Davines Ol starostlivosť o vlasy

11.06.2019 08:00


Po Davines som poškulovala celkom dlho, konkrétne po tejto Ol rade, až ma nakoniec presvedčila Tina, že naozaj stojí zato. Podarilo sa mi vtedy kúpiť rovno celú radu na vlasy v celkom výhodnom darčekovom balením, šampón, masku, ktorú oni volajú kondicionér a All in One Milk, čo mliečko v spreji, ktoré sa neoplachuje. Majú z tejto rady ešte aj nejaké produkty na starostlivosť o telo a aj olej, ktorý sa dá použiť na vlasy.


Davines má celkom veľa produktov a ja časom asi vyskúšam aj iné, ale táto Ol rada je výnimočná obsahom oleja roucou, ktorý sa získava zo semien plodov stromu Annatto alebo Bixa Orellana, po slovensky Orelánik farbiarsky, inak nájsť niekedy preklady týchto exotických rastlín je celkom fuška. Tento strom rastie hlavne v Amazonskom pralese a domorodci ho využívajú rôzne, ale tiež využívajú aj olej z jeho semien na ochranu kože a vlasov. Tento olej je totiž bohatý na beta-karotény a kyselinu elagovú a množstvo ďalších antioxidantov.

Vďaka obsahu týchto látok roucou olej vlasy chráni pred slnečným žiarením a tiež je antibakteriálny a antiseptický, čo je skvelé pre vlasovú pokožku. Pomocou obsahu beta-karoténov chráni prirodzenú farbu vlasov a tiež podporuje tvorbu melanínum, ktorý je zodpovedný za sfarbenie vlasov, takže teoreticky môže zabrániť šedinám, ale nie sú na to dôkazy. A na vrch tohto všetkého vlasy úžasne hydratuje, vyhládza a dodáva im lesk. Roucou olej obsahuje celá Ol rada, ale popravde netuším, koľko presne ho tam je, keďže je často až na konci zloženia, napriek tomu sú tieto produkty úžasne vyživujúce a hydratujúce pre vlasy a stoja za vyskúšanie, hlavne, ak máte suché vlasy.



Používanie šampónu aj masky je absolútne bežné, šampón na mokré vlasy naniesť, napeniť a zmyť, prípadne opakovať, ak treba. Konzistenciou je šampón pomerne tekutý a keďže fľaša má celkom široké hrdlo, tak občas vylejem viac, akoby som chcela. Inak fajn pení, aj keď je bez SLS a ľahko sa vymýva. Kondicionér, ktorý je ale podľa mňa maska, lebo je v kelímku a ešte k tomu má aj super hustú konzistiu masky, sa takisto používa úplne bežne, naniesť do uterákom osušených vlasov a nechať pôsobiť 2 až 3 minúty, potom zmyť. Táto maska/kondicionér je super výživná a hydratačná a mám ju radšej ako ten šampón, ktorý je taký, že fajn, ale maska je top.



Po použití sú vlasy super hladké, lesklé a neskutočne vyživené a hydratované. Nie je to objemová dvojica, ale tiež vlasy nezaťažuje, ani nie sú nejak extra spľasnuté, dokonca, keď ich vyfúkam a použijem All in One Milk, tak majú aj celkom pekný objem, len nevydrží nejak super dlho. Ak teda hľadáte extra objem, toto nebude úplne pre vás, ak však hľadáte super výživu pre zničené vlasy, s ktorými si neviete rady, tak toto je skvelé.



Čo je trochu mínus pre mňa, ale naozaj len mini mínus je vôňa. Pre mňa osobne je taká zvláštna, nie je odporná, ale je taká zemitá a celkom ostrá pre môj nos, viem ju však prežiť, lebo inak je táto starostlivosť o vlasy božská. Neviem presne čím je spôsobená, či tým roucou olejom, alebo je to špeciálna vôňa, ktorú tam dávajú naschvál, keďže v zložení všetkých troch produktov je aj parfumácia, ale teda je to celkom špecifická vôňa, ak máte citlivejší nos. Nevydržíš však vo vlasoch dlhšie ako 24 hodín, aj to je ku koncu už veľmi slabá.

Z celej tejto rady sa mi páči najviac All in One Milk, čo je také mliečko v spreji. Má robiť všetko, preto All in One, všetko v jednom, nedodá síce extra objem, ale trochu hej. Hlavne však, vlasy krásne uhladí a preto je skvelé na vlasy, ktoré sa neskutočne sukujú a zamotávajú ako moje. Celé táto rada je skvelá na také vlasy, keďže ich super uhladí. Tiež vlasy hydratuje, chráni, vyživuje a dodá im lesk a malo by aj predĺžiť výdrž účesu, čo som osobne úplne nepozorovala, ale inak je fakt super. Tým, že rieši tak veľa problémov naraz, tak je fajn na cestovanie, stačí vám jeden produkt.



Je to sprej a treba ho pred použitím poriadne pretrepať, aj keď sa to nepíše na obale, lebo sa ten ťažší obsah, neviem, čo presne, lebo to nie je priehľadné, usádza dole, niekto mi to aj písala na YT k videu o mojej aktuálnej starostlivosti na vlasy, nájdete ho nižšie. Konzistenciou je to taký veľmi ľahký nie veľmi tekutý gélik, keď si ho nastriekate na ruku, napríklad. Obsahuje okrem roucou oleja aj panthenol, ktorý úžasne vlasy hydratuje. Používa sa jednoducho proste nastriekate do uterákom vysušených vlasov, kam potrebujete, môžete ho používať aj ku korienkom, keďže vlasy vôbec nezaťažuje, takže je vhodné pre všetky typy vlasov, aj jemné ako moje. Inak je vo fajn fľaške so skvelým rozprašovačom.



Ja Davines Ol radu striedam s objemovou radou od Christophe Robin podľa toho, čo moje vlasy potrebujú, ak im chcem dopriať extra výživu, tak siaham po Davines, ak chcem super objem, ktorý mi vydrží niekoľko dní, tak je to Christophe Robin. Davines Ol rada je podľa mňa úplne skvelá hlavne na zničené, suché, dehydrované vlasy, úplne ideálna na letnú dovolenku k moru a určite stojí za vyskúšanie. Zo všetkých týchto troch produktov majú aj malé cestovné balenie. Davines majú napríkald na CultBeauty.co.uk, ale neposielajú odtiaľ na Slovensko, Davines má totiž nejakú zvláštnu politiku, čo sa týka distribúcie, najbližšieho distribútora nájdete na ich stránkach, nájdete ich aj na Amazone.






#vlasy #Davines #sampon #maska-na-vlasy #kondicioner #sprej-na-objem-vlasov

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com