Clinique Fresh Pressed Vitamin C a Vitamin A

01.07.2021 08:00


Toto ma čakal relatívne dlho v šuflíku, lebo som ich chcela používať spolu, tak ako boli navrhnuté a nejaký čas som kvôli tehotenstvu nemohla. Fresh Pressed je rada, ktorá je založená na čerstvosti, funguje to tak, že kľúčové ingredienciu sú v prášku, vďaka čomu dokážu byť maximálne čerstvé a potentné. Z tejto rady som si veľmi obľúbila čistiaci prášok, recenzia tu, takže ma prirodzene lákali aj tieto séra, alebo boostre ako ich volá Clinique.



Ja som si kúpila systém deň/noc, teda vitamín C/ vitamín A, ale kúpite ich aj samostatne. S týmto systémom by ste mali dosiahnuť maximálne výsledky. Rozjasnenie a ochrana antioxidantov v podobe vitamínu C na deň a antiaging, vyhládzanie vrások, pigmentové škvrny a podobne vo forme vitamínu A/retinolu na noc. Mne to dohromady vyšlo asi na mesiac používania, jedna ampulka mi vyšla na cca týždeň a pol, medzi ampulkami som si dala týždeň pauzu. Ak chcete maximum, tak by ste si mali 2-3 krát kvapnúť a vydrží vám to týždeň, ale používať sa dajú až 2 týždne, buď keď ich chcete striedať, alebo používať menej.



Výsledok po tom mesiaci bol fajn, pleť rozjasnenejšia, oddýchnutejšia a myslím, že aj trochu pevnejšia. Vôbec ma ten retinol/vitamín A nedráždil, žiadne začervenanie, ani vysušená pokožka, takže celkom fajn, ale popravde znova by som si ten vitamín A nekúpila, nie je zlý, ale existuje množstvo lepších alternatív. Vitamín C by som si znova kúpila, lebo takto čerstvý v prášku je občas fajn.



V obidvoch sa nachádza aj silikón, čo ma celkom prekvapilo, lebo z nich nemala taký pocit, ale snáď ta pre niečo je, normálne v sérach nemám rada silikón podľa mňa je to zbytočné.Ten vitamín A okrem retinolu, ktorý je tam 10%, obsahuje aj kyselinu salicylovú, výťažok z pupalky, kofeín, rôzne výťažky z rias a výťažok zo šalvie. Vitamín C obsahuje k kyselinu askorbovú, čo je najúčinnejší vitamín C v koncentrácii 10% a okrem toho glycerín, skvalán, kyselinu hyalurónovú a rôzne výťažky z ovocia a rias. Pri tom vitamíne C aj veľmi rýchlo uvidíte, že to treba spotrebovať rýchlo, lebo začne oranžovieť, čo znamená, že oxiduje. Na vitamíne A to vidno nie je.Na ampulku si môžete aj zapísať dátum otvorenie, je tam na to špeciálne okienko.



Jedna ampulka je teda určená na týždeň, má 8,5 ml a mali by ste ju do dvoch týždňov spotrebovať. Aby ste aktivovali vitamín v ampulke musíte vypustiť prášok do tekutiny stlačením zásobníka a potom 15 sekúnd pretrepať. Pri dávkovaní sa potom tiež stláča ten zásobník, čo je vlastne taký gumený klobúčik a ide to celkom ľahko, pred každým použitím treba zase pretrepať. Na jedno použitie potrebujete tak 2 až 3 tie stlačenia.



Clinique tvrdí, že to máte zmiešať s hydratačným krémom, ale mne to príde zbytočné, ja som si to buď nanášala priamo, na vyčestenú pleť, pripravenú tonerom, prípadne na hydratačné sérum a potom som pokračovala krémom. Retinol by ste mali používať na noc a v prípade, že používate vitamín A, určite nezabúdajte na každodennú ochranu pred slnkom, ale to by ste nemali aj tak ;). Clinique Fresh Pressed Booster sú vhodné pre každý typ pleti, pokiaľ ju nemáte extrémne citlivú a reaktívnu. Vitamín A je celkom fajn štartovací retinol, ale ak ste nikdy predtým retinol nepoužívali, tka by som si jednu ampulku natiahla na 2 týždne.



Celkovo, ak chcete v zásade niečo jednoduché, nad čím nemusíte rozmýšľať a zároveň dopriať pleti maximálnu antiagingovú starostlivosť tie séra/boostre sú skvelé. Cena je relatívne vysoká, na to, ako dlho to vydrží, ale predávajú aj mini skúšobné dvojbalenie, plus je tam benefit toho, že je to naozaj čerstvý vitamín, ale o to nestabilnejší zase. Ak máte radi Clinique, tak sa vám to bude páčiť, ak nie, tak existuje množstvo alternatív vitamínu C aj retinolu, len tieto sú také zábavnejšie. Clinique Fresh Pressed Vitamin C a Vitamin A kúpite napríklad na feelunique.com, lookfantastic.com, Douglas.sk alebo na beautybay.com.






#plet #serum #Clinique #vitamin-C #retinol

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com