Noili Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum

05.02.2019 08:00


Noili je celkom zjav na Slovensku, úžasná, čistá, prírodná a samozrejme slovenská kozmetika, navyše s veľmi inovatívnym prístupom, čoho dôkazom je aj toto nočné sérum, Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum. Už som na Zrkadielku ospievala ich Light Beauty Oil a keďže sa aj pri tomto pleťovom oleji blížim ku dnu, tak je čas na recenziu.



Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum je anti-agingové sérum, aj keď osobne tento názov nemám rada, nazvala by som ho skôr pre mladistvý a svieži vzhľad, pretože to je to, čo dokáže spraviť vitamín C. Je to Noili prémiový produkt, ich najdrahší a teda to najlepšie, čo vedia ponúknuť, zatiaľ, ja mám veľké očakávania od ich ďalších produktov, s ktorými snáď ešte prídu, lebo všetko, čo som od nich doteraz vyskúšala je skvelé. Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum je teda sérum, ale v zásade pleťový olej, ktoré je určené na noc a okrem hydratácie a zvláčnenia, poskytuje aj ďalšiu extra výživu v podobe super modernej formy vitamínu C, ktorý má, ako napovedá názov, podporovať tvorbu kolagénu.



A to ma privádza k zloženiu, ktoré je ako inak super čisté a skvele premyslené. Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum obsahuje:

Jojobový olej, čo je skvelý hydratačný olej, ktorý pleť aj upokojuje.

Caprylic/capric triglyceride, čo je zložka, ktorá má pleť zjemňovať. Názov znie chemicky, ale táto látka pochádza z kokosu, nemusíte sa však báť, v tejto verzii neupcháva póry. Obsahuje kyselinu kaprylovú a kaprinovú, ktoré majú antifugálne a antibakteriálne účinky.

Makadamiový olej, ktorý je super hydratačný, obsahuje lipidy a skvalén.

Marhuľový olej, ktorý je veľmi ľahký a tiež pleť hydratuje a upokojuje, zmierňuje začervenanie a obsahuje aj vitamín E.

Ascorbyl Tetraisopalmitate, to je ten vitamín C, je to tá moderná forma, ktorá je rozpustná v oleji, vďaka tomu môže byť takto v oleji. Skvelá je v tom, že je stabilnejšia ako kyselina L-askorbová a menej dráždivá pre pleť a takisto vďaka tomu, že je olejová, prenikne do pleti oveľa lepšie a rýchlejšie. Vitamín C podporuje tvorbu kolagénu, čím pleť spevňuje a vyhládza jemné vrásky, ale hlavne pleť rozjasňuje a pomáha s pigmentovými škvrnami. Takisto je to antioxidant, takže pleť aj chráni. Je to kľúčová ingrediencia v tomto sére a takisto dôvod, prečo je toto sérum drahšie ako ich ostatné pleťové oleje. Koncentrácia Ascorbyl Tetraisopalmitate v Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum je 5%.

Potom je tam ešte Vitamín E, čo je skvelý antioxidant.

A nakoniec slnečnicový olej, čo už je len taká výplň, ale je hydratačný a extrakt z rozmarínových listov, ktorý tu funguje ako konzervant.



Čo sa týka toho vitamínu C, ja sa priznám, že hneď, ako som dostala toto sérum, som si objednala túto istú formu vitamínu C aj od The Ordinary, ktorý ju majú v 20% koncentrácii, na porovnanie, že aký bude rozdiel, lebo veď viac je lepšie, nie? Fakt je ten, že nikto poriadne nevie, aká je ideálna koncentrácia vitamínu C pre pleť, proste to nebolo dostatočne preskúmané a už vôbec nie pri tejto najnovšej forme Ascorbyl Tetraisopalmitate. Takže naozaj skôr len záleží na vás, ja som pri tej 20% koncentrácii od The Ordinary videla o trochu, ale naozaj, že o chlp, lepší výsledok. Na druhej strane však musím povedať, že Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum od Noili je oveľa príjemnejšie na používanie a tiež na rozdiel od The Ordinary séra oveľa lepšie a komplexnejšie naformulované, pretože nielenže poskytuje vitamín C, ktorý vám pri dlhšom používaní poskytne rovnaký benefit, ale je aj skvele hydratačné a zvláčňujúce, proste všetko, čo potrebujete. To od The Ordinary je len čistý vitamín C a musíte ho kombinovať s ďalším produktmi, aby ste pleti poskytli všetko, čo potrebuje.



Ďalšia dôležitá vec, ktorú musím povedať, že medzi klasickým vitamínom C, ktorý ste už pravdepodobne v nejakej verzii vyskúšali, a touto najnovšou formou je dosť veľký pocitový rozdiel. Normálny vitamín C, čo je pravdepodobne nejaká verzia kyseliny L-askorbovej, zvykne štípať, nie pri každej koncentrácii, ale od určitej, takých 15 až 20%, štípe skoro každého. Veľa ľuďom sa to páči, lebo majú pocit, že to funguje, ale vlastne je to skôr len alergická reakcia, ktorú s touto novou formou mať nebudete. Takisto, ak ste mali doteraz zlú skúsenosť s vitamínom C, že ste sa z neho vyhádzali, alebo vás veľmi podráždil, táto nová forma je presne pre vás a určite stojí za vyskúšanie. Výsledok nie je taký okamžitý ako napríklad pri 23% kyseline L-askorbovej, ale niekedy je pomalší postup lepší pre pleť.



Tento pleťový olej je zo všetkých Noili olejov najľahší, stále je to olej, ale je takmer nemastný a veľmi rýchlo sa vpije. Naozaj je príjemne ľahučký, takže ho podľa mňa znesiete, aj keď normálne neznášate mastné produkty na pleti. Navyše ja úplne milujem jeho vôňu, je nesmierne svieža a čistá. Nie je v ňom žiadna parfumácia, je to len čistá vôňa ingrediencií, ale mne to vonia ako svieža orosená záhrada, tak trávnato, ako keď máte čerstvo pokosenú trávu, no proste veľmi príjemne.

Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum je vhodné pre všetky typy pleti, aj pre citlivú. Obzvlášť vhodné je pre unavenú a mdlú pleť, skvelé na prvé vrásky a super pre zrelú pleť. Čo sa týka používania, tak žiadna veda, pár kvapiek do dlane a vmasírovať alebo vtlačiť do pleti, naozaj stačí pár kvapiek. Čo sa týka zaradenia do rutiny, tak po všetkých produktoch na báze vody, teda toner a séra na báze vody a pred krémom. Nemá veľmi zmysel tam pridávať ďalší olej podľa mňa, ale keď máte potrebu môžete, alebo v prípade, keď ďalší olej použijete namiesto krému.

Čo sa týka kombinovania účinných látok, tak tak, ako pri každom vitamíne C, lepšie sa vyhnúť retinolu, kyselinám a tiež vrstviť extra ďalší vitamín C nedáva zmysel. Ja si väčšinou pod tento olej dávam hydratačné sérum, najčastejšie Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum, niekedy použijem kyselinový toner, ale to skôr výnimočne a inak žiadne ďalšie účinné látky. Skúšala som ho kombinovať aj s Ascorbyl Tetraisopalmitate od The Ordinary, že teda trochu pridám toho Céčka, nemala som síce žiadne podráždenie, aj keď to teda asi bola celkom šupa, čo sa týka koncentrácie, ale nie je to niečo, čo by som odporúčala, je to však možnosť ako pár kvapkami zvýšiť koncentráciu vitamínu C.

Čo sa týka používania večer, Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum bolo naformulované s tým, že je na noc, ja osobne však nevidím dôvod, prečo ho nepoužívať aj cez deň a aj to tak robím. Niekedy, keď potrebujem zvláčnenie, hydratáciu a chcem aj vitamín C je to úplne geniálna možnosť, všetko v jednom produkte. Plus je to ľahučký olej, takže nemáte pocit mastnej pleti cez deň, vitamín C je super antioxidant, takže pleť pekne chráni cez deň a posledný bonus, vďaka olejovej konzistencii máte super rozjasnenú pleť, takže skvelé pod make-up, obzvlášť, ak máte mdlú a vysušenú pleť. Ale používam ho aj tradične v noci a tiež je to super, ráno krásne jemnú, vyhladenú, rozjasnenú sviežu pleť. Niekto sa ma aj pýtal, či som nemala problém pri používaní cez deň, nie nemala, naozaj tam nie je nič, čo by bolo nevhodné na deň, samozrejme treba pleť chrániť ako vždy ochranným faktorom, hlavne, ak idete von. A nakoniec, nesmiem vynechať skvelé Noili fľašky, ktoré sú úžasné v tom, že sú super nepriehľadné, takže vám zaručia stabilitu oleja. Keďže je to však prírodná kozmetika, tak ich treba ideálne dopotrebovať do 6 mesiacov od otvorenia.


Noili Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum je skvelý pleťový olej, ktorý som si veľmi obľúbila, je nesmierne ľahký, ale super výživný, plus má skvelé benefity vitamínu C. Výsledok je jemná, vláčna, svieža a rozjasnená pleť s jednotným tónom, pri dlhodobom používaní tiež zmierňuje pigmentové škrny, ak však máte veľmi zlé škvrny skúsila by som niečo silnejšie. Celkovo je však toto sérum od Noili skvele naformulovaný produkt, ktorý môžem len odporúčať. Ak by ste si chceli kúpiť len jeden produkt od Noili, tak určite odporúčam toto nočné sérum, aj keď je o niečo drahšie, stojí za to, kúpite priamo na ich stránkach tu. Skvelé sú však aj ich ďalšie oleje a ja sa neviem dočkať s čím ďalším prídu.

Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum mi darovalo Noili na vyskúšanie.





#plet #Noili #pletovy-olej #vitamin-C #hydratacia

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com