Jo Malone English Fields

19.04.2018 08:00


Trvalo mi celkom dlho, kým som sa konečne dostala do Jo Malone ovoňať novú limitovanú kolekciu English Fields, ale nakoniec som sa dostala a vďaka tomu, že tentokrát je to až 5 rôznych vôní, tak ich ešte stále mali. Veľmi som ani neplánovala si jednu z nich kúpiť, aj keď Poppy sa mi pozdávala už z popisu, len som bola zvedavá. Nechcela som nič kupovať aj preto, že minulý rok som sa zamilovala do ich letnej limitky tak veľmi, že som si kúpila jednu do zásoby a to som mala obrovské šťastie, že som na ňu znova narazila, lebo sa po nej len tak zaprášilo. To je proste odvrátená strana týchto limitiek, ktorú fakt neznášam, keď sa vám totiž minie limitka, tak je navždy preč. Preto doteraz oplakávam túto maskaru od Chanel a YSL paletku očných tieňov, ktorú mám už 8 rokov, ale odkladám ju, lebo taký istý očný tieň som ešte nenašla a bol to ten najkrajší a najdokonalejší odtieň pre mňa.

Ale späť k English Fields, majú krásne jemne pastelové flakóny, každý trochu inej farby. Spodok je taký drsnejší akokeby betón, alebo kameň. Všetko sône sú to kombinácie obilia a poľných kvetov. Je to celkom zvláštne, lebo ja osobne netuším ako vonia raž, pšenica alebo ovos, takisto veľmi neviem ako voňajú niektoré poľné kvety, ani nemám pocit, že by bežne využívali v parfumoch, preto sú to veľmi jedinečné vône. Ja som si nakoniec pre seba kúpila tú Poppy & Barley Cologne, po ktorej som poškuľovala od začiatku a pre mamu som na leto kúpila Green Wheat & Meadowsweet Cologne, takže mám vyskúšané dve z piatich, ale ostatné boli tiež krásne.

Pre seba som si teda zobrala Poppy & Barley Cologne, čo je mak a jačmeň, divne to znie, však, ale funguje to spolu skvele a vonia nádherne. Predstavte si divé maky v poli, s ktorými sa pohráva vietor, ovocné podtóny čiernej ríbezle a to celé zabalené vo vôni jačmeňa a otrúb, zjemnené bielym pižmom. Mňa hneď lákal ten mak, pretože mám rada vôňu všetkých makových produktov od Durance a plus moja babka zvykla pestovať také množstvo maku, že to možno ani legálne nebolo. Takže viem o maku celkom veľa a spája sa mi jeho vôňa s príjemnými spomienkami.

Poppy & Barley sa skladá čiernej ríbezle (hlava), mak (srdce) a jačmeň (základ). Je to veľmi jemná, kvetinovo púdrová vôňa, ktorá je nakoniec takmer čisto púdrová, len občas vonia ako svieže polia. V prvom momente je kvetinovo ovocná, ale tak veľmi tlmene, to sú tie čierne ríbezle, ktoré majú skôr sladkú vôňu. Ja inak dosť často siaham po vôňach s čiernymi ríbezlami, to som si uvedomila teraz, napríklad som zvykla maž veľmi rada Parisienne od YSL a táto vôňa od Jo Malone je veľmi podobná, ale viac púdrová, menej sladká verzia tej od YSL. Potom prejde to sviežejšej vône kvetov, ale zase nie sladkej, ale tlmenej a púdrovej. Nakoniec sa rozvinie na jemne sladkú púdrovú vôňu s zemitými podtónmi a to je ten ovos. Môj muž to pomenoval úplne výstižne, že to vonia ako starý zámok. Viete taká tá príjemná trochu sladká vôňa patiny, ktorú niekedy cítiť v múzeách, nie ten puch, ale vôňa, keď vás to tak jemne nostalgicky pošteklí v nose. Ja tam ešte cítim trochu aj fialky, čo je tiež moja obľúbená kvetina. Jednoducho, ak máte radi púdrovo kvetinové vône, táto je veľmi unikátna a krásna.

Mame som teda kúpila Green Wheat & Meadowsweet, čo je zelená pšenica a túžobník brestový, čo je taká kvetinka s množstvom bielych kvietkov. Táto vôňa je sviežejšia a korenistejšia, trochu citrusová, chvíľu som nad ňou rozmýšľala aj pre seba, ale nakoniec som ju kúpila len pre mamu. Ale ak by som musela používať citrusovú vôňu, ktoré všeobecne nemusím, takto toto by bolo ono, pretože je to svieže ale stále púdrové. Green Wheat & Meadowsweet sa skladá zo zelenej pšenice (hlava), túžobníka brestového (srdce) a vetiveru (základ), čo je nejaký druh trávy, ktorá rastie v takých vysokých trsoch, zvykne sa z toho robiť olej.

Green Wheat & Meadowsweet sa dá opísať ako horúci augustový deň v poli, keď vám vôňu tej zohriatej zeme k nosu prifúkne jemny vetrík. Úplne v prvom momente cítite veľmi jemne ten grepfruit a potom sa to rozvinie do sladšej jemnejšie vône poľných kvetov, ja si pamätám, že takto volala záhrada mojich starých rodičov v auguste na vrchole leta, ono to vlastne nebola záhrada, ale skutočne pole, pretože pestovali raž, mak a zemiaky na celkom veľkej ploche a všetky tieto vône sa tam miešali. Nakoniec začne byť vôňa ešte trochu sladšia a korenistejšia, to je ten vetiver, ktorý vonia zemito a ostro, ale stále tam preráža tá zelená sviežosť polí. Nakoniec zmizne aj tá ostrosť a ostane svieža, ale zároveň jemne korenisto púdrová vôňa. Celkovo je to perfektná a nezvyčajná kombinácia, ktorú Jo Malone popísalo ako anglické polia na svitaní, plné jarnej radosti, svieže a čerstvé, s pikantným zvratom grepfruitu, zjemneným bielymi notami túžobníka brestového.

English Fields sú naozaj krásne a výnimočné vône, určite choďte ovoňať, ak budete mať možnosť. Mimochodom majú aj novú intenzívnu vôňu, to sú tie čierne flakóny, Jasmine Sambac & Marigold Cologne Intense, ktorá je tiež úžasná a nie je to limitka a u mňa je už teraz na zozname. Myslím, že bude ideálna na zimu. Jo Malone sa nedá kúpiť na Slovensku ani objednať online, najbližšie ich majú v Douglas vo Viedni alebo Prahe.



#telo #parfum #Jo-Malone #parfem

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com