Dulcia očné krémy

02.05.2019 08:00


Asi pred rokom som si zabudla na návštevu Bratislavy zbaliť očný krém a keďže akurát mali celkom novo v DM Dulciu, tak som proste naklusala tam a kúpila si očný krém Sedmokráska, ktorý je celkom univerzálny na deň aj na noc a pre všetky typy pleti, proste ideálne riešenie. A keďže ja nič nerobím polovičato, tak som si o pár mesiacov neskôr kúpila aj ich očný krém s kofeínom, aby som vám vedela spraviť kompletnú recenziu.



Ten s kofeínom je určený vyslovene na noc, aj keď nič sa nestane, ak ho použijete cez deň, len tá konzistencia nie je úplne vhodná na deň, hlavne, ak sa chcete líčiť. Je to oveľa intenzívnejší krém, teda vlastne až balzam a je určený hlavne na opuchy okolo očí, takže po tomto by som siahla, ak vás trápia naozaj veľké opuchy. Ak však opuchy nie sú váš najväčší problém, tak by som siahla po tom so sedmokráskou, ktorý by mal tiež zmierňovať aj opuchy, ale je univerzálnejší a ľahší.



Očný krém so sedmokráskou, ten ružový, je hydratačný, spevňujúci a rozjasňujúci. Obsahuje extrakt z kvetov sedmokrásky, ktorý má pleť rozjasňovať a pôsobiť proti pigmentovým škvrnám. Okrem toho obsahuje marulový olej, ktorý pleť skvele vyživuje a hydratuje. Ďakšie zložky, Aloe Vera a ružová voda, pleť hydratujú a upokojujú. Okrem toho obsahuje napríklad aj olej z mrkvových semien, ktorý je nesmierne bohatý na antioxidanty a pleť krásne rozjasňuje. Celkovo veľa ingrediencií v tomto kréme je bohatých na antioxidanty, takže jemné očné okolie aj skvele chráni pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi. Ďalej je v sedmokráskovom krém skvalán, super hydratačná zložka, vitamín E a vitamín F a tiež šípkový olej, prírodný zdroj provitamínu A, teda retinolu. Dulcia je prírodná kozmetika takže krém je 100% prírodný a 85% zloženie je z bio produkcie.



Konzistencia je super ľahučká a veľmi príjemná, veľmi rýchlo sa vpije a skvele sedí pod make-upom. Vôňa je veľmi jemná a taká Dulciovská by som povedala, trochu tam cítiť ružovú vodu a potom tam presakujú asi tie oleje, ten z mrkvových semien asi najviac a tiež je tam Ylan-ylang olej, ktorý je tam asi ako parfumácia, keďže je na konci a je ho celkom cítiť.



Používanie je jednoduché, malé množstvo asi veľkosť malého hrášku jemne vklepať, alebo vmasírovať do očného okolia. Môžete ráno aj večer. Aj keď je tento krém veľmi príjemný, ja som nezaznamenala žiadny super efekt okrem hydratácie. Aj keď pri očných krémoch sa to veľmi ťažko posudzuje a u každého môže fungovať inak, u mňa teda kruhy pod očami neriešil vôbec, hydratácia však bola exceletná. Povedala by som, že tento krém je fajn, keď máte 20 a nepotrebujete nič extra, alebo keď máte očné okolie v pohode, teda netrápia vás výrazné kruhy alebo opuchy pod očami a stačí vám hydratácia, vtedy je super.



Očný krém s kofeínom by mal byť oveľa ťažší kaliber a ťažší teda je, aspoň, čo sa týka konzistencie. Mal by hlavne sťahovať opuchy, lepšie prekrviť očné okolie, takže pôsobí sviežejšie, zmierňovať kruhy pod očami a samozrejme pleť vyživovať a hydratovať. Je fakt super hustý a olejovitý, takže nič pre tých, čo nemajú radi mastný pocit na pleti. Cítite ho totiž na pleti ešte aj ráno, taký je hustý, naozaj naňho viac sedí pomenovanie balzam ako krém. Táto konzistencia však môže robiť celkom problém, totiž, ak sa vám takýto hutný krém dostane do očí a ak je očný, tak je celkom veľká šanca, že sa do očí dostane, tak môže napriek svojmu zloženiu opuchy skôr zhoršiť, alebo spôsobiť, preto si myslím, že nebude úplne pre každého. Navyše vonia celkom intenzívne kávovo, čo asi tiež nie je úplne každého šálka kávy, ja osobne z toho nie som nejak nadšená.



Hlavná ingrediencia je tu samozrejme kofeín, ktorý má sťahovať tie opuchy, je tu v dvoch formách, olej z kávových zŕn a čistý kofeín. Okrem toho krém obsahuje stabilizovanú formu vitamínu C, ktorá by mala pleť rozjasňovať a tiež dermochlorellu, čo je výťažok z riasy, ktorý má pleť vyživovať a zpevňovať. Potom je tam aloe vera, avokádový olej, kakaové maslo, bambucké maslo, čo sú dve naozaj super výživné a relatívne mastné ingrediencie a na vrch toho sú tam ešte aj nejaké vosky, takže je super výživný. Tiež je tam vitamín E a panthenol, čo sú upokojujúce zložky. Tiež je to 100% prírodné zloženie a 73% ingrediencií je z bio produkcie.



Krém s kofeínom by sa mal používať na noc, ako som už písala vyššie nič sa nestane, ak ho použijete na deň, len to proste nie je pohodlné. Stáči ho opäť malíčko, v tomto prípade možno ešte menej ako ten hrášok, lebo je naozaj intezívny. Čo by som však určite nerobila je nanesenie na viečka, ako odporúča Dulcia, tak sa totiž celkom zvyšuje šanca, že sa vám do tých očí dostane a opuchnú vám. Očný krém by sa nikdy nemal nanášať na pohyblivé viečko, aby sa nedostal do očí, on totiž prirodzene gravitáciou a pohybom viečok ztečie, takže, ak ho nanesiete na nadočnicové oblúky pod obočie, teda na kosť, tak sa dostane aj na to viečko, ale minimalizujete možnosť, že sa vám dostane do očí.

Zase nemôžem povedať, že by to bol zlý krém, ale pri tomto kréme som videla ešte menší účinok ako pri tom so sedmokráskou. Samozrejme je to individuálne a závisí to od opuchov a kruhov pod očami, každý ich máme iné a príčiny môžu byť rôzne, ale ja som nevidela žiadnu zmenu pri mojich kruhoch. Niekoľko týždňov som robila aj test, že som používala pod jedno oko krém s kofeínom a pod druhé iný a tento s kofeínom proste pre mňa nie je až taký účinný ako iné. Samozrejme to nemusí platiť pre vás, viem, že tento krém je veľmi obľúbený, takže na niekoho asi funguje. Inak pleť celkom fajn hydratoval, s tým som nemala problém.

Obidva krémy sú balené v plastových celkom šikovných obaloch s dobrou pumpičkou. Zo spodu je nalepený aj dátum spotreby, čo je super, lebo kvôli tomu nemusíte odkladať krabičku. V obidvoch prípadoch mali trvanlivosť asi rok od kúpy, čo je dostatok času na spotrebovanie.

Dulcia očné krémy určite stoja za vyskúšanie, pretože ak vám budú vyhovovať, tak sú skvelá dostupná a lacná možnosť. Ja osobne si ich asi znova nekúpim, nie že by boli zlé, ale od očného krému potrebujem niečo viac. Kúpite buď priamo na stránkach Dulcie - sedmokráska a kofeín, alebo v DM - sedmokráska a kofeín.




#ocny-krem #Dulcia #prirodna-kozmetika #kruhy-pod-ocami

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com