Adventné kalendáre 2018

16.10.2018 08:00


Minulý rok som prvýkrát dostala beauty adventný kalendár a bola to neuveriteľná zábava, nikdy v mojom dospelom živote pre mňa advent nebol taký zábavný a vianočný, plný darčekov a prekvapení. A preto som bola rozhodnutá, že tento rok potrebujem tiež jeden a tak som ich začala hľadať a googliť a keďže ste sa ma viacerí pýtali, či a ktorý si kúpiť, tak som sa rozhodla, že spravím výber tých najlepších, čo som našla. Pozerala som, čo presne sa v nich skrýva a v akej hodnote, minulý rok som si to nechala ako prekvapenie, ale tento výber som hodnotila hlavne z pohľadu produktov a ceny. Možno sa vám to zdá skoro, riešiť adventné kalendáre v októbri, ale niektoré sa vychytajú veľmi rýchlo, takže by som nečakala. Dúfam, že ak vám nejaký padne do oka, tak vám ho Mikuláš prinesie.

Prvé tri sú z kategórie skvelá hodnota za peniaze, pričom dostanete mix všetkého, rôzne produkty a značky a to všetko zabalené v peknom balení. Tie tri sú moje top tipy.


Lookfantastic

Tento, teda nie konkrétne tento, ale tiež z Lookfantastic.com som mala minulý rok a ako som hovorila bol super. Objavila som vďaka nemu nové značky a bolo tam pár naozaj luxusných kúskov. Toto je moja top voľba, rozumná cena, skvelé produkty, super mix rôznych produktov a značiek, nájdete tam všetko od starostlivosti o pleť, vlasy, make-up aj niečo na telo, pár produktov luxusných značiek, plus naozaj pekné balenie, každý deň je samostatná krabička, takže si užijete rozbalovanie. Väčšina sú miniatúrky, zopár veľkých balení, hlavne, čo sa týka make-upu. Stojí 94,95 Eur a obsahuje produkty v hodnote cez 340 Eur. Už je dostupný, takže si ho viete kúpiť. Poštovné je zdarma.


Feelunique.com

Druhý je veľmi podobný z veľmi podobného obchodu. Takisto skvelý výber a mix produktov a značiek, rovnako všetko možné od starostlivosti o pleť, telo, vlasy až po make-up a tiež mix značiek, vrátane luxusných. Väčšina sú miniatúrky, zopár veľkých balení, hlavne, čo sa týka make-upu. Balenie vyzerá tiež veľmi pekné, rovnako sú to samostatné krabičky. Stojí 90 Eur a obsahuje produkty v hodnote 300 Eur. Už je dostupný, takže si ho viete kúpiť. Poštovné je zdarma.


asos.com

Tretí je z Asosu a tento je z nich najlacnejší, ale rovnako má skvelý mix rôznych značiek a produktov, ako v predchádzajúcich dvoch prípadoch. Povedala by som, že tu je najviac takých instagranových vyhypovaných produktov, ak radi skúšate také produkty, tak toto je skvelá možnosť, ale je tam aj niekoľko overených a veľmi dobrých produktov, nie sú tam však vôbec super luxususné značky. Väčšinou sú to miniatúrky, ktoré vám celkom dlho vydržia. Podľa fotiek to vyzerá, že to nie sú samostatné krabičky, ale otvárate okienka. Stojí 76,99 Eur, nepíšu za koľko obsahuje produkty, ale môj odhad je v hodnote 150 až 200 Eur. Už je dostupný, takže si ho viete kúpiť. Poštovné je zdarma.

Ďalšie štyri kalendáre sú z kategórie drahých, ale dostanete za to luxusné produkty v naozaj veľkej hodnote, takže stoja za to, super tip, ak sa chcete zahrať na veľmi štedrého Mikuláša.


The Space NK Advent Calendar

Space NK je obchod, ktorý by som chcela mať za rohom a ich adventný kalendár je toho dôkazom. Naozaj skvelý mix produktov a značiek, väčšinou sú to samé kultové produkty a značky, o ktorých ste už určite počuli. Všetko sú to veľmi štedré miniatúrky, žiadne že mini pidi 5ml, ale balenia, ktoré vám pomerne dlho vydržia. Prevažne je to starostlivosť o pleť, ale nájde sa tam pár kúskov make-upu a aj niečo na vlasy. Stojí 250 £ a obsahuje produkty v hodnote 600 £. Dostupný je od včera, takže už si ho viete objednať. neviem koľko ho majú, takže by som sa skôr poponáhľala, lebo tento zmizne rýchlo. Poštovné je zdarma.


Net-A-Porter Beauty

Vedeli ste, že net-a-porter.com predáva aj kozmetiku? A nie hocijakú, výber toho najlepšieho a podľa toho vyzerá aj ich adventný kalendár, ktorý sa mi vizuálne páči asi najviac, minimalistický čierno biely dizajn previazaný krásnou mašľou s rovnakými šuflíčkami. Rovnako, ako Space NK, je to skvelý mix naozaj luxusných produktov, takisto je to zamerané hlavne na starostlivosť o pleť a vlasy, ale nájdete tam pár kúskov make-upu, len v prípade tohto kalendára sú tie miniatúrky menšie, niekedy sú to naozaj, že miniatúrky. Stojí 176 Eur, nepíšu za koľko obsahuje produkty, ale môj odhad je v hodnote 450 Eur. Už je dostupný a poštovné je 15 Eur.


The Liberty London

Tento kalendár je v Británii veľmi populárny a ževraj zmizne za prvé dva dni a tento rok ho prvý krát posialajú aj do Európy. Tiež je tam úžasný mix luxusných produktov, vrátane veľmi populárnej niche voňavky a ešte populárnejšej niche vonnej sviečky, inak zase väčšinou starostlivosť o pleť a pár kúskov make-upu. Tento kalendár má nádherný obal, ktorý je každý rok rovnaký a má malé šuflíčky. Všetko sú to zase luxusne veľké miniatúrky. Stojí 195 £ a obsahuje produkty v hodnote 600 £. Dostupný je od 24.10.2018, takže, ak ho chcete, určite si ho vystriehnite, lebo inak bude fuč. Poštovné je 15 £.


niche-beauty.com

niche-beauty.com je skvelý nemecký obchodoch, na ktorom nájdete doslova poklady a značky, ktoré sa inak nedajú veľmi zohnať. Zvolili ku kalendáru iný prístup, pretože je to v sáčikoch, žiadna krabica. Znova je to úžasný mix niche a luxusných produktov, prevažne starostlivosť o pleť, ale aj nejaký make-up a starostlivosť o vlasy a telo. Všetko sú to zase veľké luxusné miniatúrky, ale dám vám sem malú namotávku, lebo toto je podľa mňa úžasné, v tomto kalendári nájdete veľké 100 ml balenie Oskia Renaissance Cleansing Gel. Stojí 250 Eur a obsahuje produkty v hodnote 500 Eur. Už je dostupný, asi by som sa poponáhľala, lebo tento tiež zmizne podľa mňa rýchlo. Poštovné je zdarma.

Ďalšia kategória sú kalendáre jednej značky, ktoré sú zaujímavé, ak ste milovníkom konkrétnej značky. Cena sa odvíja samozrejme od značky, ja som vybrala skôr tie lacnejšie, ale nájdete aj veľmi drahé adventné kalendáre luxusnýxh značiek ako napríklad Susanne Kaufmann.


Clarins Advent Calendar

Clarins je len 12 dňová verzia, ale je to veľmi pekné balenie v tvare stromčeka a výber produktov je zaujímavý, ak chcete skúsiť Clarins, alebo ak milujete ich produkty. Všetko sú to ich populárne a najpredávanejšie produkty vo verzii štedrých miniatúrok, mix starostlivosti o pleť a make-upu. Majú aj pánsku verziu, na ktorej je modrá kvetinka a v ktorej je to mix starostlivosti o pleť a telo a popravde,túto pánsku verziu by som si asi aj kúpila pre seba, lebo ten výber starostlivosti o pleť je v tomto kalendári super. Obidva stoja 72 Eur, nepíšu za koľko obsahujú produkty, ale môj odhad je v hodnote 150 až 200 Eur. Už sú dostupné a poštovné je zdarma.


L'Occitane Advent Calendar

Toto je geniálny darček pre všetkých, ktorý milujú voňavé produkty na telo, skvelý výber miniatúrok všetkých obľúbených produktov starostlivosti o telo a produktov na sprchovanie a kúpeľ, plus K´krásne farebné balenie. Majú aj väčšiu luxusnejšiu verziu, kde je aj starosltivosť o pleť, ak milujete L'Occitane, ale tú som nenašla v žiadnom online obchode, možno ju budú mať priamo v L'Occitane na Slovensku, tá stojí 99 Eur a sú v nej produktu za 107 Eur. Táto menšia sa oplatí viac, stojí 58,80 Eur a sú v nej produkty za 109,20 Eur. Ak ich budú mať priamo v predajniach, tak tam budú trochu lacnejšie, ale ak ho chcete už teraz dá sa objednať a poštovné je zadarmo.


Rituals The Ritual of Advent Gift Set

Podobná voňavá alternatíva je kalendár od Rituals, plný voňavých produktov starostlivosti o telo, ale niečo aj na vlasy a pleť a nájdete v ňom aj vonné sviečky, všetko miniatúrky. Mne sa veľmi páči obal, mal by byť v peknej darčekovej krabici, ale samotný kalendár je v tvare stromčeka, má klasické otváracia okienka a je naozaj pekný. Možno ho majú aj v predajni v Bratislave v Auparku. Stojí 68,45 Eur a obsahuje produkty v hodnote 140 Eur. Už je dostupný, takže si ho viete kúpiť. Poštovné je zdarma. Update 25.10.2018 majú ho na predajni v bratislavskom Auparku.


Weleda Nature's Collection Advent Calendar

Ak ste skôr na prírodnú kozmetiku, tak aj pre vás tu je niečo. Adventný kalendár od Weleda, má síce len 12 okienok, ale sú plné voňavých miniatúrok na telo, takže, ak si chcete spríjemniť advent voňavými kúpeľmi, toto je super kalendár pre vás. Obal je veľmi krásny, pôsobí síce trošku jarne, ale je naozaj pekný a má klasické otváracie okienka. Stojí 40,45 Eur a obsahuje produkty v hodnote 45 Eur. Už je dostupný, takže si ho viete kúpiť. Poštovné je zdarma. Mala by existovať aj 24 dňová verzia, ale nenašla som ju zatiaľ nikde online, odkiaľ by sa dala objednať na Slovensko.


24 Days of Clinique advent calendar

Zatiaľ som ho našla len na britskom Amazone, ale je šanca, že bude dostupný aj v butiku v Bratislave a možno aj niekde inde na webe. Skvelý výber minuatúrok milovaných Clinique produktov, tak pol na pol make-up a starostlivosť o pleť. Pekný farebný obal s otváracími okienkami. Na Amazone je výrazne drahší, normálne by mal stáť okolo 100 Eur a produkty sú podľa môjho odhadu v hodnote 140 Eur. Poštovné z Amazonu je 30 £.


NUXE Beauty Countdown

Nuxe adventný kalendár je veľmi pekný vizuálne a ak ste milovník ich super voňavej kozmetiky obsah vás nesklame. Nájdete v ňom mix miniatúrok ich najepredávanejších porduktov a samozrejme nemôže chýbať rada Rêve de Miel. Má klasické okienka, stojí 70,80 Eur a obsahuje produkty v hodnote 78,72 Eur. Už je dostupný, takže si ho viete kúpiť. Poštovné je zdarma.


Lancôme

Je chic parížsky ružový, má klasické okienka a obsahuje mix pol na pol starostlivosť o pleť a make-up, ale aj nejakú starostlivosť o telo a voňavku. Tento sa vám bude určite páčiť, ak chcete veľa hračiek na líčenie. Stojí 108 Eur, nepíšu za koľko obsahuje produkty, môj odhad je 200 Eur, už je dostupný, takže si ho viete kúpiť a poštovné je zdarma.


Artdeco

Ak chcete niečo len so šminkami, tak ArtDeco kalendár je pekná alternatíva. Klasické balenie s okienkami, obsahuje miniatúrky a asi aj nejaké plné produkty. Veľmi som sa nedopátrala ku kompletnému obsahu, ale mali by ste tam nájsť všetko potrebné na líčenie, vrátane lakov na nechty. Stojí 59,50 Eur a obsahuje produkty v hodnote 150 Eur. Už je dostupný, takže si ho viete kúpiť. Poštovné je 13,50 Eur.


Balea

Online som ho našla len na nemeckom Amazone, kde je oveľa drahší, ale mal by byť dostupný v DM, teda aspoň v rakúskej snáď. Je plný Balea miniatúrok a má krásny dizajn s klasickými okienkami. Cena v DM by mala byť 14,95 Eur, čo by som opísala ako lacné ale veselé Vianoce. Ak by ste si ho chceli objednať, vyjde vás to oveľa viac, na Amazone stojí 44,90 Eur a poštovné je 12,50 Eur.


Douglas

Douglas má niekoľko kalendárov a všetky sú vizuálne veľmi pekné a majú rôzne ceny, podľa toho, čo je v nic. Niektoré sú len Douglas produkty a niektoré sú mix rôznych produktov, majú aj čisto voňavkové. Neviem nakoľko budú dostupné v slovenskom respektíve českom Douglas, zatiaľ ich na stránke nemajú, ale našla som niektoré na nemeckom Amazone, ak by ste ich veľmi chceli, len sú tam drahšie. Nájdete ich tu a tu.


Update 25.10.2018


Kiehl's adventný kalendár

Konečne teda prišiel aj Kiehl's, vyzerá celkom dobre a je pekný, taký chutný kufrík. Nemajú na stránke popis, čo je v ňom, ale z fotky sú to všetko miniatúrky, alebo vzorky, teda len sáčky, také aké dostanete v Kiehl's hocikedy a asi 4 produkty plnej veľkosti, určite však vidím Avocado Eye Treatment plnej veľkosti. Stojí 1 990 Kč, čo je cca 77 Eur a mali by ho mať aj na predajniach, čo sa týka hodnoty, viem to len odhadnúť a je to podľa maňa takých 100 až 120 Eur.

Update 31.10.2018


NYX Professional Makeup Sugar Trip 24 Days Of Beauty Advent Calendar

Tak už je tu aj NYX pre všetkých make-up maniakov, plný farbičiek. 24 okienok plných očných tieňov, rozjasňovačov, líceniek a hlavne rúžov a leskov, konkrétne tiene, ak by ste si ich chceli skontrolovať nájdete na Lookfantastic.com. Stojí 60 Eur, hodnota podľa mňa je minimálne 100 Eur, poštovné je zadarmo.

No a nakoniec je pár takých, čo asi budú, ale zatiaľ som ich nenašla nikde na predaj, slovenské a české obchody sú v tomto nejaké spomalené, takže, ak sa objavia, tak ich sem doplním. Určite by mal byť Kiehl's (je doplnený vyššie), Douglas (UPDATE 31.10.2018 už sú dostupné v predajniach, na eshope som ich nevidela), Sephora, NYX (doplnené vyššie), Nivea a potom Essie je veľmi pekný.

PS: Ešte jedna dôležitá vec, takmer všetky tieto kalendáre majú 25 okienok, pretože hlavná oslava Vianoc viac na západ od nás je 25.12., takže máte o jedno okienko viac a môžete začať už v novembri, aby vám to vyšlo na 24.



#vianocny-wishlist

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com