Merumaya Youth Preservation Moisturiser SPF20

25.09.2018 08:00


Merumaya Youth Preservation Moisturiser SPF20 je jeden z najlepších hydratačných krémov, aký som kedy vyskúšala, nezosadil síce z môjho pomyselného trónu Hydrate od Pestle&Mortar, ale je to skvelá a dokonalá alternatíva k nemu. Tento krém je celkom iný ako Hydrate, ale úplne geniálny podľa mňa a bol super náhrada za Hydrate v lete, lebo má aj ochranný faktor, čo je dosť veľká výhoda. Nie je veľa hydratačných krémov, ktoré majú SPF a sú takto skvelé a výnimočné.



Youth Preservation Moisturiser znamená zachovanie mladosti a na to má tento krém všetky potrebné zbrane, nielenže chráni pleť pred slnkom, má ochranný faktor 20, ale aj pleť hydratuje, vypína, zlepšuje elasticitu, rozjasňuje, pomáha s vráskami, ale aj s akné. A všetko toto vďaka svojmu super nadupanému zloženiu. Ako je to už pri Merumaya zvykom, tých aktívny a kľúčových ingrediencií je veľa, tak si ich poďme prejsť.

Matrixyl Synthe-6 pomáha vyplniť vrásky zvnútra a tam, kde je to najviac potrebné, teda okolo očí a na čele.

Sytenol A síce nie je retinol, ale funguje ako retinol, bez toho, aby spôsobovala citlivosť pleti a ďalšie vedľajšie príznaky, ktoré máva retinol. Zmizíkuje vrásky tým, že podporuje proteíny v pleti. Plus je to anitoxidant a čo ma veľmi potešilo obsahuje Bakuchiol, čo je skvelý olej, prírodný polyfenol, ktorý má protizápalové a antimykotické vlastnosti, takže pomáha bojovať s akné. Nedávno som o ňom čítala a je to jedna z pomerne málo používaných, ale priam až zázračných ingrediencií, takže som sa veľmi potešila, že som ho našla v zložení Youth Preservation Moisturiser.

Olej z katrana etiópskeho obsahuje vysoké množstvo kyseliny erukovej, čo je mononasýtená kyselina s dlhým reťazcom, ktorá je na pleti veľmi príjemná a vyhládza ju.

Revidrate poskytuje dlhotrvácnu reguláciu hydratácie pleti, dokáže aktivovať prirodzené regulačné procesy hydratácie, teda zvýšenie NMF - natural moisturizing factors a ceramidov a tiež podporuje tvorbu pleti vlastného glycerínu.

Dansonyl obsahuje výťažok z listov stromu Baobab, ktorý je bohatý na polysacharidy, pomáha pleti udržiavať vodu a to okamžite aj dlhodobo.

Defensil je kombinácia oleja z hadinca skoroceľového a slnečnicového oleja, pomáha pleť chrániť a opravovať, zjemňovať a hydratovať. Hadinec skoroceľový je protizápalový, takže skvele chráni podráždenú pleť.

Výťažok z mangostánu je bohatý na vitamíny a polyfenoly a tým poskytuje pleti antioxidanty.

Moistureplex Advanced je zmes aminokyselín podobná NMF, zachytáva a drží vodu na povrchu pokožky a tým ju pomáha hydratovať.

Primal Hyal 300 špeciálny fragment kyseliny hyalurónovej, ktorý nielen hydratuje, ale aj stimuluje beta-defenzívne peptidy, ktoré chránia pleť pred mikróbami, ktoré spôsobujú akné.

Hyaluronic Filling Spheres vyhládzajú vrásky tým, že absorbujú vodu a napučia.

Tinosorb S a Parsol HMS a Eusolex UV Pearls je zmes minerálnych a fyzických UV filtrov, ktoré pleť chránia pred slnkom a tým zabraňujú vzniku vrások.



Čo sa týka toho ochranného faktora, odporúčaná je 30, ale na bežnú ochranu, kedy ste naozaj minimálne vonku, vám stačí aj toto, plus ja má často ochranný faktor ešte aj v make-upe, takže mne to úplne vyhovuje. Inak sa to správa ako chemický ochranný faktor, nezanecháva biele stopy ani neupcháva póry.



Konzistencia Youth Preservation Moisturiser je čistá mágia pre mňa, pretože tento krém je hustý, bohatý a výživný, ale zároveň ľahký a nemastný, proste dokonalé win-win pre každý typ pleti a vhodný je teda pre každý typ pleti. Na pleti je nesmierne príjemný a zanecháva ju hodvábnu a jemnú, ale naozaj super vyživenú a hydratovanú. Skvele pleť vyhládza a tým pádom je úplne perfektný pod make-up. Myslím, že to je vďaka obsahu Dimethicone, čo je silikón a aj keď ja nemám normálne rada krémy so silikónom, tu mi to vôbec nevadí a ani by som neuhádla, že tam je, ak by som sa nepozrela na zloženie. Normálne to totiž veľmi cítim, že ostane taký film na pleti, ale tento krém je taký ľahučký, že ho vôbec necítite. Na stránke má Merumaya aj vyjadrenie k tomu, prečo obsahuje ich krém silikón, lebo v súčasnosti je to považované za zlú ingredienciu, ale za seba musím povedať, že je to asi naozaj individuálne a závisí to od celkového zloženia krému, lebo pri Youth Preservation Moisturiser mi to nielenže nevadí, ale dokonca mi to asi aj vyhovuje, lebo tento krém moju pleť super chráni.



Ešte je jedna zložka, ktorá môže byť pre niektorých ľudí problematická a to je parfumácia. Mne osobne nevadí, vôbec nie je silná podľa mňa a už som si tak veľmi zvykla na typickú vôňu Merumaya produktov, že sa vždy teším, keď ju zacítim. Pre mňa je jednoducho príjemná a v ich produktoch má svoje opodstatnenie a majú veľmi dobrý dôvod, prečo ju používajú, ale ak ste citlivý na parfumáciu, tak to berte samozrejme do úvahy. Je to špeciálna vôňa namiešaná len pre nich a je naozaj veľmi špecifická a mne chvíľu trvalo, kým som si zvykla, ale teraz ju milujem a nespôsobuje mi žiadne problémy.

Balenie Youth Preservation Moisturiser je veľmi praktické s pumpičkou a vzduchotesné, takže krém ostáva maximálne čerstvý a účinný. Pumpička vám na jedno stlačenie dá akurátne množstvo, čo je úplne super. Mne sa občas akokeby trochu zasekne, ale nie som istá, či je to mojou kreposťou, alebo pumpičkou. Aj keď Recover od Pestle&Mortar mi toto robieval tiež, možno to tento typ pumpičky robí. Nie je to však nič tragické, stačí párkrát stlačiť a znova funguje, proste len párkrát ide akokeby na prázdno, kým naberie produkt. Balenie má však len 30 ml, nie bežných 50 ml, ako zvyknú mávať krémy, ale osobne mi to vôbec nevadí, len to treba vziať do úvahy pri kúpe.



Ja som si tento krém veľmi obľúbila poskytuje mojej pleti dokonalú hydratáciu, výživu a ochranu, ale je super ľahučký, vôbec ho na pleti necítim a perfektne funguje s make-upom, dokonca aj s tým novým olejovým od Kosås , s ktorým som si myslela, že vôbec nebude. Merumaya Youth Preservation Moisturiser robí všetko a robí to dokonale, ak hľadáte dobrý hydratačný krém, ktorý pleť aj chráni a dá sa používať celoročne a funguje dobre pri vrstvení kozmetiky a je skvelý pod make-up, tak určite odporúčam vyskúšať. Kúpite ho buď priamo na Merumaya alebo na natureal.sk.






#plet #hydratacny-krem #Merumaya #SPF

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com