú super, ja sa nesmierne teším, keď vyskúšam ďalšie a tú čistiacu si určite kúpim veľké balenie. Kúpite priamo na Apivita - Sea Lavender a Green Clay.



#plet #Apivita #pletova-maska #hydratacna-maska #cistiaca-maska #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com