Votary Toning Serum

05.11.2019 08:00


Votary Toning Serum je ďalší produkt z minuloročného adventného kalendára a konkrétne produkt, ktorý by som si ja sama nikdy nekúpila. Jeden z dôvodov je, že ma nikdy nijak nelákal, aj keď Votary sledujem už dlhšie a vždy som chcela niečo od nich vyskúšať, ale tento produkt som si nikdy nevšimla, skôr som chcela skúsiť ich oleje. Druhý dôvod je, že toto je naozaj drahé sérum.



Votary je totiž celkom niche prírodná britská značka a to sa odráža aj na cenách a je to teda ešte aj veľmi luxusná značka. Zameriavajú sa hlavne na silu prírodných olejov a preto som čakala, že v tom kalendári bude keď tak nejaký ich pleťový olej, vedela som totiž, že je tam Votary. Takže, keď som vytiahla Toning Serum, tak som tak trochu nechápala a bola som sklamaná, ale len do momentu, kým som toto sérum začala používať.

Votary Toning Serum je totiž nesmierne vydarený produkt. Pôsobí síce len ako taká vodička, konzistencia je totiž úplne vodová, vôbec to nie je olejovité, alebo mastné a tým pádom je to aj veľmi tekuté. Napriek tomu však s pleťou dokáže spraviť naozaj veľa, chvíľu sa mi tomu ani nechcelo veriť, ale naozaj ju krásne rozjasní a hydratuje, ten efekt je proste skvelý. Skutočne výborný prírodný toner.



Kľúč je samozrejme v zložení, ktoré je inak celkom minimalistické. Hlavná zložka je kvetová voda z neroli, čo sú kvety pomaranča, možno poznáte niektoré legendárne voňavky s touto zložkou, Tom Ford má jednu takú. Táto voda pleť skvele tonizuje a osviežuje, sťahuje póry, tiež je antibakteriálna a protizápaľová.

Potom je tam citrónová voda, asi prirodzený zdroj kyseliny citrónovej, čo je AHA kyselina, ktorá pomáha napríklad s pigmentovými škvrnami. Ďalšia zložka je hydratačný glycerín, viac o ňom tu. Potom je tam kyselina glykolová, viac o nej tu, čo z toho séra robí aj jemne exfoliačný toner. Nakoniec je tam ešte hydratačný super hrdina, kyselina hyalurónová, viac o nej tu. Samozrejme na konci zloženia nájdete ešte nejaké konzervanty a parfumáciu, ktorá je tam však prirodzene z prírodných ingrediencií. Vďaka tomuto zloženiu má Votary Toning Serum veľmi príjemnú jemnú a sviežu vôňu, nie je ani citrusová ani kvetová, skôr mi príde bylinková, ale je veľmi príjemná.



Keďže je to skôr toner/tonikum a nie sérum a navyše je úplne vodové, teda na báze vody, tak sa nanáša na pleť v úplne prvej vrstve po vyčistení. Kvapnete si pár kvapiek do dlane, Votary uvádza 4 až 5, rozdelíte si to medzi obidve dlane a jemne vtlačíte do pleti, treba sa vyhnúť okoliu očí a pier. A ďalej môžete pokračovať s vašou obvyklou rutinou, ja som si na toto už zvykla naniesť len nejaký výživný olej, napríklad Noili, alebo Leahlani Bless Beauty Balm. Po takejto kombinácii som sa ráno budila s neskutočne jemnou, hydratovanou a sviežou pleťou. Môžete ho používať ráno aj večer, ja som ho používala len raz denne a to večer a vtedy, keď som chcela minimalistickú rutinu.

Toto sérum je podľa mňa vhodné pre každý typ pleti, len citlivá si musí dať pozor, keďže sú tam prírodné výťažky. Pri pravidelnom používaní uvidíte krásne rozjasnenú pleť, s hydratáciou pomáha okamžite. Fľaška je sklenená s pipetkou, objem je 50 ml, čo je viac ako štandardné pleťové sérum, ktoré býva 30 ml, ale zase toto je vlastne toner, takže to nie je veľa, toner máva aspoň 100ml. Spotrebovať ho treba do 6 mesiacov od otvorenia, čo by nemal byť až taký problém pri dennom používaní ako toner.

Votary Toning Serum je výborný produkt, napriek tomu, že pôsobí len ako voňavá vodička, dokáže s pleťou veľa. Veľké mínus je však naozaj vysoká cena a ja si nie som istá, či si ho niekedy kúpim znova, aj keď je skvelé, len tá cena je proste fakt vysoká. Ak však chcete minimalistickú prírodnú rutinu a nevadí vám viac investovať, je to skvelá voľba podľa mňa. Votary Toning Serum kúpite napríklad cultbeauty.co.uk, amazingy.com alebo naturisimo.com.




#plet #toner #Votary #prirodna-kozmetika #hydratacia #aha #kyselina-hyaluronova #kyselina-glykolova

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com