Vichy Double Glow Peel Mask

19.09.2017 08:00


Toto je taký malý, podľa mňa, prehliadaný klenot. Od Vichy som vyskúšala všetky masky - hydratačnú, ktorá je fajn aj čistiacu, ktorá je veľmi dobrá, ale nie je to najlepšia čistiaca maska ani hydratačná maska, akú som vyskúšala. Sú fajn, hlavne, ak uvážim cenu, ale nič z čoho by som padala na zadok (recenzia tu). Zato táto rozjasňujúca je podľa mňa super a je z nich najlepšia. Obal je rovnaký ako pri ostatných, sklenený s vrchnáčikom so zrkadlom, čo stále nechápem, na všetkých mám to zrkadlo doškrabané. V tégliku kúpite celkom veľký objem 75 ml. V takomto obale som ju objednala z lookfantasitic.com, u nás sa dá kúpiť v sáčikoch, čo je samozrejme lacnejšie, ale väčšie balenie sa vyplatí určite viac, čo sa týka počtu použití.

Maska má ľahkú gélovitú formu, v tégliku je pekne ružová, ale vlastne je priesvitná. Na pleti ju takmer vôbec nevidieť, ako vidno z fotiek, určite s ňou nevystršíte poštára. Na prvý pohľad vyzerá homogénne, ale sú v nej veľmi jemné zrniečka, ktorý cítite až pri dotyku. Tieto zrniečka sú hornina sopečného pôvodu, teda skala zo sopky rozomletá na piesko. Ja osobne až tak veľmi fyzický peeling nemám rada, ale tu mi to nevadí, navyše ho vôbec nemusíte použiť. Aktivujete ho len masážou, takže ak sa rozhodnete masku len natrieť, nechať pôsobiť a opláchnuť, tak je to bez fyzického peelingu. Ak si chcete trochu tvár aj pošúchať pieskom, tak jemne premasírujete krúživými pohybmi predtým než ju idete zmyť. Pretoto má aj v názve double glow - dvojitý jas - keďže je to fyzický aj chemický peeling v jednom. Ten chemický zabezpečujú AHA kyseliny z ovocia. Inak tie zrniečka zo sopky mi jemnosťou pripomínajú Oskia Micro Exfoliating Balm, nie je to úplne ono, ale veľmi sa to blíži. Oskia je hustešia a účinnejšia a viac pleť hydratuje, ale aj tieto vo Vichy sú veľmi jemné.

Vichy Double Glow je celkom rýchla, stačí ju naniesť na čistú pleť a nechať posôbiť 5 minút, potom môžete eventuálne vmasírovať, ak chcete aj ten fyzický peeling. Neodporúčam nechať dlhšie ako 5 minút, potom môže začať naozaj štípať a vyvolať reakciu v podobe začervenania. Ja som bola veľmi prekvapená nakoľko je účinná, šetrne odstráni odumreté bunky a naozaj krásne pleť rozjasní a vyhladí, pritom je veľmi jemná a nedráždi pleť, pokiaľ to teda nepreženiete. Prvý krát som si ju nechala trochu dlhšie, lebo som si nestrážila čas a začala ma štípať, ale inak je super bezproblémová. Nie je super hydratačná, ale nevysušuje pleť. Vhodná je pre všetky typy pleti, ale nepoužívala by som ju ak máte pleť podráždenú, vtedy by mohla zbytočne zhoršiť to podráždenie, ale to platí všeobecne pre každom chemickom peelingu.

Keďže je to gél veľmi ľahko sa nanáša, rozotiera aj vmasíruje. a textúra je veľmi príjemná na dotyk. Samozrejme ako vždy pri Vichy je v nej parfumácia, taká jemná nevtieravá vôňa. Ja osobne na to nereagujem, ani mi nejak exta nevadí, ale bola by spokojná, aj keby tam nebola, naozaj by mi nechýbala. Túto masku môžete je používať jeden až dvakrát týždeň, ja ju používam maximálne raz týždenne, ale to preto, že používam aj množstvo iných exfoliačných produktov a nechcem to prehnať. Na jedno použitie vám stačí pomerne málo, také dva vlašské orechy asi, možno ani to nie. Trochu zle sa mi to odhaduje, keďže je to priesvitný gél, ale zvyknem dva až trikrát nabrať na prst, trochu viac ako na fotke vyššie a to mi stačí na celú tvár.

Ak sa bojíte pravidelného používania chemického peelingu vo forme séra, alebo chcete len občas jemnú exfoliáciu, tak táto maska je idelálna voľba, jemná, šetrná, účinná a rýchla. Navyše má super cenu oproti iným podobným maskám, ktoré som vyskúšala. Kúpite na lookfantasitic.com alebo na feelunique.com.



#plet #Vichy #pletova-maska #peeling #exfoliacia #chemicky-peeling

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com