Sunday Riley Tidal Brightening Enzyme Water Cream

19.08.2021 08:00


Túto recenziu píšem, lebo sa tohto krému už fakt potrebujem zbaviť, okrem prvého týždňa sa do jeho používania musím nútiť a preto ho chcem posunúť mame, čo naňho povie. Nemyslím si, že je Tidal zlý, len to proste nie je moja šálka kávy a zase sa mi potvrdilo, že Sunday Riley nie je pre mňa.



Tento krém má byť výnimočný a teda aj je, svojou konzistenciu je taký vodový a gélovitý, takmer až tekutý, teda mne sa časť podarilo príliš ľahko vyliať pri otváraní téglika, asi bol lepší v obale s pumpičkou. Je veľmi ľahký, nemastný, neobsahuje žiadny olej, takže sa tak úplne vpije do pleti. Keď som pozerala ich promo video, tak tam je menej tekutý, ten môj téglik je fakt vodovitý a musím sa priznať, že nie som fanúšik tejto konzistencie, ale úplne chápem, prečo z nej môžu byť ľudia nadšený. Nie je to totiž vôbec tradičný krém, takže pre ľudí, čo nemajú radi ťažké a mastné, je to asi dar z nebies. V zložení som parfumáciou nenašla a krém naozaj len tak jemne smrdká ingredienciami, trochu kyselinovo, trochu uhorkovo, nie je to príjemná ani nepríjemná vôňa.



Čo sa týka zloženia tak to odzrkadľuje sľuby tohto krému a teda hydratáciu a rozjasnenie.

Obsahuje dva typy kyseliny hyalurónovej, teda super hydratačnej látky

Alpha Arbutín, ktorý je rozjasňujúci a pomáha s pigmentovými škvrnami.

Výťažok zo semien tamarindu, ktorý má tiež pomáhať s hydratáciou.

Enzým z papáje, ktorý má jemne odstraňovať odumreté bunky, ale toto je veľmi jemná exfoliácia, ak chcete niečo poriadne, tak radšej kyseliny, viac o rozdieloch medzi enzýmami a kyselinami je v tomto videu.

Výťažok z divého gaštana, ktorý zjednocuje tón pleti.

Toto sú tie kľúčové ingrediencie, potom je tam napríklad glycerín, výťažok z uhorky, aloe vera a kurkuma. No a tú ľahkosť a gélovitosť zabezpečujú silikóny, kopa silikónov, čo nie je zle ani dobre, inak to proste nejde.



Používanie je jednoduché, naniesť primerané množstvo ako posledný krok v rutine a rozotrieť. Môžete ho používať ráno aj večer, ja som dávala prednosť použitiu na noc, na deň mi nevyhovoval vôbec. Mal by byť v zásade vhodný pre všetky typy pleti, najradšej ho budú mať tí, čo milujú ľahké gélovité krémy, ktoré na pleti necítiť. Čo sa týka kombinovanie, viac menej sa môže so všetkým, ja by som ho už však nekombinovala s kyselinami, séra, alebo silné tonery a tiež s intezívnymi látkami ako retinol, retinoidy alebo vitamín C.



Čo sa týka výsledku, naozaj pekne hydratuje, s tými rozjasňujúcimi účinkami je to podľa mňa poslabšie, nejaké tam určite sú, ale ak chcem poriadne rozjasnenie, tak siahnem po dobrom sére s vitamínom C alebo AHA kyselinami, tu je to len taký bonus. Obal je téglik, myslím si, že by vzhľadom na konzistenciu bolo lepšie niečo s pumpičkou. Objem je 50 g a treba ho spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenia. V balení inak bola taký haluzná naberačka, ktorú som teda nepochopila, lebo táto konzistencia sa ňou veľmi zle naberá. Majú inak aj malé cestovné 15 g balenie.



Sunday Riley Tidal Brightening Enzyme Water Cream je fajn krém, chápem, že ho niektorí ľudia zbožňujú, mne osobne na ňom vadí príliš veľa vecí, takže pre mňa nie je. Ak však hľadáte super ľahký gélovitý krém, ktorý je super hydratačný a pomáha pleť rozjasňovať, prípadne aj s pigmentovými škvrnami, tento je fajn. Sunday Riley Tidal kúpite napríklad SpaceNK, niche-beauty.com alebo cultbeauty.com.



#plet #Sunday-Riley #hydratacny-krem

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com