The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

19.02.2019 08:00


Ďalší z Ordinary produktov, tentokrát z kategórie vitamín C, zase tam popribúdali nové produkty a kategórie, takže možno čoskoro spravím video, ako sa v tom zorientovať. Kategóriá vitamín C začína byť naozaj obsažná, myslím, že tento Ascorbyl Tetraisopalmitate je posledný z tých pôvodných vitamínov C, čo mali a teda jediný z tých pôvodných,ktorý som ešte nevyskúšala, ak by ste si chceli prečítať o tých ďalších, tak ich nájdete tu.



Priznám sa Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F ma nikdy veľmi nelákal, prečo by aj, keď majú vyššie koncentrácie a nikdy som si poriadne asi ani neprečítala, čo je to zač. Až kým sa mi nedostalo do rúk Noili Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum, ktoré obsahuje rovnakú formu vitamínu C a mne to samozrejme nedalo a musela vyskúšať na porovnanie aj toto od The Ordinary.

Vitamín C je skvelý antioxidant, ktorý pleť chráni, ale tiež ju rozjasňuje, zjednocuje tón, pomáha s pigmentovými škvrnami a ešte k tomu pleť spevňuje a pomáha s jemnými vráskami. Celkovo jej dodáva život a jas a je to skvelá ingrediencia, ktorá stojí za vyskúšanie.Je to jedna z mojich najobľúbenejší ingrediencií, preto rada skúšam všetky možné séra s Céčkom, aj keď sa priznám, že to dokonalé som ešte nenašla, ale výsledky s vitamínom C sú vždy super.



Konkrétne táto forma je jedna z tých najmodernejších. Ascorbyl Tetraisopalmitate je na rozdiel od najčastejšie používanej kyseliny askorbovej rozpustný v oleji a vďaka tomu oveľa stabilnejší, ale aj menej účinnejší, zároveň však aj oveľa menej dráždivejší. To znamená žiadne štípanie, začervenanie a malá šanca alergickej reakcie, aj keď nejaká šanca vždy je. To, že je stabilnejší je skvelé, lebo produkty s kyselinou askorbovou nesmierne rýchlo oxidujú, skazia sa a vitamín C už nie je tak účinný a to isté platí aj po nanesení na pleť. Pri tejto olejovej forme vám to nehrozí a vďaka tomu vydrží oveľa dlhšie a dokonca aj lepšie penetruje do pleti. Celé to má však jedno malé mínus, v prípade Ascorbyl Tetraisopalmitate je účinok oveľa pomalší a menej výrazný. Ak si dáte 20 alebo viac percentnú kyselinu askorbovú, tak to spraví takmer cez noc celkom zázrak s pleťou, pri tejto olejovej forme si celkom počkáte, nieže pár nocí, ale skôr až týždňov a tým pádom možno ani nebudete mať pocit, že funguje, ale funguje, len to proste nie je až taká šupa, čo je skvelé pre ľudí s citlivou pleťou.



Konzistencia Ascorbyl Tetraisopalmitate je celkom zvláštna. Je to olej, keďže Ascorbyl Tetraisopalmitate je rozpustný v oleji, ale veľmi ľahučký, takmer až vodový olej, skoro vôbec nie mastný. Skvele sa vpije a na pleti je veľmi príjemný, samozrejme je to trochu mastné, ale podľa mňa vám to nebude vadiť ani v prípade, ak vám zvyknú oleje vadiť. Po tom, čo sa vpije, tak vôbec neostane mastný pocit. Vôňu má takú nijakú, proste len trochu cítite taký kozmetický puch, ale to si doslova musíte strčiť nos do tej fľašky, takže sa dá vlastne povedať, že vôbec nevonia. Čo sa týka zloženia, okrem Ascorbyl Tetraisopalmitate, toto sérum ešte obsahuje vitamín F, má to aj v názve, čo sú vlastne esenciálne mastné kyseliny a tiež jojobový olej a skvalán. Zloženie je celkom jednoduché ako je pri Ordinary produktoch zvykom.



Používanie je tiež jednoduché, stačí pár kvapiek a rozotrieť po tvári. Ja ho najčastejšie používam na noc, tak mi vyhovuje najviac a nanesiem si asi polovicu pipetky, ale rozotriem to poctivo aj na krk a dekolt, lebo aj tieto miesta si zaslúžia hýčkanie a opateru, ale môžete ho používať aj deň, záleží len na vás. Čo sa týka vrstvenia, tak vzhľadom na to, že je to olej, ide po všetkých sérach na báze vody a pred krémom. Môžete tiež pár kvapiek primiešať do pleťového oleja, ktorý už používate, napríklad Noili oleje sú skvelé, ale tiež aj do marulového alebo šípkového oleje, vlastne takmer do každého. Čo sa týka kombinovania, platí to, čo všeobecne pre vitamín C, vyhnúť sa kyselinám a retinoidom, viac o kombinovaní nájdete tu. Ja pod neho zvyknem dávať hydratačné sérum s kyselinou hyalurónovou a na vrch buď nejaký olej, momentálne Rich Beauty Oil od Noili, ale krém.

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F je vhodný pre všetky typy pleti, obzvlášť sa vám bude páčiť, ak máte pleť citlivú a normálne na vitamín C reaguje začervaním a nerobí vám dobre, tiež sa vám bude veľmi páčiť, ak ju máte suchú, lebo je to olej, takže viac zvláčňuje a nevysušuje, ale takisto je vhodný pre mastnú a zmiešanú pleť.

Na výsledok si teda budete musieť trochu viac počkať, ako som už písala vyššie, ale inak je rovnaký ako pri iných vitamínoch C, rozjasnená a zjednotená pleť, jazvičky, fľaky a pigmentové škvrny postupne miznú. Mne sa na ňom páči, že vďaka tomu, že je to olej, je pre moju suchú pleť prijateľnejší a viac hydratačný. Tiež sa mi nikdy nestalo, že by mi pleť podráždil, čo sa mi napríklad so Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% pár krát podarilo. Ale teda výsledok je oveľa pomalší, čo je možno aj dobre, nie vždy je pre pleť najlepšie použiť to najsilnejšie a najintenzívnejšie.

Čo sa týka porovnania s Noili Pro-Collagen Vitamin C Night Oil Serum, ktoré má rovnakú formu vitamínu C, len v nižšej 5% koncentrácii, tak tým, že je táto forma vitamínu C taká pomalá, som ja osobne nevidela až taký veľký rozdiel, ale nejaký malý tam asi bol, predsa len 20% je viac ako 5%. Ale, na druhej strane Noili sérum je komplexne namiešané a už ho veľmi nemusíte kombinovať s ničím ďalším, zatiaľ čo k Ascorbyl Tetraisopalmitate od The Ordinary ešte potrebujete nejaké zvláčnenie a hydratáciu, takže sa mi možno viac páčilo to od Noili, ale toto je určite individuálne a záleží od potrieb pleti.

Celkovo je Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F celkom fajn forma vitamínu C, hlavne ak vám bežné produkty s vitamínom C robia problém, tak určite stojí za vyskúšanie. Je celkom drahý, oproti iným séram s vitamínom C od The Ordinary, ale je naozaj iný a vo svete kozmetiky je to celkom novinka, preto aj tá cena. Ak chcete rýchly výsledok za málo peňazí a kyselina askorbová vám nerobí problém, tak siahnite po Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% alebo Vitamin C Suspension 30% in Silicone, ale ak chcete niečo sofistikovanejšie a jemnejšie, tak Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution je dobrý a moderný vitamín C, ktorý sa skvele kombinuje a je na pleti príjemný.

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F kúpite priamo na theordinary.com, ale tiež aj na BeautyBay.com, CultBeauty.co.uk, alebo na Lookfantastic.com.

Na koniec, niečo trochu mimo, ale často sa ma na to pýtate, či a kedy bude ďalšie video o Ordinary, ja už som to v jednom videu hovorila, ale napíšem to radšej aj sem. Keďže nedokážem otestovať produkt zo dňa na deň, niektorí blogeri to dokážu, ale ja nie, už len preto, že mám len jednu tvár, tak mi celkom trvá, kým prídu nové recenzia a ďalšie videá, niekedy aj mesiace, takže majte, prosím, trpezlivosť.




#plet #vitamin-C #The-Ordinary #serum

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com