Jo Malone Blossoms in Bloom 2024

25.04.2024 08:00


Dáme si teraz sériu recenzií na Jo Malone voňavky, lebo sa mi nazbierali resty a začneme novinkou a limitkou, ktorá je teraz dostupná na Douglas. Blossom in Bloom, tento rok to nazvali tuším len Blossoms je každoročne moja najobľúbenejšia kolekcia a ak milujete kvetinové vône, musíte ju vyskúšať. Tento rok vône poňali viac exoticky a letne. V kolekcii sú tri vône, dve novinky a vrátil sa Yellow Hibiscus, recenziu nájdete tu, čo je tiež veľmi krásna vôňa.



Jo Malone začal mať pri limitovaných edíciách takéto sety, je to 3x10 ml a na vyskúšanie a cestovanie perfektné, bohužiaľ na Douglas to nemajú, mne ho manžel doviezol z Berlína. Tento rok je téma exotická slnečná pláž, ktorá vám navodí príjemný pocit, tak poďme na tie novinky, ktoré sú naozaj krásne.

Prvá je Sunlit Cherimoya a teda ja som si musela vygoogliť, čo je cherimoya a je to ovocie z južnej Ameriky, sladké, niečo ako jablko, vraj môže chutiť ako žuvačka :D Táto vôňa sa skladá z bergamotu (hlava), cherimoya (srdce) a Copahu Resin (základ), čo je špeciálna živica zo stromov v južnej Amerike. Keď som si prečítala toto zloženie môj pocit bol, že to bude buď veľmi dobré alebo extrémne sladké. Je to sladké a zároveň veľmi dobré :D.



Je to teplá vôňa, je tam trochu vanilky, ale celé je to také slnečné. Cherimoya má vôni dodávať mliečny ovocný tón a pripomínať hrušku. Celkovo z tej vône ide taký príjemný hravý ľahký pocit, aj keď je teplá a sladká. V prvom momente je ovocne trpká, to je ten bergamot, potom prejde do krásnej sladkosti zrelého ovocia, mne to vonia ako hrušky so žltým melónom. Nakoniec začne byť slnečne hrejivo teplá vďaka vanilke a živici, ale nie je ťažká, stále to ľahká letná vôňa. Toto je inak vôňa, ktorá sa veľmi páči mojej mame, aj keď je krásna moja šálka kávy to nie je ;)

Druhá je Yuzu Zest, pripomína mi Osmanthus Blossom svojou sviežosťou, ale je menej korenistá a tiež trochu pripomína Yuja, proste je to niečo v tomto štýle, ak ste niektorú z nich skúšali. Táto je oveľa iskrivejšia a sviežejšia. Yuzu Zest sa skladá z yuzu (hlava), čo je citrusové ovocie, šalvie (srdce) a výťažku z jedle (základ), majú tma napísané balzamu, ale teda neviem, či jedľa má balzam, asi tiež nejaká forma živice. Toto je inak veľmi unisex vôňa.



Prvý moment je intenzívne citrusový a svieži, ale veľmi rýchlo sa tam vkradnú bylinkové tóny šalvie, čo vytvára zaujímavý mix a dokonale to evokuje leto pri mori. Postupne sa tam vkradne vôňa ihličia, takže je vôňa viac zemitá, ale stále cítite aj Yuzu, mne to v mysli úplne evokuje chorvátske pobrežie s rozpálenými kameňmi a borovicami. Ja nemám rada ovocné a citrusové vône, teda aspoň to tvrdím, ale Jo Malone ich dokáže spraviť tak, že s ami vždy páčia :D

Flakóny sú tento rok oválne a bohužiaľ len 50 ml, čo dvíha cenu. Novinky Blossoms kúpite na douglas.sk, je dosť možné, že v Eurovea a Auparku sa dajú teraz aj ovoňať.





#parfem #Jo-Malone #telo

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com