Jo Malone Star Magnolia

18.05.2017 08:00


Ja nie som typ, ktorý by striedal vône, v zásade som vždy bola dlhodobo verná jednej voňavke, pokým sa mi neminula a potom som si ju kúpila znova, alebo som kúpila inú, ale v mojom prípade väčšinou veľmi podobnú, ako bola tá predchádzajúca. Mám však pocit, že tento môj koncept sa začína rúcať odkedy poznám Jo Malone.

Vlastne za všetko môže moja mama. Aj keď som zaregistrovala, že Jo Malone má novú voňavku a bola som celkom zvedavá ako vonia, magnólie mám totiž rada, nechcelo sa mi trepať cez celé mesto, aby som ju vyskúšala. Lenže prišla mama do Berlína a to samozrejme znamenalo nákupný výlet, alebo skôr maratón. Takže jedna z prvých zastávok bolo KaDeWe a ja som samozrejme neodolala a vyskúšala aj novinku Star Magnolia. Ej chyba, Star Magnolia na mne neskutočne dobre zahrala a úplne ma dostala. Aj keď som si vlastne nechela kupovať ďalšiu voňavku, lebo doma mám Peony & Blush Suede a Basil & Neroli, neodolala som. Kým si vybrala mama a zaplatila, tak ja som sa rozhodla, že ju beriem, čo je na mňa neobvykle expresná rýchlosť, pretože väčšinou mi trvá minimálne týždeň, kým sa rozhodnem. Niekoľkokrát idem voňavku vyskúšať na sebe, niekoľko dní očuchávam papierik a až potom sa rozhodnem a teraz stačilo pár privoňaní k mojej ruke a bolo vymaľované.

Star Magnolia je limitovaná edicía, má nezyčajný biely ombré flakón s kvetinovým golierikom, ktorý sa dá dať samozrejme dole a hneď potom ako som ju nafotila som ho aj dala dole. Okrem voňavky majú aj sprej do vlasov, ktorý by som si asi radšej kúpila, aj tak si striekam voňavku hlavne do vlasov, ale už ho nemali, takže som skončila s 30 ml flakónom. Už som písala aj predtým, že Jo Malone 30 ml flakóny sú absolútne geniálne do kabelky a tým pádom aj skvelé na cestovanie, aj keď sa oplatí viac kúpiť 100 ml balenie, pretože stojí dvakrát toľko, čo tých 30 ml.

Aká je teda Star Magnolia? Mne evokuje leto, slnko, pohodu, niečo mi veľmi pripomína, aj keď to neviem úplne určitiť. Vonia veľmi jemne, sviežo, kvetinovo, čerstvo, ale aj jemne letne citrusovo. Neviem ako to Jo Malone robí, ale toto je už druhá citrusová vôňa, ktorú od nich mám, pritom citrusové vône neznášam a tiahnem k ľahkým púdrovo kvetinovým vôňam. Trochu mi možno pripomína Dior Dune, ktorú zvykla používať moja mama, keď som bola malá, ale naozaj len trochu, možno je to spomienkový optimizmus, pretože Sune som už naozaj dlho necítila, asi by som ho mala ísť znova ovoňať. Star Magnolia sa skladá z citrónu (hlava), kvetov magnólie hviezdokvetej (srdce) a sandalového dreva (základ). V popise vône sa ešte spomínajú listy magnólie, kvety pomarančovníka, zázvor a shiso, čo je ázijská bylinka, ktorá sa inak používa v japonskej kuchyni a mala by byť príbuzná s mätou. V prvom momente vonia citrusovo, ale naozaj jemne a takmer okamžite cítite jemnú a delikátnu vôňu kvetov magnólie, ako krásny park plný kvetov a magnólií niekde na pobreží Jadranského mora. Táto vôňa kvetov sa postupne rozvynie až do jemnej púdrovej podoby, vďaka základným tónom santalového dreva, ale stále je jemne kvetinová.

Predavačka mi hovorila, že po týždni už takmer žiadne nemajú, tak rýchlo sa predáva, takže ak na ňu niekde natrafíte určite vyskúšajte.



#telo #Jo-Malone #parfem

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com