Vichy Ideal Body Balzam

14.02.2017 08:00


Ja som asi najlenivejšia osoba na svete, čo sa týka hydratácie tela, v rozpore s tým ako sa fanaticky dokážem starať o svoju tvár, patlať si niečo na celé telo ma naozaj nebaví. A navyše neznášam ten pocit lepkavej pokožky, keď sa mlieko, alebo čokoľvek nevpije hneď a okamžite. Aby toho nebolo málo, tak hocičo, čo si mám natrieť na seba, musí byť voňavé, inak ma to naozaj nebaví. Keď toto všetko zhrniem, tak som vlastne extra vyberavá, čo sa týka produktov na telo a v konečnom dôsledku tým skôr len trpím, takže neustále hľadám niečo, čo by mi vyhovovalo. A teraz som sa rozhodla prvý krát vyskúšať niečo na telo od Vichy.

Ideal Body Balzam ma v prvom rade zaujal tým, že je to balzam a nie mlieko, takže nie je extra tekutý a lepkavý, navyše je vhodný pre suchú pokožku, až si myslím, že ho vo Vichy vymysleli pre mňa. Zloženie je veľmi zaujímavé, skoro akokeby vo Vichy zmiešali všetko, čo našli v laboratóriu, ale sú to samé super veci, takže asi vedeli, čo robia. Tie kľúčové ingredencie sú:

  • Kyselina hyalurónová - úžasná hydratačná zložka, ale veľa jej tam nebude, keďže je niekde v druhej polovici zloženia, aj tak sa teším, že tam je aspoň trochu.

  • LHA - derivát kyseliny salicylovej, podľa Vichy známa svojimi zjednocujúcimi a vyhladzujúcimi účinkami, mal by to byť vlastne jemný chemický peeling.

  • 10 esenciálných olejov s výživnými, hydratačnými a upokojujúcimi účinkami - olej z marhuľových jadierok, múčenky, kukuričný olej, olej z ryžových otrúb, slnečnicový olej, olej z jadierok čiernej ríbezle, šípkový olej, olej z koriandra, makadamový a jojobový olej. Niektoré mi nedávajú úplne zmysel, ako kukuričný olej a olej z ryžových otrúb, ale tak dúfam, že na škodu to nebude.

V čom je tento balzam výnimočný a naozaj dostojí proklamovaného tvrdeniu, že na pokožke zanecháva púdrový, nemastný a nelepivý finiš a po aplikácii je možné sa okamžite obliecť. To je pre mňa úplne top vlastnosť tohto balzamu. Textúra je naozaj bohatá, hustá, pri nanášaní sa úplne roztopí a vstrebá do pokožky, čo je naozaj geniálne, nie je veľa takýchto hydratačných produktov. Na jednu aplikáciu ho stačí pomerne málo, takže by mal vydržať aj celkom dlho. Vichy ešte tvrdí, že hydratuje 48 hodín, 100% to potvrdiť neviem, ale fakt je, že keď ho použijem, tak mám pokožkú príjemnú celkom dlho a cítim sa príjemne, nič ma nesvrbí a nemám pár dní ten nepríjemný pocit vysušenej pokožky.

Vichy Ideal Body balzam je pomerne intezívne parfumovaný. Je to pomerne sladká vôňa, nie úplne moja šálka kávy, ale zase nie až tak sladká, že by mi to vadilo, cítiť tam aj kvety a občas zacítim takú sviežosť, čo bude asi ten dážď. Na pokožke tá vôňa nakoniec nie je až taká výrazná, ale ak sa natriete večer, ráno ju určite ešte budete cítiť. Vôňa balzamu sa skladá z:

  • Nóty hlavy: dážď, kvet broskyne, frézia

  • Nóty srdca: gardénia, ruža, fialka

  • Nóty tela: pižmo, vanilka, ambra

Na môj vkus je tam toho príliš, dávam prednosť jednoduchším čistejším vôňam, ak vám vadia silnejšie sladké vône, tak toto asi nebude pre vás. Pre mňa by mohla byť vôňa trochu menej sladká, potom by to bolo úplne dokonalé. Celkovo je to však naozaj skvelý produkt na telo a som s ním veľmi spokojná, jediná zásadná chyba je cena. Je trochu vyššia oproti niečomu z drogérie, ale to sa dá pri Vichy predpokladať. Ak hľadáte niečo výnimočné, nelepivé a extra voňavé Vichy Ideal Body balzam stojí za vyskúšanie.



#telo #Vichy #telovy-balzam

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com