Jo Malone Scarlet Poppy

11.03.2021 08:00


Toto nie je úplne horúca novinka, tie už sú na ceste ku mne, ale relatívna novinka to je. Jo Malone prišiel so Scarlet Poppy v januári, ja mám síce ešte stále resty, lebo som ešte nevyskúšala tie jesenné novinky, vianočné išli dokonca úplne mimo mňa, keďže už boli zavreté obchody a nie vždy sa mi chce riskovať kúpa voňavky cez internet. Ale Scarlet Poppy voňal cez internet podľa popisu pre mňa príliš lákavo nato, aby som odolala, takže som si so ho hneď objednala.



Flakón je tentokrát veľmi elegantný, červený a je to ten klasický hranatý tvar. Scarlet Poppy je Cologne intense, takže ho majú buď v 50 ml alebo 100 ml a cena je niečo vyššia, ako pri obyčajných Cologne.

Scarlet Poppy má teda voňať po maku, aj keď ako som kdesi čítala, nikto presne nevie, ako vonia mak. A keď som sa nad tým zamyslela, tak si neviem z detstva vôňu maku vybaviť, pritom moja babka bola vášnivý pestovateľ a konzument maku, ale tie kvety naozaj nemajú nejakú vôňu, určite nie nejakú extra zapamätateľnú. Ale teda Scarlet Poppy sa skladá z Ambrette (hlava), čo by mal byť ibištek bahenný, srdce je Scarlet Poppy a nakoniec tonka fazule (telo).



V prvom momente je Scarlet Poppy púdrová, jemne sladká až zemitá, možno aj trochu ostrá a korenistá. Celkom rýchlo prejde do zvláštnej kvetinovej vône, nie sú to kvety, ktoré by som vedela opísať, ani biele, ale ani ťažké, možno trochu exotické, ale stále je tá vôňa taká akokeby zapúdrovaná, možno až trochu mydlová niekedy, ale nie veľmi ťažká. Nakoniec je to jemne sladká, zľahka vanilková púdrová vôňa, cez, ktorú jemne prebleskujú kvetinové akordy, teplá, ale nie veľmi ťažká. Scarlet Poppy je elegantná, zaujímavá a celkom výnimočná podľa mňa, aj keď pri prvom ovoňaní ma napadol Kenzo a stále mi ho trochu pripomína, je istým spôsobom ľahšia a jemnejšia. Mala by byť podobná ako Poppy and Barley, ale ja tam podobu vôbec necítim.



Scarlet Poppy bude u mňa jedna z najobľúbenejší vôní Jo Malone, obzvlášť na zimu a jeseň, v lete si ju na sebe veľmi predstaviť neviem. Vydrží na mne neskutočne dlho, ešte na druhý deň ju cítim, je jemná, ale výrazná, kvetinová a púdrová, hrejivá a zároveň aj trochu svieža a definitívne výnimočná. Pre mňa úplná dokonalosť. Jo Malone Scarlet Poppy kúpite napríklad na feelunique.com, alebo ja na douglas.cz.





#parfem #Jo-Malone #telo

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com